به گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی دانشگاه طلوع مهر، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم رونمایی از جلد نهم مجموعه آثار اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی که شامگاه پنجشنبه، ۲۰ دیماه از سوی مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم، اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی دانشگاه طلوع مهر و انجمن علمی قرآن و تحول علوم ایران و با حضور جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه در دانشگاه طلوع مهر برگزار شد از فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه طلوع مهر تقدیر و اظهار کرد: این دانشگاه الگویی موفق از یک دانشگاه غیردولتی است که توانسته علاوه بر تعلیم و تربیت دانشجویان، در زمینه پژوهش و اندیشه نیز نقشآفرینی کند.
وی با اشاره به تأسیس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی و انجمن علمی قرآن و تحول علوم ایران در این دانشگاه، این اقدامات را گامی ارزشمند در راستای توسعه علمی کشور دانست.
خسروپناه همچنین از حجتالاسلام والمسلمین مهاجرنیا، نویسنده برجسته حوزه انقلاب اسلامی، به خاطر انتشار آثار ارزشمند در این زمینه تشکر کرد و گفت: مجموعه ۹ جلدی منتشر شده توسط ایشان گامی مؤثر در حوزه بنیانشناسی، جریانشناسی، آسیبشناسی، آیندهپژوهی و سیاستگذاری انقلاب اسلامی است و این آثار بسته جامعی برای سیاستگذاری در راستای تحول و ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی ارائه میدهند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اهمیت حکمرانی در انقلاب اسلامی تصریح کرد: حکمرانی امروز مهمترین مسئله است و باید علاوه بر نظریهپردازی، به مسائل عملی نیز پرداخته شود. پنج رکن اصلی حکمرانی شامل سیاستگذاری، تنظیمگری، راهبری، تصدیگری و نظارت و ارزیابی است و باید به مسائل میدانی و عملی حکمرانی در کنار مباحث نظری توجه کرد.
وی در ادامه به دو نمونه موفق حکمرانی در کشور اشاره کرد و گفت: اولین مثال موفق، حوزه پزشکی بود که از ابتدای انقلاب که کشور نیازمند پزشکان خارجی بود، امروز به جایگاهی رسیدهایم که در درمان بیماریهای نوین، ژندرمانی، سلولدرمانی و تولید داروهای پیشرفته، پیشرفتهای فوقالعادهای داشتهایم.
خسروپناه افزود: دومین مثال موفق، حکمرانی در حوزه نانوفناوری بود که ایران 20 سال پیش هیچ جایگاهی در این حوزه نداشت، اما امروز رتبه چهارم جهان را به خود اختصاص داده است و این موفقیت به دلیل تدوین سند نانو در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مدیریت مؤثر در این حوزه بهدست آمده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین به دو مثال از حکمرانی ناموفق اشاره و بیان کرد: اولین مثال، مسئله عدم فعالیت ۳۰ هزار پزشک عمومی تربیتشده در کشور بود که علیرغم هزینههای بالا برای آموزش آنها، طبابت نمیکنند و این مسئله را میتوان نشانه ضعف در حکمرانی دانست. دومین مثال، قاچاق کالاست که مهمترین مانع تولید است و باید به هوشمندسازی سیستمهای گمرکی برای مقابله با قاچاق توجه جدی داشته باشیم.
وی با تأکید بر استفاده از فناوریهای نوین و ابزارهای چندرسانهای برای نشر آثار علمی و پژوهشی گفت: استفاده از فناوریهایی مانند هوش مصنوعی در دانشگاهها میتواند تحولات مهمی ایجاد کند؛ کتابها باید بهصورت چندرسانهای منتشر شوند تا دسترسی بیشتری برای مخاطبان فراهم شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان با ابراز امیدواری درخصوص تحقق اهداف سند هوش مصنوعی و برنامههای توسعهای کشور بیان کرد: حکمرانی باید کاربردیتر شود و اقدامات عملیاتی در این زمینه افزایش یابد و شورای عالی انقلاب فرهنگی آماده حمایت از این اقدامات و ارائه نسخههای لازم برای بهبود حکمرانی است.
انتهای پیام