چهارمین مدرسه فصلی «حکمرانی حکمت‌بنیان در عصر هوش مصنوعی» برگزار شد
کد خبر: 4144144
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۰
در قم

چهارمین مدرسه فصلی «حکمرانی حکمت‌بنیان در عصر هوش مصنوعی» برگزار شد

چهارمین مدرسه فصلی باعنوان «حکمرانی حکمت‌بنیان در عصر هوش مصنوعی» توسط دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در مدرسه امام کاظم(ع) برگزار شد.

چهارمین مدرسه فصلی حکمرانی حکمت‌بنیان در عصر هوش مصنوعیبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی دفتر مطالعات اسلامی، چهارمین مدرسه فصلی باعنوان «حکمرانی حکمت‌بنیان در عصر هوش مصنوعی» توسط دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در مدرسه امام کاظم(ع) برگزار شد.

در این دوره، بیش از 100 نفر از طلاب، دانشجویان و اساتید در دو نوبت صبح و عصر شرکت کرده و در پایان گواهینامه پایان دوره را دریافت کردند.

قاسمی، دبیر ستاد فناوری‌های هوشمند حوزه به‌عنوان نخستین سخنران، پیرامون موضوع ماهیت شناسی هوش مصنوعی اظهار داشت: سه رکن پردازشگرها، الگوهای برنامه‌نویسی و داده‌ها اساس هوش مصنوعی را تشکیل داده‌اند که تحولات شگرف در این سه حوزه، ما را به عصر هوش مصنوعی وارد کرده است.

مینایی، مشاور مدیر حوزه‌های علمیه در هوش مصنوعی نیز به ظرفیت‌های هوش مصنوعی در اداره کشور پرداخت و بیان کرد: ابتدایی‌ترین حوزه‌ای که هوش مصنوعی می‌تواند مؤثر واقع شود، مقوله «تقنین» و قانون‌گذاری است. هوش مصنوعی در صحت قوانین، جامعیت قوانین و سازگاری یک قانون با سایر قوانین و به‌طورکلی سیستم اداره کشور می‌تواند، بسیار مؤثر باشد.

تبیین حکمرانی حکمت بنیان دیگر موضوعی بود که توسط حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابوالحسن حسنی ارائه شد. این کارشناس فقه و فضای مجازی با اشاره به اینکه حکمرانی حکمت بنیان یعنی توانایی تحصیل و اعمال قوت بر اساس مبانی حکمت اسلامی، تصریح کرد که در حکمرانی حکمت بنیان ما با مقوله «قوّت» مواجه هستیم و نه صرف قدرت!

آیت‌الله فرحانی، استاد حوزه علمیه و عضو مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه مقوله «اضافات اعتباری» مخرج مشترک بین فلسفه اسلامی و فلسفه هوش مصنوعی است، اظهار داشت: ادراک معقولات ثانیه نقطه فارق بین ادراک انسان و ماشین است و به همین دلیل ماشین نمی‌تواند «اعتبار» کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین انبیایی، استاد حوزه و دانشگاه با بررسی امتیازات هوش مصنوعی و هوش انسانی، بیان کرد: عمده فعالیت‌های علمی و عملی کنونی در حوزه هوش مصنوعی، معطوف به «هوش مصنوعی ضعیف» است و آن‌چنان به ابعاد گسترده و مهم «هوش مصنوعی قوی» یعنی ماشین هوشمندی که می‌خواهد تمام رفتارها و فرآیندهای انسانی را تقلید کند، پرداخته نشده و این یک ضعف بزرگ است.

حسین مطلبی، رئیس پژوهشگاه فضای مجازی مرکز ملی فضای مجازی نیز در این نشست چالش «اشتغال» را یکی از پر چالش‌ترین عوارض گسترش بی‌ضابطه هوش مصنوعی دانست و اظهار کرد: بر مبنای مولفه های فلسفه غرب در موضوع «ذهن» ما چالشی تحت عنوان عبور از هوش انسانی به سمت هوش مصنوعی ندارم و مسئله جایگزینی هوش مصنوعی بجای هوش انسانی دغدغه نخواهد بود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین امینی‌نژاد، استاد حوزه و دانشگاه، اولین اصل برای ورود به فضای مجازی هوش پایه را بسط ارزش‌ها دانست و تصریح کرد: ما باید از تمام مسئله‌های انسانی در حوزه‌های عقیدتی، اخلاقی و... بازتعریفی در فضای مجازی هوش پایه داشته باشیم به‌عنوان نمونه مسئله صله‌رحم، نهی از منکر و امربه‌معروف، تبلیغ و آموزش، تربیت فرزند و اخلاق در خانواده باید در فضای مجازی هوش پایه بازتعریف شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین چگینی، معاون امور بین‌الملل دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی نیز به‌عنوان آخرین سخنران این نشست، مزیت عصر هوش مصنوعی را حکمرانی داده محور دانست و اظهار داشت: ما با استفاده از هوش مصنوعی می‌توانیم به اطلاعات موردنیاز برای اداره کشور و جامعه دست پیدا کنیم.

یادآور می‌شود، دوره‌های بعدی سلسله نشست‌های مدارس فصلی در آینده‌ای نزدیک توسط دفتر مطالعات اسلامی مرکز ملی فضای مجازی برگزار خواهد شد که اطلاعات تکمیلی متعاقباً اعلام می‌شود.

انتهای پیام
captcha