
به گزارش ایکنا از قم،
حجتالاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم در چهارمین همایش بینالمللی معرفت و رسالت حسینی که امروز، ۱۷ خردادماه در دانشگاه قم برگزار شد، ضمن خیرمقدم به حاضران در این همایش بیان کرد: دستگاه مدیریتی و فرهنگی بنیامیه با جهت دادن به مسیر کاروان امام حسین(ع) به بیابان کربلا درصدد از بین بردن
نهضت حسینی بودند.
وی ادامه داد: پس از بنیامیه، خلفای عباسی نیز با ادامه روند قبلی با اقدامی نظیر تخریب و آب بستن به مرقد حضرت در تلاش بودند تا این نهضت را از بین ببرند، اما هیچکدام اثری نداشته و هماکنون پس از حدود ۱۴۰۰ سال این بیابان الهامبخش همه آزادیخواهان جهان است.
شریفی بیان کرد: حضرت اباعبدالله(ع) در آن بیابان گرم و سوزان در راه خدا و برای خدا، شهید و در قلبها ماندگار شد و پس از آن همهساله بزرگترین، کریمانهترین، سخاوتمندانهترین و عاشقانهترین پذیرایی را از عاشقان خود مدیریت میکند، کاری که بدون شک از عهده هیچ حکومت و دولتی برنمیآید.
رئیس دانشگاه قم گفت: نهضت امام حسین(ع) در دوره فعلی در حال تشکیل تمدنی نوین است، تمدنی که همه نظامهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را برهم زده است؛ در این میان مهمترین عوامل ماندگاری حضرت اباعبداللهالحسین(ع)، اربعین و زیارت آن است؛ زیارت اربعین از عوامل و نشانههای اهل ایمان ذکر شده، بهطوری که اهل بیت(ع) حتی با وجود عدم امنیت جانی آن را تأکید سفارش کردهاند.
شریفی تصریح کرد: در طول تاریخ با دو جریان مهم در مواجه با اربعین روبهرو بودهایم؛ اول جریان اهل ایمان است، جریانی که به نحوی این زیارت را حتی در سختترین شرایط با تهدیدات موجود بر جان خریدند، اما جریان دوم دشمنان اهل ایمان هستند که از هیچ کوششی برای مقابله با جریان اول کم نگذاشتند و حتی تلاشهایی برای از بین بردن این زیارت و قبر مطهر اباعبدالله(ع) کردند.
رئیس دانشگاه قم اضافه کرد: ارعاب و تهدید زائران، قطع عضو و قتل آنان، تلاش برای از بین بردن مزار مطهر اباعبدالله(ع)، در دوران اخیر سکوت رسانهای شدید و پنهان کردن شور حسینی در این رویداد، اختلافافکنی و بزرگنمایی مشکلات از جمله فعالیتهای جبهه کفر در مقابل حرکت اربعین است؛ در این میان مهمترین وظیفه اهل علم و پژوهش دانشگاهی بهطور ویژه عراق و ایران، تبیین و تحلیل ابعاد علمی و پژوهشی این رویداد تاریخی و بشری است.
وی بیان کرد: از علوم انسانی سکولار و لیبرال غربی و دلدادگان مبانی انسانشناختی اومانیستی و داروینیستی هیچ انتظاری نیست که بتوانند تحلیلی درست از این رویداد داشته باشند؛ آنان اساساً ابزار، روش و نظام مفهومی لازم برای درک چنین رویدادی را ندارند.
شریفی افزود: باورمندان به علوم انسانی اسلامی وظیفه دارند تا آثار و برکات اخلاقی، اقتصادی، روانشناختی و تربیتی این رویداد را تبیین کنند، سبک زندگی اربعینی را تشریح و بنیانهای الهیاتی و معرفتی چنین کنشی را بهدرستی تحلیل کنند.
وی گفت: برگزاری سلسله همایشهای بینالمللی با عنوان «معرفت و رسالت حسینی» و در این دوره با موضوع اربعین از جمله فعالیتهای پژوهشی برای این حرکت مقدس است که به همت کمیته آموزشی اربعین و با کمک مجمعی از دانشجویان عراق و ایران برگزار شده است.
رئیس دانشگاه قم بیان کرد: از تمامی عوامل و دستاندرکاران این همایش از جمله کمیته فرهنگی و آموزشی، ستاد اربعین، مجمع دانشگاهیان عراق و از دبیرخانه این رویداد برای فراهم کردن شرایط برگزاری این همایش تقدیر و تشکر ویژه میکنم.
وی در پایان یادآور شد: از افرادی که در موضوع اربعین فعالیت داشتند دعوت به عمل آمد و حدود ۲۰۰ مقاله علمی برای این همایش دریافت و حدود ۷۰ مقاله در پایان پذیرفته شد که در مقالات و منابع تخصصی به چاپ خواهید رسید.
انتهای پیام