نشانه‌های توقف قلب و تأثیرناپذیری از نور الهی
کد خبر: 4060358
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۲
حجت‌الاسلام مؤمنی تبیین کرد؛

نشانه‌های توقف قلب و تأثیرناپذیری از نور الهی

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت علامات توقف و ایستایی قلب و عدم تأثیرپذیری از انوار الهی را مورد توجه قرار داد و گفت: از بین رفتن حلاوت و شیرینی عبادت، تلخ نبودن گناه و معصیت و فرق نداشتن حلال و حرام از برجسته‌ترین نشانه‌های وقف قلب است.

حجت‌السالام والمسلمین سیدحسین مومنی، استاد حوزه علمیهبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین مؤمنی، استاد حوزه علمیه شامگاه هفتم خردادماه در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه ۱۵۰ آیه از قرآن کریم به موضوع قلب و اهمیت آن اشاره کرده است، اظهار کرد: منظور از قلب حالت درونی است که در انسان شکل گرفته و بر روح آدم تأثیر می‌گذارد.

وی در ادامه ضمن اشاره به روایتی از امام صادق(ع) با بیان اینکه قلب به چهار حالت «رفع»، «فتح»، «خفض» و «وقف» عارض می‌شود، ادامه داد: امام صادق(ع) در روایتی می‌فرمایند: ذکر و یاد خداوند متعال باعث برطرف شدن موانع توجه قلب به ذات اقدس الهی می‌شود.

سخنران حرم بانوی کرامت با اشاره به اینکه اولین و مهمترین اذکار نماز و قرآن و افضل اذکار صلوات است، بیان کرد: زمانی که انسان ذکر می‌گوید قلب او نورانی می‌شود؛ توجه قلب به خداوند متعال، بر اعضا و جوارح انسان تأثیر گذارده، بر قلب انسان حالت رفع به‌وجود می‌آورد.

مؤمنی با بیان اینکه گشودگی قلب، آرامش و ایجاد سرور به برکت رضای بر قضای الهی شکل می‌گیرد، اظهار کرد: هر آنچه خداوند متعال برای بنده‌اش رقم بزند خوب است و با توجه بدین موضوع قلب آدمی منفتح شده، سکینه و وقار به قلب انسان وارد می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در حالت خفض، قلب تاریک و ظلمت بر قلب عارض می‌شود، اضافه کرد: زمانی که انسان از خدا به دنیا سوق پیدا کند، حالت رفع و فتح را از دست می‌دهد و در مسیر تنزل گام برداشته، به مرحله «أُولَئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولَئِكَ»، (آیه ۱۷۹ سوره اعراف) می‌رسد.

مؤمنی تصریح کرد: در حالت وقف، قلب متوقف شده، اثری از انوار، عظمت و جلال الهی دریافت نمی‌کند و این مهم زمانی به‌وجود می‌آید که انسان از خداوند متعال غفلت می‌کند.

وی در تبیین نشانه‌های هر یک از حالات قلب با بیان اینکه امام صادق(ع‌) برای هر کدام از چهار مورد، سه نشانه بیان می‌کند، اظهار کرد: «امتثال امر الهی»، «اجتناب از حرام و نهی الهی» و  «پیوسته اشتیاق لقاء الله داشتن» از نشانه‌های قلب مرتفع است.

سخنران حرم کریمه اهل بیت(ع) بر اهمیت نماز اول وقت و به جماعت برپا داشتن آن تأکید کرد و یادآور شد: شائق به خداوند، توفیق نماز شب را از خداوند متعال می‌خواهد و همواره اهل انس با قرآن کریم است.

مؤمنی به علامات انفتاح قلب اشاره کرد و گفت: توکل، صدق و راستگویی و یقین به خداوند متعال نشانه‌های فتح قلب است که در این حالت راضی بودن از ذات اقدس الهی موج می‌زند.

وی در ادامه عُجب و ریا و حرص را از برجسته‌ترین نشانه‌های خفض قلب توصیف کرد و بیان کرد: زمانی که انسان خود را گرفتار امور غیر خدایی کند، درگیر خفض در قلب شده، قلبش تاریک می‌شود؛ اگر کسی در امور مادی حریص بوده و قانع و راضی به روزی نباشد، در وادی خفض قلب گرفتار خواهد شد.

سخنران این مراسم، علامات توقف و ایستایی قلب و عدم تأثیرپذیری از انوار الهی را مورد توجه قرار داد و ادامه داد: از بین رفتن حلاوت و شیرینی عبادت، تلخ نبودن گناه و معصیت و فرق نداشتن حلال و حرام از برجسته‌ترین نشانه‌های وقف قلب است.

مؤمنی یادآور شد: انسانی که حرام بخورد صدای حق را نخواهد شنید؛ تعلقات دنیا در انسان، قساوت قلب ایجاد می‌کند.

انتهای پیام
captcha