برگزاری وبینار واکاوی فرصت‌های قانونی در حوزه کسب‌ و کارهای خانگی در آذربایجان‌غربی
کد خبر: 3954166
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۱

برگزاری وبینار واکاوی فرصت‌های قانونی در حوزه کسب‌ و کارهای خانگی در آذربایجان‌غربی

وبینار واکاوی فرصت‌های قانونی و حقوقی در حوزه کسب و کارهای خانگی ویژه پیشرانان و متقاضیان مشاغل خانگی در آذربایجان‌غربی برگزار شد.

ارسالی| برگزاری وبینار فرصت‌های قانونی در حوزه کسب‌ و کارهای خانگی در آذربایجان‌غربیبه گزارش ایکنا از آذربایجان‌غربی، به نقل از روابط‌عمومی جهاددانشگاهی استان، امروز، 27 بهمن به همت جهاددانشگاهی آذربایجان‌غربی وبینار واکاوی فرصت‌های قانونی و حقوقی در حوزه کسب و کارهای خانگی با مشارکت اداره‌ کل  تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ویژه پیشرانان و متقاضیان مشاغل خانگی استان با حضور امین رستم‌زاده، رییس جهاد دانشگاهی استان و معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی و مدیر اجرایی طرح ملی مشاغل خانگی استان برگزار شد.

امین رستم‌زاده، رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان‌غربی و مدرس حقوق خصوصی با اشاره به ظرفیت قوانین راه‌اندازی کسب و کارها و تأثیر آن، بر اهمیت فضا و بستر حقوقی در کسب و کارهای مختلف اظهار کرد: محیط‌های حقوقی در حوزه‌های مختلف باعث رونق و روان‌سازی عارضه‌ها و امورات مرتبط در آن حوزه می‌شوند. فضای حقوقی کسب و کارها به شدت مغفول است در حالی که بسیار اثرگذارتر از سایر مؤلفه‌ها تلقی می‌شود و این مهم با مطالعه در مقالات و تولید محتوای علمی و مدل‌های پیاده شده بر اساس آن در این حوزه در مقایسه با کشورهای پیشرفته به وضوح قابل مشاهده است.

وی با اشاره به وضعیت فضای رقابتی در بازار کسب و کارهای خانگی عنوان کرد: آشنایی با حقوق و قوانین کسب و کار منجر به شفافیت عادلانه رقابت در فضای کسب و کار شده و نقش موثری در موفقیت مشاغل خانگی دارد.

رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان‌غربی با تشریح مزایای حقوقی کسب و کار مشاغل خانگی تصریح کرد: کسب و کارها باید با شناخت درست از نوع فعالیت خود اقدام به راه‌اندازی رسته فعالیتی خود متناسب با قوانین مربوطه کرده تا در آینده و توسعه فعالیت‌ها قابلیت تطبیق با شرایط حقوقی حاکم بر توسعه کیفی کسب و کار را داشته باشند لذا آشنایی متقاضیان با راه‌اندازی و یا فعالیت به عنوان پیشرانان مشاغل خانگی با این قوانین از نکات مهم در راه‌اندازی و توسعه کسب و کارهای حوزه  مشاغل خانگی است.

وی مباحث مالی، مالیاتی و بیمه‌ای و حتی مسائل مدیریتی را از موارد بسیار مهم در این حوزه کسب و کارها ذکر و اظهار کرد: مسائل حقوقی می‌تواند قبل از آغاز و راه‌اندازی در پروسه کسب و کار و در خاتمه و یا آثار و حتی پس از ارائه خدمت هم نقش‌ساز باشد. اگر ایده جدیدی در شیوه‌های عملیاتی و یا حتی تدوین کسب و کار در مشاغل خانگی وجود دارد باید شکل و فحوای ایده در قالب قانون عام و خاص این حوزه مطابقت‌سازی شود و در مرحله بعد باید نحوه حفاظت از آن در نزد مراجع ذی‌صلاح ارزیابی و بر اساس آن اقدام به نیازسنجی، طراحی و تدوین مدل کسب و کار شود.

رستم‌زاده با اشاره به اهمیت اخذ مجوزها و قرارداد و نحوه عقد و شروط مندرج و ضمن عقد و مؤلفه‌های مهم حقوقی اطراف قرار داد بیان کرد: رابطه حقوقی ترسیم شده از منظر محیط حقوقی مشاغل خانگی چه بحث نیروی انسانی و متقاضیان و چه بحث وام‌ها و تبلیغات و... بسیار مهم بوده و باید با علم کافی حداقلی حقوقی پیش رفته و در مراحل بعد اساسا باید به صورت حرفه‌ای محیط و نقش‌آفرینان این مهم مورد دانش‌افزایی تخصصی و مشاوره قرار گیرد.

