اولویت‌شناسی؛ راز ماندگاری حضرت ابوالفضل(ع) در تاریخ
کد خبر: 4076528
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۸

اولویت‌شناسی؛ راز ماندگاری حضرت ابوالفضل(ع) در تاریخ

استاد حوزه علمیه قم حضرت ابوالفضل(ع) را بصیر و اولویت‌شناس برشمرد و گفت: آن حضرت به خاطر همین اولویت‌شناسی و مطیع امام بودن به این جایگاه در تاریخ بشر رسید.

حجت‌الاسلام هادی الیاسی، سخنران هیئت خادم الرضا(ع)به گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام هادی الیاسی، سخنران هیئت خادم الرضا(ع) 15مردادماه در مراسم عزاداری نهمین شب محرم  که در ورزشگاه شهید حیدریان قم برگزار شد، درس اخلاق و آزادمردی را رفتار و گفتار حضرت ابوالفضل(ع) دانست و گفت: اباالفضل العباس(ع) در کربلا انتخاب درستی داشت و اولویت او دفاع از امامش بود.

وی ادامه داد: برخی در کربلا نتوانستند اولویت را تشخیص دهند؛ مثلاً برخی افراد در هنگامی که به اندازه چهار رکعت نماز عصر زمان تا غروب آفتاب باقی مانده و در همان حال جان یک کودک در خطر است، در تشخیص اولویت دچار خطا می‌شوند؛ واضح است که در اینجا با وجود اینکه نماز واجب الهی است، اما نجات جان آن کودک در اولویت قرار دارد.

این کارشناس مذهبی افزود: حضرت زهرا(س) در دورانی که حق ولایت در حال پایمال شدن است، اولویت را تشخیص داد و دیگر در خانه نماند و شب‌ها به در خانه‌های خواص جامعه می‌رفت و آن‌ها را نسبت به این امر متنبه می‌ساخت و بیعت آن‌ها در غدیر را یادآوری می‌کرد.

وی خوابیدن حضرت علی(ع) در بستر پیامبر اکرم(ع) در لیلة المبیت را ناشی از تشخیص درست اولویت توسط امیرالمؤمنین(ع) دانست و گفت: ایشان حفظ جان پیامبر را در اولویت دیده و فقط از پیغمبر خدا پرسید اگر من در بستر شما بخوابم جان شما حفظ می‌‌شود؟ پیامبر اکرم فرمود: بله و امیرالمؤمنین(ع) در آن شب جان خود را آماده فدا شدن در راه حفظ جان پیامبر(ص) کرد.

الیاسی حضرت ابوالفضل(ع) را شخصیتی اولویت‌شناس برشمرد و تصریح کرد: آن حضرت به خاطر همین اولویت‌شناسی و مطیع امام بودن به این جایگاه در تاریخ بشر رسید.

وی با اشاره به روایتی افزود: در قیامت پیغمبر حضرت علی(ع) را صدا می‌زند و می‌فرماید نزد فاطمه برو و بگو که کار برای شفاعت شیعیان سخت شده است، برای شفاعت آنان چه داری؟ حضرت فاطمه(س) در پاسخ این فرموده پیامبر عرض می‌کند: دستان اباالفضل العباس(ع) را.

سخنران هیئت خادم الرضا(ع) بیان کرد: حضرت ام‌البنین(س) به هنگام حرکت کاروان امام حسین(ع) حضرت عباس و دیگر فرزندانش را فراخواند و به آنان فرمود «با حسین(ع) بروید و بدون او برنگردید.»

وی با اشاره به اینکه باید در انتخاب مسیر زندگی و تشخیص اولویت‌های خود دقت داشته باشیم و هرگز امام خود را تنها نگذاریم، گفت: وفاداری ام‌البنین(س) مثال‌زدنی است، وقتی که خبر عاشورا و وقایع آن را به مدینه بردند و همین که می‌خواستند به حضرت ام‌البنین(س) در مورد فرزندانش بگویند، فرمود: از حسین برایم بگو.»

انتهای پیام
captcha