کد خبر: 4278442
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱
رئیس شورای اسلامی شهر قم:

انتخاب شهردار بومی اولویت شورای اسلامی شهر قم است

رئیس شورای اسلامی شهر قم بیان کرد: در شرایط برابر و مساوی انتخاب شهردار بومی جزو اولویت‌های شورای ششم خواهد بود و اگرچه در تلاش هستیم تا منطبق بر شاخص‌های مورد توجه ابلاغیه وزارت کشور، فردی اصلح و شایسته از بین ۲۹ گزینه فعلی، انتخاب کنیم. 

نشست خبری شورای اسلامی شهر قمبه گزارش ایکنا از قم، روح‌الله امراللهی، رئیس شورای اسلامی شهر قم در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز ۶ اردیبهشت‌ماه درساختمان شهید زین‌الدین شورای شهر قم برگزار شد، بیان کرد: در شرایط برابر و مساوی انتخاب شهردار بومی جزو اولویت‌های شورای شهر اسلامی قم خواهد بود و اگرچه در تلاش هستیم تا منطبق بر شاخص‌های مورد توجه ابلاغیه وزارت کشور فردی اصلح انتخاب کنیم؛ 29 گزینه را برای مسئولیت شهرداری پیشنهاد دادیم که در یک بررسی اجمالی این تعداد به ۱۰ نفر رسیده است و پس از انجام مصاحبه از این اعضا به انتخاب نهایی خواهیم رسید.

وی ادامه داد: شورای اسلامی شهر قم شفاف‌ترین و پویاترین دوران خود را پشت سر گذاشته است؛ برای اولین بار در شورای شهر تمام مباحث قانونی مؤثر واقع شد و جنبه نظارتی این دوره شورای شهر با رویکرد تقیینی همراه است.

امراللهی با اشاره به روند طی‌شده برای تعیین وضعیت شهردار پیشین، افزود: طی ماه‌های اخیر موضوع بازنشستگی شهردار قم مطرح بود و مصوبه شورای اسلامی شهر در این زمینه به هیئت تطبیق فرمانداری ارسال شد، اما پاسخی روشن از سوی فرمانداری ارائه نشد. 

امراللهی گفت: پیش از آنکه فرمانداری درباره این مصوبه پاسخ دهد، مرتضی سقائیان‌نژاد، استعفای خود را تقدیم کرد که این استعفادر جلسه شورای اسلامی شهر قم مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید.

وی با اشاره به اینکه مردم از شورای شهر قم جلوتر هستند، تصریح کرد: عملیاتی بودن فرد در حوزه فرهنگی، اجتماعی، فرهنگ دینی ومذهبی متناسب با روحیه مردم استان، سرمایه‌گذاری، حمل و نقل انبوه به‌ویژه مونوریل و مترو و پارکینگ‌های شهری موردتوجه برای انتخاب شهردار است. 

رویکرد شهردار آینده به قم متناسب جهان‌شهر تمدنی اهل بیت(ع) باشد

مصطفی ملایی، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر مقدس قم در این نشست بیان کرد: فعالیت شورا در حوزه فرهنگی و اجتماعی، تخصیص بودجه و سیاستگذاری است و یکی از نقد‌های جدی شورا به شهردار سابق آن است که نگرش وی به شهرقم به‌عنوان جایگاه خاص آن که باید با رویکرد جهان‌شهر اسلامی و تمدنی اهل بیت(ع) شهردار باشد، نبود و این موضوع را درمورد شهردار جدید رعایت خواهیم کرد. گزارش عملکرد شهردار قم قابل قبول بود، اما با انتظار شورا فاصله داشت. 

وی تصریح کرد: سیاست‌های موجود در شورای شهر اسلامی با عملکرد شهردار سابق همخوانی نداشت، زیرا شهردار قم با کمیسیون فرهنگی شورای شهر قم به‌عنوان مغز برنامه‌ریزی فرهنگی استان هماهنگی‌های لازم را نداشت.

