
به گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)،
حجتالاسلام والمسلمین سیدحمید میرباقری، استاد حوزه علمیه قم در
محفل معارفی ۱۶ تیرماه همزمان با شب شهادت امام سجاد(ع) در
حرم حضرت معصومه(س) اظهار کرد: در آخرین آیه سوره مبارکه کهف خداوند برای رسیدن انسان به لقاءالله دو شرط اساسی ذکر کرده است که عمل صالح و عدم شرک در عبادت و بندگی است.
وی افزود: مصداق بارز این آیه حضرات معصومین هستند، زیرا تمام فضائل اهل بیت(ع) در پرتو خصلت بندگی در مسیر خداوند بود و تمام مقامات اهل بیت(ع) در سایه عبودیت حاصل شده است.
استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: در زندگی اهل بیت(ع) هیچ چیزی مبنی بر هوای نفس وجود ندارد بلکه تماماً براساس آموزههای الهی و وحیانی است و شاکله زندگی خاندان عصمت و طهارت خدامحوری است، در حالی که بعضی از انسانها دائما در حال خودمحوری هستند و از مسیر بندگی خارج میشوند.
میرباقری تأکید کرد: در واقعه کربلا تحرکات لشکر دشمن نشان از حمله در شب نهم محرم داشت که سیدالشهدا(ع) یک شب مهلت گرفتند تا چند عمل مهم را انجام دهند که یکی از این اقدامات اقامه نماز بود و جاسوسان دشمن به عمر سعد اینگونه گزارش دادند که آنها در حال مناجات هستند.
استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: معنای درست بندگی این است که انسان حتی یک لحظه خود را از خداوند بینیاز نبیند و اتصال دائمی با خداوند داشته باشد، چراکه این نیاز و اتصال باعث میشود لقمه انسان همواره حلال باشد و انسان به سمت کسب و کار حرام نرود.
وی گفت: بندگی فصلی فایدهای برای انسان نخواهد داشت، چون گاهی چنان زندگی دنیا انسان را سرگرم میکند که باعث قطع ارتباط و مناجات با خداوند میشود و انسان را غافل میکند. امام باقر(ع) میفرمایند: «پدرم امام سجاد(ع) اگر نعمتی را متذکر میشدند، سجده میکردند و در تمام حالات مداومت به سجده داشتند و اثرات سجده بر مواضع سجده ایشان معین و مشخص بود و در حالات مختلف اهل سجده و بندگی خداوند بودند.»
میرباقری یادآور شد: از دیگر خصلتهای امام سجاد(ع) مسئله مردم در نگاه حضرت بود و ایشان به شدت اهل انفاق و صدقه بودند و در کنار بندگی خداوند دغدغه مردم را داشتند.
انتهای پیام