
به گزارش ایکنا از قم،
محمد نبی شهیکی، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست تخصصی «کاربردها و ظرفیت هوش مصنوعی در توسعه استارتاپهای علوم انسانی» که به میزبانی
پارک علم و فناوری قم، امروز، دوم اردیبهشتماه در سالن همایشهای بینالمللی غدیر قم برگزار شد، با بیان اینکه شتاب تحولات فناوری بهویژه در حوزه
هوش مصنوعی چشمگیر است، اظهار کرد: پس از تدوین قانون
جهش تولید دانشبنیان، گامهای مؤثری برداشته شده، اما هنوز فاصله زیادی تا جایگاه مطلوب داریم.
شهیکی با اشاره به شکاف فناوری میان کشورها افزود: کشورهایی با درآمد بالا به دلیل سرمایهگذاریهای مستمر در بخش تحقیق و توسعه(R&D) سهم بیشتری از نوآوری جهانی دارند. این در حالی است که کشورهایی با درآمد پایین عمدتاً به منابع طبیعی وابستهاند.
وی به رشد ۱۷ برابری بازار کشورهای منطقه در حوزه اقتصاد هوش مصنوعی از 500 میلیون دلار به 8.4 میلیارد دلار اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی مفهومی نوین از صنعت را رقم زده و با تغییر بنیادین در تولید، شیوههای سنتی خلق ثروت را دگرگون ساخته است.
معاون وزارت علوم با هشدار درباره لزوم توجه به این فناوری گفت: بواسطه هوش مصنوعی تا ۱۰ سال آینده چهره دنیا با امروز کاملا متفاوت خواهد بود.
وی با اشاره به پیچیدگیهای روزافزون نظام اقتصادی تصریح کرد: هوش مصنوعی و فناوریهای نوین، مفاهیم جدیدی را در حوزههای پژوهش و فناوری بهوجود آوردهاند.
شهیکی همچنین وضعیت توسعه هوش مصنوعی و استارتاپها در ایران را مورد توجه قرار داد و گفت: پس از دهه 90 و تدوین قانون جهش دانشبنیانها، این عرصه با ارتقا همراه شده است، اما هنوز بسیاری از کارها در این زمینه باقیمانده است.
انتهای پیام