کد خبر: 4312140
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۴
محمود علیگو:

هدف جهاددانشگاهی ایجاد ساختاری برای ترویج مفاهیم مهدویت است

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گفت: هدف جهاددانشگاهی ایجاد ساختار‌های شبکه‌ای در حوزه نگهداری و ترویج مفاهیم مهدویت است و ساختار‌هایی مانند کانون‌ها، انجمن‌ها و گروه‌های دانشجویی می‌توانند این موضوع مهم را پیگیری کنند.

هدف جهاددانشگاهی ایجاد ساختاری برای ترویج مفاهیم مهدویت استمحمود علیگو، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در جریان نودوسومین گردهمایی معاونان فرهنگی، رؤسای سازمان‌ها و مراکز فرهنگی جهاددانشگاهی و نهمین گردهمایی مدیران شعب سازمان دانشجویان در گفت‌و‌گو با ایکنا از قم اظهار کرد: روحیه عدالت‌جویی و عدالت‌خواهی یکی از اصلی‌ترین و اساسی‌ترین عناصر هویتی دانشجوست و بسیار زیباست که این عنصر عدالت‌خواهی، به شبکه مهدویت و مفهوم منجی و امر ظهور متصل شود.

وی تصریح کرد: مجموعه جهاددانشگاهی واحد قم یک ایده را حدود چهار دوره پرورده و به مرحله بلوغ و ثمردهی رسانده است. این ایده به‌عنوان «جشنواره مهدویت» چارچوب یک الگوی کلان در ساختار نظری فرهنگی جامعه طراحی شده است. 

علیگو با بیان اینکه مسئله تربیت و بالندگی دانشجویان را موردنظر داریم، اظهار کرد: برای این منظور، پنج مرحله را برای دانشجویان درنظر گرفته‌ایم؛ ارتقای مهارت‌های عمومی، محو شدن در حوزه نقش‌پذیری، فعالیت‌های سبک زندگی، مراحل معرفتی که برای دانشگاه طراحی شده‌اند و تلاش برای شکل‌دهی به یک فضای عمومی که در آن، عرصه‌های متعددی برای دانشجوی مسلمان منتظر ظهور فراهم شود. 

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی افزود: هدف این است که دانشجویان در یک کلان‌پروژه، ارتقای معنوی، دانشی و هویتی پیدا کنند و جشنواره مهدویت یکی از اقدامات تشکیل‌دهنده این پازل بزرگ است. 

وی بیان کرد: مسئله عدالت‌جویی و عدالت‌خواهی تنها به مرز‌های کشور محدود نمی‌شود؛ بلکه یک مسئله جهان‌شمول است. به همین دلیل، اولین دوره «جشنواره بین‌المللی مهدویت» در کنار جشنواره ملی در سال جاری برگزار خواهد شد. این رویداد با همکاری مسجد مقدس جمکران و فعالان حوزه مهدویت در سراسر کشور برگزار می‌شود. 

علیگو با بیان اینکه هدف ما ایجاد ساختار‌های شبکه‌ای در حوزه نگهداری و ترویج مفاهیم مهدویت است، اظهار کرد: ساختار‌هایی مانند کانون‌ها، انجمن‌ها و گروه‌های دانشجویی می‌توانند این موضوع بسیار مهم، یعنی مسئله عدالت‌خواهی را در قالب عنصر مهدویت پیگیری کنند. 

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی اضافه کرد: در شرایط فعلی که فعالیت‌های فرهنگی پیگیری می‌شوند، سه رویکرد اصلی، توجه به فرهنگ عمومی که قطعاً عنصر مهدویت در این حوزه معنا و ارزش دارد، ارتقای فعالیت‌های دانشجویی و باز کردن دریچه‌ای جامع برای دانشجویان دانشگاه‌ها و توسعه همکاری‌های بخشی را دنبال می‌کنیم.

وی گفت: جهاددانشگاهی شامل ۴۵ واحد استانی و ۹ سازمان تخصصی فرهنگی است. این مجموعه شامل پژوهشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها و اعضای هیئت علمی است. ما تلاش می‌کنیم تمام این ظرفیت‌ها را در یک چارچوب یکپارچه به‌کار بگیریم. در این راستا، سالانه حدود ۱۳ هزار رویداد برگزار می‌شود و بیش از ۱۳۰ هزار نفر مخاطب مستقیم فعالیت‌های جهاددانشگاهی هستند.

علیگو با بیان اینکه این مجموعه می‌تواند یک شبکه بزرگ فرهنگی را شکل دهد، تصریح کرد: شبکه‌ای که فعالیت‌ها در آن به‌صورت هم‌افزا و هماهنگ رقم بخورد و مرکزیت جشنواره مهدویت منحصراً به واحد استانی قم محدود نباشد، بلکه تمامی این واحد‌ها در ابعاد علمی، اجرایی، ترویجی و حتی انتشاراتی در کنار یکدیگر فعال باشند. 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی بیان کرد: برای بازتاب جشنواره مهدویت علاوه بر ظرفیت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) و خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) می‌توان با رسانه‌های متفاوت همکاری کرد.

وی در پایان یادآور شد: همه این ظرفیت‌ها می‌توانند مخاطب حوزه فعالیت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی باشند. علاوه بر این، هدف‌گذاری اصلی ما همان دانشجویان هستند و باید به‌سوی آن‌ها حرکت کنیم و از ظرفیت‌های آن‌ها به‌طور کافی بهره ببریم.

انتهای پیام
captcha