کد خبر: 4312618
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۸
حجت‌الاسلام حسین‌آبادی:

فرهنگ مهدویت را از شعارزدگی خارج کنیم

معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران گفت: بدون استخراج مؤلفه‌های حکمرانی مهدوی و تبدیل آن‌ها به الگو‌های عملی در مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی، نهاد‌های اجرایی و بین مسئولان کشور، مهدویت به‌تدریج از یک ایده‌ زنده و محرک، به شعاری کلیشه‌ای تبدیل خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین یاسین حسین آبادی، معاون فرهنگی جمکرانحجت‌الاسلام والمسلمین یاسین حسین‌آبادی، معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران، در گفت‌و‌گو با ایکنا از قم بیان کرد: جشنواره‌های مهدوی به‌ویژه جشنواره‌ای که از سوی جهاددانشگاهی برگزار می‌شود می‌تواند نقش مؤثری در استعدادیابی و ایجاد جریان فرهنگی و رسانه‌ای مهدوی در میان دانشجویان ایفا کند البته هدف اصلی این جشنواره‌ها نباید تنها تولید آثار مهدوی باشد، بلکه باید به‌عنوان ابزاری برای جریان‌سازی و تثبیت فرهنگ انتظار فعال در جامعه عمل کند.
 
وی با بیان اینکه مفهوم مهدویت و انتظار از مفاهیم کلیدی و زیربنای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است، اظهار کرد: هرچه بیشتر در این ساحت تلاش و حرکت کنیم به امام زمان(عج) نزدیک‌تر خواهیم شد. در این چارچوب، تبیین وظایف منتظران به بهترین شکل ممکن، زمینه‌ساز امیدآفرینی در جامعه خواهد بود، امیدآفرینی که مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب به‌عنوان یکی از راهبرد‌های اصلی معرفی کرده‌اند.
 
حسین‌آبادی در پاسخ به اینکه چگونه باید فرهنگ و ادبیات مهدوی در سطح جامعه ترویج شود، گفت: به نظر می‌رسد که «سند توسعه فرهنگی مهدویت و انتظار» که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۲ تصویب و از سوی رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی به ابلاغ رسیده، می‌تواند به‌عنوان محوری‌ترین ابزار برای این تحول فرهنگی باشد، این سند اکنون در مرحله طراحی سازوکار‌های اجرایی خود است و امیدواریم با همکاری همه دستگاه‌ها، در حوزه حاکمیت و در سطح جامعه، به‌خوبی پیاده‌سازی شود.
 
وی در پاسخ به اینکه بزرگ‌ترین شکاف بین مفاهیم مهدوی و دغدغه‌های نسل جوان در حوزه مهدویت چیست، بیان کرد: در حوزه مهدویت که ظرفیتی بسیار گسترده و عمیق دارد، دو چالش اصلی وجود دارد؛ اول، عدم تبیین صحیح معارف مهدوی و مهم‌تر از آن، عدم تحقق حکمرانی مهدوی در عرصه‌های واقعی زندگی؛ متأسفانه برخی انحرافات و تفسیر‌های غلط، تحت عنوان «معارف مهدوی»، در میان مردم و جوانان گسترش یافته است که این موضوع نه‌تنها باعث سوءتفاهم می‌شود، بلکه ممکن است فضایی برای نفوذ دشمن فراهم کند. 
 
حسین‌آبادی افزود: جوانی که امروز به دنبال ورود به حوزه مهدویت است، سؤال اساسی‌اش این است اگر مهدویت به معنای عدالت است، پس عدالت کجاست؟ چرا با وجود ادعای مهدوی‌بودن، در عرصه عدالت به دستاورد‌های مطلوب نرسیده‌ایم؟
 
معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران بیان کرد: به نظر می‌رسد که مهم‌ترین راه‌حل، استخراج مؤلفه‌های حکمرانی مهدوی و تبدیل آن‌ها به الگو‌های عملی در مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی، نهاد‌های اجرایی و بین مسئولان کشور است. بدون این تحقق عملی، مهدویت به‌تدریج از یک ایده‌ زنده و محرک، به شعاری کلیشه‌ای تبدیل خواهد شد.
 
وی اضافه کرد: امام زمان(عج) به‌عنوان درمان‌گر وحدت‌بخش جهان، می‌تواند محوری برای جمع‌بندی گسترده‌ای از انسان‌ها باشد، وقتی مهدویت را نه به‌صورت محدود و فرقه‌ای، بلکه به‌عنوان منجی جهانی و نمادی از عدالت، ایثار، گذشت و دفاع از مستضعفان معرفی کنیم، نه‌تنها شیعیان، بلکه مسلمانان و حتی همه انسان‌های آزاده‌اندیش جهان می‌توانند حول این مفهوم متحد شوند. 
 
حسین‌آبادی در پایان یادآور شد: انسان فطرتاً به‌سوی خوبی تمایل دارد؛ اگر امام زمان(عج) را به‌درستی معرفی کنیم، زمینه‌ساز ظهور آمادگی جهانی برای پذیرش دولت عادلانه او خواهیم بود.
انتهای پیام
captcha