مردم نسبت به انحرافات دینی حساس باشند
کد خبر: 4198330
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۲
حجت‌الاسلام پناهیان:

مردم نسبت به انحرافات دینی حساس باشند

سخنران حرم بانوی کرامت با تأکید بر اینکه سنت خدا این است که خود مردم باید نسبت به انحراف حساس باشند و همدیگر را امر به‌ معروف و نهی‌ از منکر کنند، گفت: امام تنها نقش راهنما را بر عهده دارد که جامعه را به سمت خیر و صلاح توصیه کند، اما اگر مردم خودشان نخواستند چیزی بر عهده امام نیست.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین علیرضا پناهیان، سخنران حرم بانوی کرامتبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین علیرضا پناهیان، استاد حوزه علمیه، شامگاه 16 بهمن‌ماه در سخنرانی محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه ملت ایران بیش از همه امامان با فرزندان امام موسی بن جعفر(ع) انس دارند، اظهار کرد: با وجود اینکه هجرت فرزندان امام موسی بن جعفر(ع) به آنها تحمیل شده بود، اما اسراری در این هجرت و آوارگی وجود دارد که می‌خواهد توجه ما به سمت ایشان جلب شود.

وی با بیان اینکه پراکندگی فرزندان امام موسی بن جعفر(ع) یک حرکت عالمانه است که حکمت‌های فراوانی در آن نهفته است، گفت: حساس‌ترین دوران امامت، دوران امام موسی بن جعفر(ع) است که با داستان‌های حضرت موسی(ع) و قومش متناسب بوده و به زمان ما نیز شباهت فراوانی دارد.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به شباهت دوران امام موسی بن جعفر(ع) با این دوران تأکید کرد: زمان امام موسی بن جعفر(ع) دوران کثرت و اوج معرفت شیعیان بود؛ شیعیان تا پیش از امام کاظم(ع) در هیچ برهه‌ای از تاریخ، این‌قدر در کثرت و معرفت در اوج نبوده‌اند.

وی با بیان اینکه بیشترین فرقه‌های شیعی در دوران امام کاظم(ع) ایجاد شد و حضور امام معصوم(ع) هم نتوانست جلوی انحراف مدعیان علم را بگیرد، یادآور شد: وقتی دین رونق پیدا کند، خط باطل هم رونق پیدا کرده و انحراف‌ها پدید می‌آید؛ براساس روایات اسلامی در آستانه ظهور، ۱۲ جریان مدعی ارتباط با امام‌ زمان(عج) بیرق انحرافی را بلند می‌کنند.

پناهیان با تأکید بر اینکه زحمات علمای حوزه علمیه قم و گفت‌وگوهای علمی و کرسی‌های فقه، اصول و مباحث کلامی و فلسفی از انحراف‌های دوران رونق دین جلوگیری می‌کند، بیان کرد: وقتی طلا قیمتی شود، طلای ناخالص و قلابی نیز وارد میدان می‌شود و در اینجاست که نقش متخصصان پررنگ می‌شود تا در تشخیص درست به ما کمک کنند.

وی با بیان اینکه خیال هیچ فرد و جامعه‌ای نباید از فرجام و سرانجامی که جامعه شیعی دوران امام موسی کاظم(ع) را گرفتار کرد، راحت باشد، اظهار کرد: در زمان امام موسی بن جعفر(ع) که دین و تشیع رونق گرفته بود، غربال‌های الهی برای جدایی مخلصین آغاز شد، چراکه جامعه دینی همواره در معرض ابتلائات و امتحانات الهی قرار دارد.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت انحراف در جامعه را رویه‌ای طبیعی در دوران رونق دین دانست و افزود: در زمان حضرت موسی(ع) نیز وقتی دین الهی رونق گرفت، گوساله سامری علم شد و از جهاد در راه خدا تمرد کرده، بازی‌های بنی‌اسرائیل شروع شد و خدا با جامعه دینی نیز به‌شدت برخورد کرد.

وی با بیان اینکه ذات اقدس الهی نسبت به شیعیان دوران امام موسی کاظم(ع) نیز غضب کرد، یادآور شد: براساس روایتی امام موسی بن جعفر(ع) با ۱۴ سال زندان شدن، غصب الهی را از سر شیعیان که خود دور کرد و بلا را به جان خرید.

پناهیان با تأکید بر اینکه سنت خدا این است که خود مردم باید نسبت به انحراف حساس باشند و همدیگر را امر به‌ معروف و نهی‌ از منکر کنند، گفت: این مردم هستند که باید برای اقامه قسط و عدل قیام کنند و امام تنها نقش راهنما را بر عهده دارد که جامعه را به سمت خیر و صلاح توصیه کند، اما اگر مردم خودشان نخواستند چیزی بر عهده امام نیست.

وی با بیان اینکه نباید مشکلات کشور را به گردن ولی‌ فقیه انداخت، اظهار کرد: ولی‌ فقیه شاگرد مکتب امام صادق(ع) است حتی اگر خود امام هم که باشند انتظار دارند که مردم قیام کنند و خودشان را اصلاح کنند، خود رسول‌الله(ص) هم بعد از ابلاغ ولایت وقتی در بستر بیماری خواستند وصیت خود را بنویسند و آن فرد تهمت هذیان‌گویی به ایشان زد از نوشتن وصیت صرف‌نظر کردند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه زمان امام کاظم(ع) زمان خاصی بود، گفت: در روایت داریم که ظلمی که بنی‌عباس به اهل‌ بیت(ع) کردند از ظلمی که بنی‌امیه کردند هم بیشتر بود زیرا بنی‌عباس احساس قرابت بیشتری با اهل‌ بیت(ع) داشتند و لذا ظلمی که می‌کردند هم بیشتر بود. در طول تاریخ وقتی حس رقابت و دشمنی بین نزدیکان اتفاق می‌افتاد بدترین جنایات را انجام می‌دادند و نمونه آن جنایتی بود که برادران یوسف در حق برادرشان انجام دادند.

وی با بیان اینکه باید به تاریخ توجه کنیم و از آن عبرت بگیریم، بیان کرد: این از عوارض طاغوت است که اهمیت بحث‌های اخلاقی از بحث‌های تاریخی بیشتر می‌شود، در حالی‌ که یک‌پنجم آیات قرآن تاریخ انبیاست و در روایات داریم که زندگی اهل‌ بیت(ع) تفسیر آیات قرآن است. بنابراین، باید برای فهم آیات قرآن تاریخ زندگی اهل‌ بیت(ع) را مطالعه کنیم و عبرت بگیریم.

پناهیان با بیان اینکه ما امروز می‌بینیم که روز به روز حضور زائران در حرم‌های اهل‌ بیت(ع) بیشتر می‌شود، گفت: این از برکات انقلاب است که مردم ما به تاریخ زندگی اهل‌ بیت(ع) توجه دارند و آنها را تنها نمی‌گذارند.

انتهای پیام
captcha