به گزارش ایکنا از قم، حامد حیاتی، رئیس جهاددانشگاهی قم در اولین همایش ملی «بررسی اخلاقی فقهی و حقوقی درمان ناباروری» با محوریت بررسی فقهی، حقوقی و اخلاقی اهدای تخمک، اهدای جنین و رحم جایگزین که به همت جهاددانشگاهی واحد قم، امروز، ۲۷ فروردینماه در تالار شهید احمدیروشن دانشگاه قم برگزار شد، ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان در همایش بیان کرد: جهاددانشگاهی قم منطبق بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی رویکرد حل مسئله را سرلوحه اقدامات خود قرار داده است و با رویکرد حل مسئله جوانی جمعیت به سمت برگزاری این همایش رفته است.
وی افزود: جهاددانشگاهی قم براساس محور علم و پژوهش، اولین محور بیانیه گام دوم انقلاب و محور اخلاق و معنویت دومین محور بیانیه گام دوم در همه عرصههای علمی، پژوهشی و اخلاقی پیشگاه و پیشرو است.
حیاتی گفت: ناباروری از جمله مشکلاتی است که بر رابطه زناشویی زوجین نابارور و همچنین رابطه اجتماعی و خانوادگی آنان تأثیر میگذارد. طبق گزارش جهانی بهداشت از هر شش نفر، یک نفر به ناباروری مبتلاست و نرخ باروری در جهان ۲۰ونیم درصد است.
وی افزود: منابع برتر از کشور آمریکا و انگلیس و دانشگاه علوم پزشکی تهران بهطور متمرکز به مسئله درمان ناباروری پرداخته و نویسندگان برتر از کشورهای آمریکا و پاکستان در انتشار مدارک علمی بینالمللی در این عرصه فعالیت داشتند.
حیاتی اظهار کرد: مطالعات فارسی بیشماری در این حوزه در مجلات معتبر جهان توسط جهاددانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است؛ چارچوب بینالمللی، تنوع دیدگاهها و چالشهای اخلاقی از علل ضرورت پرداختن به مسئله درمان ناباروری در سطح گسترده است.
وی با اشاره به تنوع تولیدات علمی و پژوهشی در این عرصه ادامه داد: وضعیت قانونی رحم اجارهای و پیامدهای آن در کشورهای مختلف، چالشهای خانوادگی و خلأهای قانونی محور بسیاری از این تولیدات علمی در جهاددانشگاهی قم نیز بوده است.
حیاتی تصریح کرد: جهادانشگاهی قم با توجه به ضرورت پرداختن به مسئله درمان ناباروری به دنبال تداوم برگزاری این همایش در سالهای آینده در سطح بینالمللی است.
انتهای پیام