به گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه(س)، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ماندگاری، استاد حوزه علمیه در محفل معارفی که شب گذشته، 22 اردیبهشتماه در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد، ضمن گرامیداشت دهه کرامت و ایام میلاد باسعادت حضرت فاطمه معصومه(س)، با بیان اینکه زنان و مردان به اقتضای خلقتشان تفاوتهایی با هم دارند، اظهار کرد: خداوند متعال کارهای نرمافزاری خانواده را بر عهده مادران و دختران و کارهای سختافزاری را به عهده مردان و پسران قرار داده است، بنابراین معنا ندارد زنان و مردان در بسیاری از موضوعات با یکدیگر به رقابت بپردازند.
وی حضرت معصومه(س) را بارزترین الگوی میدان مسابقه معنویت بین دختران و پسران دانست و ادامه داد: زن و مرد در معنویت، انسانیت، تعالی، رشد و کمال هیچ تفاوتی با هم ندارد، بنابراین خداوند متعال اجازه داده تا مردان، زنان، پسران و دختران در میدان معنویت با یکدیگر به رقابت بپردازند.
ماندگاری ضمن تبیین بسترهای متنوع میدان مسابقه معنویت، به فرازهایی از آیه ۳۵ سوره احزاب اشاره کرد و افزود: خداوند متعال در این آیه شریفه به زنان، مردان، دختران و پسران تصریح میکند که در ۱۰ موضوع میدان معنوی اجازه دارید با هم مسابقه دهید.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به اینکه بانوان و دختران به خاطر لطافت خلقت، روح تسلیم بیشتری نسبت به مردان دارند، گفت: چهبسا در این میدان معنویت زمینه سبقت برای دختران بیشتر فراهم باشد.
وی با تأکید بر اینکه در میدان مسابقه معنویت، داور، ناظر و مدالدهنده ذات اقدس الهی است، بیان کرد: خداوند متعال خطاب به مسلمین، تسلیم بودن در مقابل اوامر ذات اقدس الهی را گوشزد میکند، بنابراین وقتی به حکم اسلام حجاب واجب است، دختران و پسران در عمل به آن باید مطیع باشند.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در تبیین ویژگیهای حرم مطهر بانوی کرامت، قم را حرم اهل بیت(ع) دانست و یادآور شد: حضرت معصومه(س) در تسلیم حکم خدا بودن، از بقیه سبقت گرفته بودند.
ماندگاری با تأکید بر اینکه ایمان سه مرحله اقرار، اعتقاد و عمل دارد، تصریح کرد: اقرار به لسان نخستین و اولین رکن ایمان است، اعتقاد قلبی و عمل با جوارح که در انجام واجبات و ترک محرمات دنبال میشود و از دیگر رکنهای ایمان است؛ عمل انسان ویترین ایمان و تجلی اعتقاد اوست، بنابراین در عمل به واجبات و ترک محرمات که شاخصه ایمان است، باید وارد میدان مسابقه شویم.
وی در تبیین ادامه فرازهای آیه ۳۵ سوره احزاب، اطاعت بعد از تسلیم را بسیار مهم توصیف کرد و افزود: در عمل به تکلیف باید محکم و استوار بود، مسابقه اطاعت از ولایت و صداقت در گفتار و کردار از دیگر بسترهای مسابقه معنویت میان دختران و پسران است.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت میدان صبر و استقامت را از دیگر میدانهای مسابقه میان مسلمانان و مؤمنان دانست و تصریح کرد: اگر انسان بر سختی ترک معصیت صبر کند از جهنم نجات پیدا میکند و اگر بر سختی مصیبتها صبر داشته باشد طعم شیرین رشد را خواهد چشید.
وی با تأکید بر اینکه مربی تا ورزشکار و مسابقهدهنده را در سختی نیندازد متربی رشد نمیکند، ادامه داد: خشوع، تواضع و احساس کوچکی در برابر ذات اقدس الهی از دیگر محورهای مسابقه است؛ پیامبر اعظم(ص) میفرماید: «مَن تَواضَعَ للّه رَفَعَهُ اللّه فهُو فی نَفسِهِ ضَعیفٌ و فی أعیُنِ النّاسِ عَظیمٌ»، براساس روایات اسلامی انسان در برابر غیر خدا اجازه تواضع ندارد، مگر در برابر پدر، مادر، ولی و معلم.
ماندگاری وادی صدقه و خیررسانی را از دیگر بسترهای مسابقه دانست و اضافه کرد: مبتنی بر آیات قرآن بهویژه آیه شریفه ۱۰۳ سوره توبه صدقه وادی تطهیر نفس و خیرخواهی است؛ بنابراین خدمت به پدر و مادر، کمک به افراد خانه، دستگیری از محرومان و حیا و عفت بانوان که خود صدقه زیبایی است، از بارزترین مصادیق صدقه بهشمار میروند.
وی با اشاره به اهمیت حفظ زبان اظهار کرد: مسابقه کنترل شهوت از بارزترین میدانهای مسابقه دختران و پسران جوان است؛ بیحیایی و بیعفتی امروز به حساسترین راه نفوذ دشمن در میان امت و دوری جامعه اسلامی از آموزههای الهی تبدیل شده است؛ بیحیایی و بیعفتی این نیست که فقط پوشش درست نداشته باشد، بلکه عدم رعایت حریم گفتوگو با نامحرم نیز خود تجلی بارز بیحیایی است.
ماندگاری در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه ذکر خدا در عمل به وظیفه نهفته است، یادآور شد: اگر دشمن بتواند حیا، عفت و غیرت را از زنان و مردان ما بگیرد، از قبل بیتفاوتی و بیهمتی که در جامعه شکل خواهد گرفت، منافذ نفوذ خود را بیشتر خواهد کرد.
انتهای پیام