کد خبر: 4270991
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۹
حجت‌الاسلام رفیعی تبیین کرد

آثار هشت‌گانه حضور در مساجد از منظر پیامبر(ص)

سخنران حرم بانوی کرامت گفت: طبق فرمایش رسول خدا رفتن به مساجد آثار هشت‌گانه دارد که پیدا کردن دوست خوب، کسب علم نافع، یادگرفتن قرآن، هدایت‌گری، حفظ انسان از سقوط به ظلمات، کسب رحمت الهی، ترک گناه و خداترسی از کارکرد‌های مسجد است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیهبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیه در محفل معارفی تفسیر سوره توبه که امروز، 20 اسفندماه در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد، اظهار کرد: آیات ۱۷ و ۱۸ سوره توبه مربوط به مساجد است و داستان این دو آیه قرآن مربوط به قبیله‌های قدیمی مکه است که از قدیم تعمیرات مسجدالحرام را انجام می‌دادند و معماری مسجدالحرام با این افراد بود.

وی افزود: این قبایل خدمت رسول خدا آمدند و درخواست داشتند این پیشه و تعمیرات را از این قبایل نگیرد که آیه ۱۷ می‌فرماید مسجد برای مسلمانان است و مشرکان نباید مساجد را تعمیر نمایند، چون مسجد خانه خداست و مشرکان حق ورود به آن را ندارند.

رفیعی تأکید کرد: در آیه ۱۸ سوره توبه نیز ذکر شده است کسانی می‌توانند مسجد بسازند که خدا و قیامت را قبول و اهل نماز و پرداخت زکات باشند و از غیر خداوند نیز هراسی نداشته باشد.

استاد حوزه علمیه بیان کرد: عده‌ای از ترس عدم صدور حواله ساختمانی اقدام به ساخت مسجد می‌کنند که این`گونه ساختن مسجد هیچ فایده‌ای ندارد؛ اولین مسجدی که در اسلام ساخته شده است مسجد قبا است و اولین بنایی که رسول خدا به ساخت آن اقدام کردند ساخت مسجد است.

رفیعی گفت: در دین اسلام مساجد مرکز و کانون اصلی دین است و طبق روایات مساجد محل جلوس انبیای الهی است و باید قبل از اقامه نماز انسان به مسجد برود و منتظر اقامه نماز باشد و غفران الهی شامل نمازگرانی است که به مساجد می‌روند.

وی با بیان اینکه اصل مسجد در دین اسلام موضوعیت دارد، چراکه کارکرد مساجد بسیار مهم است و باید مساجد پایگاه قرآن و کانون فرهنگی و محل جذب جوانان باشند، افزود: ستاد امور مساجد باید بررسی کنند چرا بعضی از مساجد شلوغ و جوانان مشارکت دارند، اما بعضی از مساجد خلوت است.

استاد حوزه علمیه با تأکید بر اینکه مسجد حکم محل طبابت و امام جماعت نیز حکم طبیب را دارد و باید حضور در مسجد به‌صورت ثابت و درب مساجد زمان بیشتری باز باشد، گفت: باید جوانان در تعمیر و تطهیر و برنامه‌های مساجد مشارکت داشته باشند و مساجد محل آرامش اهالی محل باشد.

سخنران حرم بانوی کرامت با تأکید بر ضرورت آموزش مسجدداری و مدیریت مساجد به ائمه جماعت، تشکیل صندوق‌های قرض‌الحسنه در مساجد، تشکیل گروه‌های جهادی با مشارکت جوانان، تصریح کرد: طبق فرمایش رسول خدا رفتن به مساجد آثار هشت‌گانه دارد که پیدا کردن دوست خوب، کسب علم نافع، یادگرفتن قرآن، هدایت‌گری، حفظ انسان از سقوط به ظلمات، کسب رحمت الهی، ترک گناه و خدا ترسی از برکات و کارکرد‌های مسجد است.

انتهای پیام
captcha