کد خبر: 4236115
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۵
یادداشت

7 ربیع‌الاول؛ سالروز وفات مادر مکرمه امام عصر(عج)

حضرت ولی‌عصر، در فاصله ۲ روز، هم پدر و هم مادر خود را از دست داد و طعم یتیمی را در ۵ سالگی چشید. حضرت نرجس‌خاتون(س) در ۷ ربیع و امام حسن عسکری(ع) در ۸ ربیع‌الاول از دنیا رفتند

حامد حیاتی رئیس جهاددانشگاهی استان قمحامد حیاتی رئیس جهاددانشگاهی استان قم در یادداشتی که به مناسبت سالروز وفات حضرت نرجس خاتون(س) مادر امام زمان(عج) در اختیار ایکنا قرار داده است، نوشت: «نرجس خاتون» همسر امام حسن عسکری(ع) و مادر امام زمان(عج) است. او دختر «یوشعا» پسر قیصر روم و از طرف مادر از نوادگان «شمعون‏» یکی از حواریان مسیح(ع) بود که به طریقی معجزه ‏آسا از سوی خداوند برای همسری امام یازدهم برگزیده شد.

مادر امام زمان(عج) در نهایت ورع و تقوی و صلاح و عظمت و جلالت و شرافت و فضیلت و حیا و عفتِ ممتاز و از توصیف بی نیاز است. مورّخان برای آن بانوی مکرمه و همسر بی همتای امام عسکری(ع) 9 اسم نوشته اند: ملیکه، حکیمه، سبیکه، نرجس، سوسن، مریم، ریحانه، خَمط و صَقیل. خواهر امام هادی(ع) ایشان را به عنوان سیّده(خانم) می‌خواندند.

البته تعدد اسامی و القاب در نزد عرب‌ها معمولاً به جهت شخصیت فوق‌العاده صاحب نام و القاب است که فرد به خاطر برخورداری از صفات و نیکی‌های متعدد ملقب به القاب و یا مسمی به اسم‌های مختلف می‌شود. اسم معروف آن بانو نرجس است که با آن نام فعلاً شناخته شده است.

زمانی که نرجس خاتون به خانه امام عسکری(ع) وارد شد، امام هادی(ع) به خواهرش فرمود: او را به خانه ببر و دستورات اسلامی را به او بیاموز او همسر فرزندم حسن(ع) و مادر تنها منجی عالم بشریت یعنی مهدی موعود(عج) خواهد بود، آنگاه به نرجس رو کرد و فرمود: مژده باد تورا به فرزندی که سراسر جهان را با نور حکومتش پر از عدالت و دادگری کند، پس از آنکه پر از ظلم و جور شده باشد.

آری این چنین دختر پاک و دانا آلودگی کاخ شاهان را رها کرد و در خط جد مادرش «شمعون» قرار گرفت و سرانجام به سعادت بزرگی، چون همسری حضرت امام حسن عسکری(ع) درآمد و لیاقت پرافتخار مادری حضرت مهدی آل محمد(ص) را پیدا کرد.

وفات حضرت نرجس خاتون(س)

میرزا محمد سامرایی تهرانی از کتاب مستدرک بحار الانوار ج ۱۵ نقل می‌کند که یکی از نزدیکان امام عسکری(ع) چنین می‌گوید: .. وقتی امام عسکری(ع) را مسموم کردند ایشان آنچه را که بر سر خانواده اش بعد از شهادت خودش خواهد آمد را(اسارت، آزار و اذیت، شهادت و...) به حضرت نرجس خاتون(س) فرمودند و آن بانو در جواب حضرت گفتند: من یک بار طعم اسارت را چشیده‌ام و دیگر نمی‌خواهم دچار شوم و از حضرت تقاضا نمود دعا کنند تا خداوند مرگش را پیش از شهادت آن حضرت قرار دهد.

امام عسکری(ع) در پاسخ ایشان فرمودند: من نمی‌خواستم که فرزندمان مهدی(عج) در این سن کم و در یک زمان هر دوی ما را از دست بدهد و از طرفی پسندیده نیست من به عنوان امام هدایت‌گر، مرگ کسی را از خدا بخواهم، لذا از خدا می‌خواهم که ساعت رحلت شما را در اختیار خودتان قرار دهد.

آن بانوی مکرمه با توجه به این مسئله که امام زمان(عج) پس از شهادت پدرشان به امر خداوند غیبت می‌کنند و در حمایت خدا از شر دشمنان محفوظ خواهند ماند در تاریخ هفتم ربیع الاول سال ۲۶۰ هجری قمری دو رکعت نماز خوانده، دعا نمود و یک روز قبل از شهادت امام عسکری(ع) از دنیا رفت و آقای ما حضرت مهدی(عج) در دو روز متوالی مادر و پدر بزرگوارشان را از دست دادند.

البته نقل‌هایی هم در تاریخ هست که می‌گوید نرجس‌خاتون(س) در لحظه شهادت امام عسکری(ع) در کنار آن حضرت بوده است. قبر نرجس خاتون در حرم عسکریین در سامرا و در کنار قبر امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع) قرار دارد.

هفتم ربیع الاول سالروز وفات حضرت نرجس خاتون(س) را محضر امام زمان(عج) تسلیت عرض می‌نمائیم، تسلای دل امام زمان(عج) صلوات.
منابع:
-مستدرک بحار الانوار ج ۱۵ ️
-کمال الدین تمام النعمة جلد۲ صفحه ۴۳۱ ️
-وسایل الشیعه جلد۳ صفحه ۲۰۳ حدیث ۳۴۱۱ ️
-اثبات الهداة الی احکام الائمة علیهم السلام جلد۱ صفحه ۳۱۰ حدیث ۵۸ ️
-بحار الانوار جلد۵۱ صفحه ۵ حدیث۱۰

انتهای پیام
captcha