تورقی بر زندگی مسلم بن عقیل؛ اولین حماسه‌ساز قیام کربلا
کد خبر: 3989654
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۳
همراه با کاروان کربلا/1

تورقی بر زندگی مسلم بن عقیل؛ اولین حماسه‌ساز قیام کربلا

اولین روز از ماه محرم در روزشمار محرم به‌ نام مسلم‌ بن‌ عقیل که پسرعمو و سفیر امام حسین(ع) به طرف عراق و مردم کوفه بود، نام‌گذاری شده است؛ اولین مبارز و حماسه‌ساز قیام عاشورا که نقش پررنگ ایشان هیچ‌گاه از حافظه تاریخ محو نمی‌شود.

اول محرم؛ شهادت مسلم بن عقیل اولین حماسه‌ساز قیام کربلابه گزارش ایکنا از قم، امروز، سه‌شنبه، 19 مردادماه مصادف است با اولین روز از ماه محرم که ماه حزن و اندوه است؛ این روز در روزشمار محرم به‌ نام مسلم‌ بن‌ عقیل که پسرعمو و سفیر امام حسین(ع) به طرف عراق و مردم کوفه بود، نام‌گذاری شده است.

امام حسین(ع) بعد از مرگ معاویه با یزید بیعت نکرد و پس‌ از فشارهای حاکم مدینه به مکه هجرت کرد، مردم عراق متوجه این موضوع شده و نامه‌هایی برای امام حسین(ع) نوشتند که از حکومت بنی‌امیه ناراضی هستند و از او برای ایجاد حکومت علوی حمایت می‌کنند.

در روایات داریم که ۱۸ هزار نامه به‌ دست امام رسیده که هر نامه را چند تن امضا کرده و با امام حسین(ع) بیعت کرده‌اند.

با توجه به دیدگاهی که امام از قبل نسبت به کوفیان داشتند، مسلم‌ بن‌ عقیل(ع) را به‌عنوان سفیر خود به کوفه فرستاد که بررسی کند که آیا مردم کوفه بر سر عهد و پیمان خود هستند یا نه؟

مسلم بن عقیل به‌دلیل شایستگی‌هایی که در بین قبیله بنی‌هاشم و اصحاب اهل‌ بیت(ع) داشت از سوی امام حسین(ع) به‌عنوان سفیر و نایب حضرت سیدالشهدا(ع) منصوب شد.

شجاعت، توانمندی، درایت و صلابت از مهم‌ترین ویژگی‌های بارز حضرت مسلم بن عقیل(ع) بود همچنین تقوا، زهد، عبودیت و بندگی از دیگر سجایای اخلاقی ایشان بود که وی را در بین دیگر افراد ممتاز کرده بود.

زمانی‌ که عقیل(ع) وارد کوفه شد با استقبال مردم روبه‌رو و با سران کوفه صحبت کرد و پیام امام(ع) را به آن‌ها رساند و بعد از اطمینان از مردم کوفه نامه‌ای به امام حسین(ع) نوشت که کوفه برای قیام حاضر است.

عملکرد مثبت حضرت مسلم بن عقیل(ع) در کوفه نشان داد که انتخاب ایشان از سوی حضرت سیدالشهدا(ع) به‌عنوان سفیر صحیح بوده است، ایشان به لحاظ سیاسی کاملاً شایسته بود و در مدت کوتاهی تحول ایجاد کرد و واسطه بیعت ۱۸ هزار نفر با امام حسین(ع) شد.

شخصیت عجیب و درهم و ناهمگون مردم کوفه از مهم‌ترین عوامل عدم موفقیت سفیر امام حسین(ع) بود.

یزید برای بیرون رفتن از این وضعیت، عبیدالله ابن‌ زیاد را که در آن زمان حاکم بصره بود با حفظ سمت به کوفه فرستاد، که او با این حربه که لشکریان شام در راه رسیدن به کوفه هستند بین مردم رعب و وحشت به راه انداخت تا جایی‌ که کسی با مسلم نماند؛ پس‌ از دستگیری مسلم بن عقیل(ع) او را با لب تشنه از بالای دارالاماره به پایین انداختند.

شهادت مسلم بن عقیل روز هشتم ذی‌الحجه سال ۶۰ هجری مصادف با روز عرفه بود، قبر مسلم در کوفه و متصل به مسجد کوفه است؛ باید توجه داشت که جایگاه والای حضرت مسلم بن عقیل(ع) کمتر از شهدای کربلا نیست، ایشان با سختی‌های زیادی مواجه شد و غریبانه به شهادت رسید.

انتهای پیام
captcha