کد خبر: 4291947
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۹
حجت‌الاسلام میرباقری:

امتحان الهی معیار واقعی کرامت و بزرگی انسان است

استاد حوزه علمیه گفت: کرامت در نزد خداوند به ثروت و فقر انسان‌ها نیست بلکه به این است که فرد فقیر و ثروتمند چگونه در محضر الهی به تکلیف خود عمل می‌کنند و چگونه از امتحان الهی سربلند بیرون می‌آیند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقریبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری، استاد حوزه علمیه در محفل عزاداری شب پنجم محرم که شامگاه ۹ تیرماه در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد، اظهار کرد: سوره فجر حاوی چهار فراز مهم است که فراز اول شامل قسم‌های پنج‌گانه است که ابتدای سوره از سوی خداوند ذکر شده و ناظر به امکاناتی است که از سوی خداوند به نبی گرامی اسلام برای امت‌سازی عطا شده است.

وی گفت: در فراز دوم سوره فجر نیز به سه قوم مستکبر و فاسد اشاره شده است که دارای توانمندی و قدرت‌های ظاهری بودند، اما به‌واسطه عذاب الهی نابود شدند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت افزود: فراز سوم این سوره ناظر به‌دلایل فسادانگیزی اقوامی است که دچار طغیان شده‌اند که مهمترین دلیل این فساد مربوط به محاسبات اشتباه و غلط آن‌هاست که عده‌ای به خاطر داشتن امکانات، مسیر فساد را می‌روند و عده‌ای نیز با نبود امکانات و سلب امکانات دچار خطا می‌شوند، در حالی‌ که هر دو از سوی خداوند برای آزمایش انسان‌هاست.

کرامت انسانی وابسته به ثروت و فقر انسان‌ها نیست

استاد حوزه علمیه اظهار کرد: کرامت در نزد خداوند به ثروت و فقر انسان‌ها نیست بلکه به این است که فرد فقیر و ثروتمند چگونه در محضر الهی به تکلیف خود عمل می‌کنند و چگونه از امتحان الهی سربلند بیرون می‌آیند.

وی تأکید کرد: نه عطای امکانات نشانه کرامت و احترام است و نه سلب امکانات نشانه تحقیر است بلکه هر دو برای آزمایش انسان است، چراکه عده‌ای اگر ثروت به‌دست می‌آورند هیچ انفاقی انجام نمی‌دهند و دائماً در حال انباشت ثروت هستند و هیچ مساعدتی در حق فقرای جامعه انجام نمی‌دهند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه عده‌ای نه تنها به جمع‌آوری ثروت مشغول هستند بلکه به سمت مال حرام نیز می‌روند و اموال یتیم و میراث دیگران را نیز می‌خورند، گفت: مستکبران عالم به ‌نبال استعمار دیگر کشورها هستند و اجازه نمی‌دهند کشورهای دیگر مستقل شوند و از امکانات خود استفاده کنند.

میرباقری افزود: انسان در دادوستدهایی که در راه خدا انجام می‌دهد امکان رشد معنوی پیدا می‌کند و این همان معنای کرامت است؛ بنابراین تنها داشتن امکانات کرامت نمی‌آورد بلکه باید این امکانات در راه خدا مصرف شود و هر کس بیشتر هزینه کند در نزد خداوند کرامتش بیشتر است.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت تصریح کرد: در صحنه سخت قیامت سؤال خواهد شد که ثروت‌ها چگونه جمع و در چه راهی هزینه شده است و باید مستکبرانی که با داشتن امکانات به ظلم و فساد مشغول هستند پاسخگو باشند.

میرباقری در پایان گفت: فراز چهارم این سوره نیز به نفس مطمئنه و سیدالشهدا(ع) اشاره دارد که حاوی مطالب بسیار مهمی است که در روزهای آینده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

انتهای پیام
captcha