کد خبر: 4224380
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۸

بیست‌ویکمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم آغاز شد

آیین افتتاحیه جشنواره قرآن و عترت «یادبود مردم مظلوم غزه و شهدای جبهه مقاومت» با حضور دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، امروز ۱۱ تیر ماه در دانشکده علوم قرآنی قم برگزار شد.

به گزارش ایکنا از قم، مراسم افتتاحیه جشنواره قرآن و عترت با محوریت یادبود مردم مظلوم غزه و شهدای جبهه مقاومت با حضور دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، صبحگاه ۱۱ تیر ماه در دانشکده علوم قرآنی قم برگزار شد.
 
این جشنواره در بخش‌های متنوعی اعم از شفاهی به عنوان مثال قرائت، تواشیح، حفظ؛ بخش کتبی، به عنوان مثال احکام، آشنایی با سیره معصومین (ع) و رشته‌های پژوهشی، به عنوان مثال مقاله نویسی، تلخیص کتاب و نقد و بررسی کتاب، برگزار می‌شود.
 
از اهداف برگزاری این جشنواره می‌توان به گسترش فرهنگ قرآن و عترت در میان قشر نخبه و دانشگاهی و شناسایی استعداد‌های قرآنی اشاره کرد.
 
شرکت کنندگان این دوره از مسابقات در سه بخش دانشجویان، استادان و کارکنان برگزار می‌شود که بخش آوایی دانشجویان به صورت حضوری در شهرستان قم برگزار می‌شود.
 
مراسم افتتاحیه این جشنواره با تلاوت مهدی تقی پور، قاری بین المللی آغاز شد.
 

 انس با قرآن و دریافت پیام حقیقی قرآن

 
حجت‌الاسلام والمسلمین رحمان عشریه، رئیس دانشکده علوم قرآنی قم ضمن خوشامدگویی و گرامیداشت روز مباهله بیان کرد: کسانی که پیوسته با قرآن هستند می‌توانند پیامی را که در درون قرآن است دریافت کنند. آیه ۴۵ سوره مبارکه اسرا که می‌فرماید: «وَإِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ جَعَلْنَا بَیْنَکَ وَبَیْنَ الَّذِینَ لَا یُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ حِجَابًا مَسْتُورًا، و، چون قرآن بخوانى میان تو و کسانى که به آخرت ایمان ندارند پرده‏‌اى پوشیده قرار مى‏‌دهیم.»
 
وی افزود: این آیه صرفا برای کسانی مثل ابوجهل و ابولهب نیست و کسانی که قرآن را از ولایت جدا کردند و می‌کنند و نیز شعار «حسبنا کتاب الله» سر دادند، نه تنها تلاوت قرآن توسط این افراد باعث نزدیکی و تقرب به خدا نمی‌شود، بلکه موجب دوری آنها نیز می‌شود.
 
رئیس دانشگاه علوم قرآنی قم، گفت: قرآن و عترت (ع) دو عضو جدا نشدنی از یکدیگر هستند که پذیرش هر کدام جزء واجبات است و نفی هر کدام نیز موجب دوری از پروردگار است.
 

متسابقان تصور کنند در محفل انس با قرآن هستند

 
همچنین در بخش دیگری از این مراسم علی اصغر شعاعی، دبیر اجرایی بیست و یکمین جشنواره قرآن عترت دانشگاه، سخن خود را با حدیثی از امام صادق (ع) آغاز کرد که می‌فرماید: مَنْ قَرَاَ الْقُرآنَ وَ هُوَ شابٌّ مُؤمِنٌ اِخْتَلَطَ الْقُرآنُ بِلَحْمِهِ وَ دَمِهِ، هر جوان مؤمنى که در جوانى قرآن تلاوت کند، قرآن با گوشت و خونش مى آمیزد. 
 
وی ضمن ابراز خوشحالی از اینکه در خدمت کسانی است که از کودکی و نوجوانی با قرآن مانوس بودند، افزود: تربیت معلم و شاگردی قرآن کریم، جریان پیوسته‌ای است که درباره فضیلت تعلیم و تعلم قرآن امام صادق (ع) فرمودند: «ینبغی للمؤمن ان لایموت حتی یتعلم القرآن او یکون فی تعلمه؛ شایسته است انسان مؤمن نمیرد تا قرآن را بیاموزد یا در حال آموزش آن باشد.» 
 
شعاعی گفت: ما در حال برگزاری بیست و یکمین دوره مسابقات کشوری هستیم و در شهریور این تابستان، جشنواره ملی به میزبانی وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار می‌شود.
 
وی با تاکید بر سهمیه ویژه‌ای که دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم دارد، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۳ نماینده و دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم که سهمیه ویژه‌ای دارد، یک نماینده در این بخش از مسابقات دارد. 
 
دبیر اجرایی این دوره از جشنواره ضمن ابراز دلگرمی به متسابقین افزود: بنده به عنوان کسی که بسیار در مسابقات شرکت کردم و همچنین رتبه اول را نیز کسب کردم، به شما توصیه می‌کنم که مضطرب نباشید و سعی کنید که این مجلس را به عنوان یک محفل انس با قرآن بدانید و از حضور در آن بهره ببرید.
 
وی بیان کرد: برای افراد برگزیده در تابستان دوره‌های آمادگی به صورت مجازی برگزار می‌کنیم تا در مسابقات ملی خوش بدرخشند.
 
یادآور می‌شود، نفرات برتر این جشنواره در عصر ۱۲ تیر اعلام شده و به جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور اعزام خواهند شد؛ این جشنواره در بخش های آوایی،معارفی، ادبی، هنری و پژوهشی در رشته های مختلف برگزار می‌شود. 
 
بخش آوایی این مسابقات شامل رشته‌‍‌های قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ 5 جزء، 10 جزء، 20 جزء و کل قرآن کریم، تواشیح و اذان است که مسابقات دانشجویی در این بخش به صورت حضوری به میزبانی شهر مقدس قم برگزار می گردد؛ بخش معارفی نیز به صورت همزمان در دانشکده‌های علوم قرآنی برگزار و دیگر رشته‌ها نیز به صورت ارسال آثار برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
captcha