کد خبر: 4216927
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲
در گفت‌وگو با ایکنا تبیین شد

امام رضا(ع)؛ الگوی فرامرزی تبیین اسلام ناب

استاد حوزه علمیه گفت: امام رضا(ع) با رفتار و گفتار خود به ما درس می‌دهد که نباید فعالیت‌های خود در زمینه تبیین و تبلیغ اسلام ناب را محدود به حوزه مرزی خود کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین یحیی جهانگیری، استاد حوزه علمیهحجت‌الاسلام والمسلمین یحیی جهانگیری، استاد حوزه علمیه در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا از قم، اظهار کرد: اصحاب از امام رضا(ع) پرسیدند که چگونه می‌توانیم امر شما را زنده کنیم؟ که امام در پاسخ گفتند: «لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا؛ اگر مردم زیبایی‌های گفتار ما را می‌دانستند، از ما پیروی می‌کردند.»

وی با اشاره به اینکه امام رضا(ع) معتقد بود که پیام‌هایشان مربوط به قشر خاصی نیست بلکه همه مردم باید از آن بهره‌مند شوند، ادامه داد: در مقاله‌ای بررسی کرده‌ایم که مسلمانان کشور‌های آمریکای شمالی چقدر به اسلام دسترسی دارند که مشخص شد مسلمانان این کشور‌ها در عصر ارتباطات و اطلاعات به اسلام دسترسی ندارند که سپس تحلیل کردیم، زمانیکه در آمریکا دسترسی وجود نداشته باشد در کشور‌های دیگر از جمله سودان و سنگال وضعیت چگونه خواهد بود پس این سخن امام رضا(ع) عملیاتی نشده است.

وی گفت: در می‌یابیم که عدالت در دسترسی به اطلاعات در زمینه اسلام که در سخن امام رضا(ع) نیز بیان شده در جهان امروز محقق نشده است، همچنین ما مسلمانان نیز وظایفی داریم که امام رضا(ع) در این زمینه می‌فرماید: «اگر می‌خواهید احیای امر اتفاق بیفتد باید معارف را منتقل کنید.»

جهانگیری ابراز کرد: امروزه وظیفه ما، انتقال مفاهیم اسلام ناب به مخاطبان است تا دسترسی لازم را فراهم سازیم و مقام معظم رهبری در کنگره رضوی فرمودند که باید معارف را به زبان روز به مخاطبان برسانیم.

وی گفت: امام رضا(ع) زمانی‌که مشاهده می‌کند در جامعه‌ مردم نیازمند اسلام ناب هستند هجرت می‌کند و اسلام ناب را در آن سرزمین بسط می‌دهد و نمی‌گوید، چون خود به اسلام دسترسی دارم و در مدینه هستم برای من کافی است.

استاد حوزه و دانشگاه ابراز کرد: امام رضا(ع) با رفتار و گفتار خود به ما درس می‌دهد که نباید فعالیت‌ در زمینه اسلام را محدود به حوزه مرزی خود کنیم، بلکه باید مخاطبان برای ارائه زیست بهتر به انسان‌ها فراتر از محدوده سرزمینی خود باشیم و امام به ایرانیان یاد می‌دهد که باید با جهان‌اندیشی درد و مسئله همه جهانیان درد و مسئله آن‌ها باشد.

وی گفت: یکی از الزامات اجرایی شدن سیره امام رضا(ع) در زمینه عدالت این است که عدالت را از توصیف کیفی به توصیف کمی برسانیم و بیش از اینکه برای عدالت تبیین مفهومی داشته باشیم، قیمت‌گذاری کمی انجام دهیم.

جهانگیری ابراز کرد: نباید تنها بگوییم عدالت چیست بلکه باید تراز‌هایی بگذاریم و بر اساس آن اندازه‌گیری کنیم که عدالت چه میزان است، بنابرین باید بر اساس عدالت رضوی بررسی کنیم که معیار عدالت چقدر است.

وی گفت: در عصر کنونی باید عدالت را از کمی به کیفی، ذهنی به عینی و از شاخص‌های تجریدی به تجربی تحلیل کنیم تا بتوانیم تشخیص دهیم که عدالت از دید امام رضا(ع) در حوزه‌های اقتصاد و اجتماعی چگونه است.

انتهای پیام
captcha