کد خبر: 4325365
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۹
آیت‌الله رجبی مطرح کرد:

شکر عملی مسئولان؛ شرط موفقیت خدمت به قم

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: شکرگزاری تنها یک ذکر زبانی نیست، بلکه شکر قلبی این است تا انسان باور داشته باشد که این موقعیت‌های توفیق خدمت، نعمت الهی است و شکر عملی استفاده حداکثری و بهنیه از آن موقعیت برای خدمت به دین خدا و بندگان خداست.

شکر عملی مسئولان، شرط موفقیت خدمت به زائران و شهر مقدس قمبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، آیت‌الله محمود رجبی، رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در دیدار با شهردار قم با بیان اینکه شکرگزاری در منزلت انسانی، ذکر قلبی و عملی را هم شامل می شود، اظهار کرد: طبق بیان شریف امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه آنچه موجب امتیاز انسان از غیر انسان می‌شود، حمد و شکر نعمت‌های الهی است؛ امری که اگر مورد غفلت قرار گیرد، انسان به مرتبه‌ای پایین‌تر از چهارپایان سقوط می‌کند.

وی با اشاره به صحیفه سجادیه امام سجاد(ع) مبنی بر اینکه خدا را بر اینکه ستایش و شکر را به بشر آموخته، خداوند را حمد کنید، افزود: شکرگزاری تنها یک ذکر زبانی نیست، بلکه شکر قلبی این است تا انسان باور داشته باشد که این موقعیت‌های توفیق خدمت، نعمت الهی است که خدا به او ارزانی داشته و شکر عملی استفاده حداکثری و بهنیه از آن موقعیت برای خدمت به دین خدا و بندگان خداست.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه خدمت به بندگان خدا از بزرگ‌ترین نعمت‌های الهی است، تصریح کرد: در روایات اهل‌بیت(ع) درباره خدمت به مردم، تجلیل ویژه‌ای صورت گرفته است، چراکه قم دارای ویژگی‌هایی است که آن را از دیگر شهرها متمایز می‌کند و خدمت به مردم و زائران حضرت معصومه (س) بسیار ارزشمند است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: وجود بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران، استقرار مرجعیت شیعه، بزرگترین حوزه علمیه و مراکز گسترده علمی و دینی، این شهر را به کانون نشر معنویت و معارف اهل‌بیت(ع) در جهان تبدیل کرده است و در روایات آمده است که در آخرالزمان، علم از قم به سراسر جهان منتشر خواهد شد.

وی با اشاره به جایگاه شفاعت حضرت معصومه(س) گفت: در روایات تأکید شده است که با شفاعت آن حضرت، همه شیعیان وارد بهشت می‌شوند و این نشان عظمت حضرت معصومه(س) و نیازمندی همه شیعیان به شفاعت ایشان است و خدمت به زائران و مجاوران حضرت معصومه(س)، نعمتی عظیم و توفیقی الهی است.

رجبی با نقل خاطره‌ای از مرحوم علامه مصباح یزدی(ره) افزود: مرحوم علامه نقل می‌کردند که آیت‌الله بهجت(ره) خاک کفش زائران حضرت معصومه(س) را متبرک می‌دانستند و به آن تبرک می‌جستند که این نشان‌دهنده عظمت مقام زائر و خدمت به اوست.

وی با تأکید بر شکر عملی نعمت‌ها بیان کرد: مهمترین نوع برای مسئولان شکر عملی است که انسان از موقعیت و مسئولیت خود بیشترین و بهترین استفاده را برای جلب رضایت حضرت بقیة‌الله(عج) داشته باشد و معیار سنجش عملکرد ما این است، اگر امام عصر(عج) که ناظر بر اعمال ما می‌باشند، آیا از کار ما خشنود خواهند شد یا خیر.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: خشنودی مقام معظم رهبری نیز ملاک مهمی در این مسیر است، چراکه رضایت ایشان، قطعاً در امتداد رضایت حضرت ولی‌عصر(عج) قرار دارد.

رجبی با اشاره به توصیه‌های مکرر علامه مصباح یزدی(ره) گفت: ایشان همواره بر دو نکته تأکید داشتند؛ نخست اخلاص در عمل، چراکه هرچه کار بزرگ‌تر باشد، وسوسه شیطان در آن بیشتر است و اگر نیت غیرالهی وارد شود، ارزش عمل از بین می‌رود و دوم، توسل جدی و با توجه به اهل‌بیت(ع) به‌ویژه حضرت معصومه(س).

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تاریخچه تأسیس این مؤسسه اشاره کرد و گفت: نقطه آغاز این مجموعه به سال ۱۳۵۴ بازمی‌گردد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، علامه مصباح(ره) گزارشی از فعالیت‌ها به امام خمینی(ره) ارائه دادند و حضرت امام نه‌تنها مخالفتی نکردند، بلکه دستور دادند مؤسسه حداقل دو برابر توسعه یابد و تا زمانی که در قید حیات هستند، شخصاً از آن حمایت کنند و حضرت امام(ره) تا پایان عمر شریفشان موسسه را مورد حمایت قرار دادند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه به عنایت‌های مقام معظم رهبری از موسسه اشاره کرد و گزارشی از فعالیت‌ها و اقدامات آموزشی و پژوهشی مؤسسه ارائه کرد و توفیقات بیش از پیش شورای شهر و شهردار قم را در تلاش برای ارتقای فرهنگی استان و خدمت به زائران و مجاوریان حضرت معصومه(س) از درگاه خداوند خواستار شدند.

