الگوی برنامه‌نویسی برای تمدن‌سازی اسلامی نداریم
کد خبر: 4115940
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۰
وزیر کشور:

الگوی برنامه‌نویسی برای تمدن‌سازی اسلامی نداریم

وحیدی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم ادعای تمدن داشته و دنبال تمدن‌سازی باشیم اما الگو و مبنایی برای برنامه‌نویسی نداشته باشیم، اظهار کرد: اگر ما اساس پیشرفت خود را معنوی، عرفانی و عقیدتی و بر مبنای جمهوری اسلامی ندانیم، این مسئله به ما افق بلند را نمی‌دهد.

احمد وحیدی، وزیر کشوربه گزارش ایکنا از قم، احمد وحیدی، وزیر کشور در نشست هم‌اندیشی با نخبگان حوزوی با موضوع «چالش‌های امنیتی، اجتماعی و پیشرو» که شامگاه 29دی‌ماه در سالن آیت‌الله شرعی حوزه علمیه خواهران، با اشاره به اینکه یک شعار یا یک درخواست معیشتی در حوادث اخیر نداشتیم، بیان کرد: البته برخی که دستگیر شدند این مسئله را بهانه کردند؛ آشنایی با مشکلات موجود در جامعه یکی از پیامدهای حوادث اخیر بود.

وی با بیان اینکه حوادث اخیر ناشی از کمرنگ شدن نقش والدین در جامعه است، ادامه داد: در این جامعه افراد خود را بازیگر مستقل حساب می‌کنند که مجموعه‌ای از لذت‌ها را به عنوان ایده و روش طراحی کرده‌اند.

وی با اشاره به پیچ تاریخی برای ساخت هندسه جهانی ادامه داد: نیازمند لوازمی هستیم که اگر ماجرا را ندانیم، ممکن است که ماجرا را واگذار کنیم؛ رسیدن به نقطه تعیین‎کنندگی در عرصه جهانی دغدغه مهم رهبر معظم انقلاب است. 

وزیر کشور با اشاره به ضرورت تعیین و تکلیف نسبت دولت با تمدن نوین اسلامی اظهار کرد: باید حکمرانی‌ها را در این حوزه مشخص کنیم؛ اگر ما به سه سطح حکمرانی قائل باشیم، باید تبیین کنیم که آیا باید بروکراسی به جا مانده از دوره سابق را ادامه دهیم که تاکنون همین بوده و فقط تغییرات مختصری داشتیم و اینکه با همین بروکراسی گام تمدن اسلامی را بر می‌داریم.

وحیدی بیان کرد: در ابتدا باید بدانیم که ابعاد، مؤلفه‌ها و شاخصه‌های جامعه اسلامی چیست؟ و ابعاد این جامعه اسلامی را مشخص کنیم که جامعه دینی، اخلاقی یا برگرفته از شعارها است؟؛ رهبر معظم انقلاب این‌ها را برای جامعه نخبگانی مشخص کرده‌اند و نخبگان باید آن را دنبال کنند.

وی با بیان اینکه امروزه نیازمند پیاده‌سازی نظریه‌های عملی و عملیاتی کردن آنان هستیم، گفت: ما راجع به چرایی و چیستی صحبت می‌کنیم اما این ایده‌ها چگونه باید محقق شود؟در این سال‌ها رهبر معظم انقلاب مبانی متعددی مطرح کرده‌اند که می‌توانست مبنای نظریه‌پردازی‌های فراوانی قرار گیرد و در این زمینه‌ها ایشان خواستار راه افتادن جریان بوده‌اند.

وحیدی با بیان اینکه مهمترین شاخصه حرکتی دولت، عدالت است، افزود: باید بدانیم که عدالت در عرصه‌های مختلف چگونه است؟ می‌دانیم منظور برابری نیست اما عدالت چیست؟ در تعیین حقوق هم نمی‌دانیم که چگونه باید عدالت را رعایت کنیم. در قوانین یا در روش‌های پرداخت؟.

وزیر کشور درباره فضای مجازی گفت: نظر ما راجع به حوزه رسانه چیست؟ این روزها که جنگ شناختی و ادراکی است، چقدر جنگ ادارکی را می‌شناسیم و چقدر به ابزار عمل توجه کرده‌ایم؟

وی گفت: در شفافیتی که بتوانیم نظریات را به صحنه عملیات تبدیل کنیم دچار مشکل هستیم؛ در خصوص مسئله زن با این اهمیت، فقط یک پژوهشگاه داریم که آیا واقعا کفایت می‌کند؟

وحیدی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم ادعای تمدن داشته و دنبال تمدن‌سازی باشیم ولی الگو و مبنایی برای برنامه‌نویسی نداشته باشیم، اظهار کرد: اگر ما اساس پیشرفت خود را معنوی، عرفانی و عقیدتی و بر مبنای جمهوری اسلامی ندانیم، این مسأله به ما افق بلند را نمی‌دهد.

وی بحث خانه، مدرسه و مسجد را نیز مهم توصیف و تصریح کرد: خانه و خانواده در این بین از همه مهم‌تر است؛ حال برای استحکام این خانواده باید چه کاری انجام داد؟ مهم‌ترین وظیفه وزارت کشور مسائل اجتماعی است، اگر ما یک اجتماع قوی و جامعه منسجم، پویا و با نشاط داشته باشیم، به بقیه مسائل نیز می‌توانیم دست یابیم و اگر نداشته باشیم، نمی‌توانیم کاستی‌های بعدی را مرتفع کنیم.

وحیدی ادامه داد: برای تحول اجتماعی نیز باید طرح داشته باشیم ما در جامعه خود در این قسمت مشکل اساسی داریم، صرف داشتن استحکام خانواده کافی نیست، چگونگی این استحکام بسیار مهم است.

وی در پایان گفت: دولت از طرح‌های روحانیون در تمام مسائل اجتماعی استقبال می‌کند.

انتهای پیام
captcha