مدیر طرح مشاغل خانگی آذربایجان‌غربی گفت: در مشاغل خانگی وزن اعتمادسازی بسیار مهمتر از سایر انواع کسب و کارها است و این مهم صرفاً در پرتو یک محیط حقوقی امن و روابط حقوقی فی‌مابین پشتیبان، مصرف‌کننده و متقاضیان فعال در شبکه و رسته شغلی و حتی قوه حاکمه و قضائیه حاصل می‌شود.

وی با تشریح فرصت‌های حقوقی کسب و کارهای خانگی تصریح کرد: احاطه و تسلط به محیط حقوقی کسب و کارهای مشاغل خانگی کیفی‌سازی و مدیریت توسعه و تعالی تصاعدی این کسب و کارها را به همراه دارد.

وجود 300 رسته مشاغل خانگی

همچنین در ادامه جلسه فرخی، معاون اشتغال و کارآفرینی اداره‌ کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌غربی با اشاره به یکی از مزایای مشاغل خانگی گفت: حذف هزینه اجاره بهای مکان و مالیات از جمله مزیت‌های مشاغل خانگی نسبت به سایر کسب و کارها است.

وی با بیان اینکه بیمه مشاغل خانگی در حال حاضر به مشاغل ایجاد شده در روستاها تعلق گرفته است، افزود: برای سایر مشاغل در حال حاضر مصوبه وجود ندارد اما در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

فرخی با بیان اینکه در طرح مشاغل خانگی تسهیلات در اختیار همه ثبت‌نام‌کنندگان قرار نمی‌گیرد، افزود: تسهیلات به پیشرانان با هدف حمایت از متقاضیان پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه اکنون زمینه فعالیت در بیش از ۳۰۰ رشته‌ مشاغل خانگی وجود دارد، افزود: امروزه گستره فعالیت در مشاغل خانگی افزایش یافته و علاوه بر زمینه تولیدی و رشته‌های خدماتی از جمله فضای مجازی و کامپیوتری را نیز شامل می‌شود.

معاون اشتغال و کار آفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌غربی با اشاره به اهمیت برندسازی در مشاغل خانگی گفت: پیشران می‌توانند با برندسازی تولیدکنندگان مشاغل خانگی را شناسایی کنند و با فروش محصولات تولیدی آنها زمینه اتصال به بازار را فراهم کنند.

وی اظهار کرد: کسانی که در حوزه مشاغل خانگی فعال هستند در سامانه مشاغل خانگی ثبت‌نام کرده و مدارک خود را بارگذاری کنند و از دستگاه اجرایی مربوط به حوزه فعالیت شان در مشاغل خانگی پیگیر دریافت مجوز باشند تا در صورت پرداخت تسهیلات در اولویت قرار بگیرند.

برگزاری کلاس‌های آموزشی در شهرستان‌ها

دیلمقانی، مدیر اجرایی طرح ملی مشاغل خانگی آذربایجان‌غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه در طرح مشاغل خانگی از ثبت‌نام کنندگان و پشتیبانان به جد حمایت می‌شود، تصریح کرد: در صورت ایجاد شرایط برگزاری کلاس‌های حضوری تک تک در شهرستان‌های مختلف استان، دوره‌های آموزشی برگزار خواهد شد و در صورت عدم امکان برگزاری کلاس‌های حضوری باتوجه به شرایط کرونایی، از طریق فضای مجازی و کانال دوره‌های آموزشی برگزار خواهد شد. از هفته آینده فرمی به تمام متقاضیان و پیشرانان جهت تکمیل اطلاعات ارسال می‌شود که پس از گردآوری و دسته‌بندی مطالب، از طریق پیشرانان به متقاضیان آموزش‌های لازم ارائه خواهد شد.

دیلمقانی برندسازی را بستری مناسب و سریع برای اتصال به بازار و افزایش فروش و طبیعتا موفقیت در کسب و کار خانگی عنوان و تاکید کرد: در تلاش هستیم از طریق اجرای طرح ملی مشاغل خانگی، شغلی پایدار در رشته‌های مختلف در استان ایجاد کنیم.

ادامه جلسه به صورت پرسش و پاسخ در حوزه قوانین و مباحث بیمه‌ای کسب و کارهای مشاغل خانگی و آیین‌نامه‌های اجرایی مربوطه و اجرایی عملی این قوانین در حوزه پیشرانان و تسهیلگران پایان یافت.

انتهای پیام
captcha