حسین صابری، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم بیان کرد: ماحصل کار شهرداری در تفریغ بودجه تاثیر دارد ویکی از اقدامات مثبت این دوره شورای شهر، رد کردن تفریغ بودجه شهرداری بود.

در ادامه نیز، حجت‌الاسلام مرتضی استقامت علی‌آبادی، رئیس کمیسیون خدمات شهری و امور زائرین شورای اسلامی شهرمقدس قم ضمن عرض تبریک به‌مناسبت روز شورای شهر و دهه کرامت بیان کرد: رویکرد کار‌های شورای شهر دارای اولویت است و برنامه براساس نیاز و وضعیت موجود تا رسیدن به وضعیت مطلوب هدف‌گذاری می‌شود و بودجه نیز براساس این هدف‌گذاری تصویب می‌شود.

وی افزود: ایمنی، امکانات، ماشین آلات و ادوات در خدمات شهری، بیمه تکمیلی و ایمنی پاکبانان شهر، پیگیری تأمین پلکان مرتفع آتش‌نشانی متناسب با ساختمان‌های بلند شهر و استفاده از ظرفیت مردم برای گزارشات علاوه‌بر حضور در میادین شهری در دستورکار شوراست و طی یک‌ماه اخیر ۲۰ مورد نظارت شهری انجام شده است.

امنیت و آرامش مردم؛ دغدغه اصلی شورای ششم

نرجس نیازمند، رئیس کمیسیون امر بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم نیز در ادامه نشست بیان کرد: سیاستگذاری برعهده شوراست، بنابراین اگر در شهرداری اختلالی وجود داشته باید در ابتدا نقص‌های کار شورای شهر و عملکرد آن را موردبررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه امنیت و آرامش مردم شهر دغدغه شوراست و در مواجهه با هر سازمان یا فردی که بخواهد، خلاف قوانین پیش برود قطعا برخورد می‌شود، اظهار کرد: زمانی که وارد شورا شدیم بودجه سازمان فرهنگی قابل پذیرش نبود، اما رویکرد شورای شهر و شهردار قم باعث افزایش بودجه فرهنگی شد که قابل اعتناست.

نیازمند با بیان اینکه بودجه فرهنگی سال گذشته 780 میلیارد و امسال بالغ بر 1 هزار میلیارد است، یادآور شد: ساختار موجود سازمان‌های فرهنگی و امور بانوان به وزارت کشور بر می‌گردد و از شهردار آینده انتظار می‌رود به این دو بخش توجه ویژه داشته باشد.

وی تصریح کرد: در زمان شهردار سابق، مشکلی درخصوص قطار شهری به گفته سازمان بازرسی کشور وجود نداشته و سوءجریان برای زمان پیش از مدیریت وی بوده است.

محمود مسگری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم نیز در این نشست، از برگزاری جلسات کارشناسی با حضور مشاور در خصوص گونه‌بندی محلات شهر قم خبر داد و بیان کرد: گونه‌بندی دقیق محلات، نقش مهمی در برنامه‌ریزی‌های آتی شهرسازی خواهد داشت و این موضوع با دقت در حال بررسی است.
 
وی همچنین با اشاره به اهمیت شفافیت در عملکرد مالی شهرداری، تصریح کرد: بررسی تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری قم نیز در دستور کار کمیسیون قرار داشته و با دقت مورد ارزیابی قرار گرفته است.
 
مسگری از برگزاری جلسات کارشناسی با حضور شرکت مشاور طرح جامع شهر قم به منظور بررسی و به‌روزرسانی این طرح نیز یاد کرد و گفت: طرح جامع، سند راهبردی توسعه شهر است و به‌روزرسانی آن با در نظر گرفتن نیازهای کنونی شهر از اهمیت بالایی برخوردار است.
 
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر قم بررسی پروژه‌های مهم عمرانی را نیز مطرح کرد و گفت: طرح پروژه بلوار کبیری و همچنین تملکات درگیر این طرح و بررسی و گزارش طرح پروژه بست شرقی حرم مطهر از دیگر موضوعاتی است که در کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
انتهای پیام
captcha