مدیریت شهری بدون پشتوانه فکری و پژوهشی موفق نخواهد بود

در ادامه فرامرز عظیمی، شهردار قم اظهار کرد: حقیقتاً از آنچه در این مجموعه در حال انجام است خرسند شدیم؛ کارهای عمیق، حساب‌شده و اثرگذاری که در قم انجام می‌شود، نشان می‌دهد این شهر همچنان مغز متفکر و قلب تپنده جهان تشیع است.

وی با اشاره به ایام معنوی ماه‌های رجب و شعبان و قرار داشتن در آستانه سالروز ارتحال علامه مصباح یزدی(ره) افزود: نام و یاد این عالم ربانی همواره زنده خواهد ماند؛ چراکه «هرگز نمیرد آن‌که دلش زنده شد به عشق» و آثار و اندیشه‌های ایشان در تاریخ اندیشه اسلامی ماندگار است.

شهردار قم با تأکید بر اهمیت پیوند میان مدیریت شهری و پشتوانه فکری و علمی تصریح کرد: آنچه امروز در شهر دیده می‌شود، محصول سخت‌افزار مدیریت شهری است، اما این سخت‌افزار بدون مغزافزار فکری، فرهنگی و پژوهشی کارآمد نخواهد بود. قضاوت درباره عملکرد مدیریت شهری را مردم انجام می‌دهند و ما همواره تلاش کرده‌ایم این قضاوت را منصفانه بپذیریم و با جان و دل مطالبات مردم را بشنویم.

وی ادامه داد: هدف ما این است که شهری امن، آرام و برخوردار از سلامت روان برای شهروندان فراهم کنیم. شهرداری قم بیش از ۲۸۳ وظیفه بر عهده دارد که بخشی از آن‌ها تفویض شده و بخشی دیگر هنوز نیازمند پیگیری است و در این مسیر، به دنبال راهکارهای علمی و پژوهشی برای تکمیل و بهبود این وظایف هستیم.

عظیمی با بیان اینکه مردمی‌سازی مدیریت شهری یکی از راه‌های موفقیت است، خاطرنشان کرد: هرچه بتوانیم اداره شهر را به مردم نزدیک‌تر کنیم و آگاهی شهروندان را نسبت به وظایف و مطالبات‌شان افزایش دهیم، مدیریت شهری موفق‌تر و به‌روزتر خواهد بود؛ چراکه مطالبات مردم همواره متناسب با شرایط روز تغییر می‌کند.

وی با اشاره به نقش فضای مجازی و نسل جدید گفت: واقعیت این است که در حوزه فضای مجازی و ارتباط با نسل جدید عقب‌ماندگی‌هایی وجود دارد. نسل امروز جلوتر از ما حرکت می‌کند و اگر از سنین پایین، با محتوای درست و چارچوب‌های صحیح وارد میدان تربیت شهروندی نشوند، در آینده با آسیب‌های اجتماعی جدی‌تری مواجه خواهیم شد.

شهردار قم تأکید کرد: مدیریت شهری آمادگی دارد در حوزه‌های پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی، به‌ویژه در زمینه سبک زندگی، فضای مجازی و تربیت شهروندی، با مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) همکاری علمی و حتی قراردادهای پژوهشی منعقد کند تا خدماتی در شأن مردم قم ارائه شود.

وی با اشاره به موضوع حجاب و عفاف اظهار داشت: حجاب و عفاف پیش از آنکه یک مسئله سیاسی باشد، یک موضوع اجتماعی است. بخشی از مشکلات امروز نتیجه کم‌کاری ما در حوزه تولید محتوای فرهنگی و سبک زندگی است و اگر این خلأها جبران نشود، جامعه ناخواسته مسیر دیگری را طی خواهد کرد.

عظیمی با بیان اینکه خدمت به مردم توفیقی الهی است، گفت: خدمتگزاری به مردم نصیب هر کسی نمی‌شود و این توفیق، حاصل لطف خداوند، دعای خیر و عنایت اهل‌بیت(ع) به‌ویژه حضرت فاطمه معصومه(س) است. ما باید قدردان این نعمت باشیم و در حفظ حرمت و حریم حرم اهل‌بیت(ع) و ارتقای معنویت شهر قم بیش از پیش تلاش کنیم.

وی در پایان ضمن قدردانی از آیت‌الله رجبی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، دکتر مولایی و رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم، تصریح کرد: امیدواریم با دعای علما و بزرگان، بتوانیم وظیفه‌ای را که بر عهده ما گذاشته شده است به‌درستی انجام دهیم و در مسیر خدمت صادقانه به مردم و شهر مقدس قم ثابت‌قدم بمانیم .

انتهای پیام
captcha