زندگی اسلامی و الهی بدون قرآن ممکن نیست
کد خبر: 4138978
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۱
قائم مقام مدیر حوزه‌های علمیه:

زندگی اسلامی و الهی بدون قرآن ممکن نیست

قائم مقام مدیر حوزه‌های علمیه گفت: کسانی که خدا و پیامبر اسلام را قبول دارند و اهل تامل و تفکر هستند خواهند فهمید که بدون قرآن نمی‌توان زندگی اسلامی و الهی داشت چرا که این کتاب برنامه ریزی برای حیات بشری دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید ملکی، استاد حوزه علمیهبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبری شفقنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید ملکی، استاد حوزه علمیه در برنامه حیات قرآنی که امروز 16 اردیبهشت‌ماه از شبکه جهانی ولایت پخش شد در بیان بررسی زیست منافقانه و اندیشه‌ها و بینش‌های منافقین از بیان قرآن ابراز کرد: در بیان موضوعات قرآن می‌توان بصورت دو نگاه تفسیری بیان کرد یا تفسیر موضوعی و یا تفسیر ترتیبی در تفسیر ترتیبی شما ساکت هستی و قرآن موضوعات را بیان می‌کند، اما در تفسیر موضوعی، شما سوال کننده هستید به این صورت که شما چند موضوع همچون اقتصاد، اخلاق، نبوت و... را که مورد سوال است به قرآن رجوع می‌کنید.

وی ادامه داد: هر کدام از تفاسیر اهداف خود را دنبال می‌کنند، البته نزول قرآن به این صورت است که در بیان مطالب بصورت فصل فصل نمی‌باشد و موضوعات مختلف را در بردارد، چرا که این کتاب الهی همچون نوشته بشر نیست که یک فصل آن بشود قیامت یا یک فصل آن بشود اخلاق، بلکه این مباحث در هم آمیخته شده است و یکی از معجزات قرآن کریم که می‌توان بیان کرد همان شیوه قرآن است که موضوعات فصل فصل نشده است و نگاه تربیتی دارد.

 ملکی اضافه کرد: کسانی که خدا و پیامبر اسلام را قبول دارند و اهل تامل و تفکر هستند خواهند فهمید که بدون قرآن نمی‌توان زندگی اسلامی و الهی داشت چرا که این کتاب برنامه‌ریزی برای حیات بشری دارد.

وی گفت: زندگی و حیات انسان باید بر اساس تعالیم قرآن باشد، چرا که در ناشناخته بودن وجودی انسان همه اتفاق نظر دارد و بر اساس تجربه بشری انسان دارای ابعاد ناشناخته در روح و روان می‌باشد لذا وقتی انسان قبول کرد موجودی ناشناخته است پس نمی‌تواند بتنهایی برای خود برنامه سعادت طراحی کند، چرا که در غیر اینصورت وجود این همه ایسم‌ها و مکتب‌های علوم انسانی در جوامع بشری که وجود دارد توجیهی نداشت، بلکه وجود اینها به معنی آن ست که انسان نیازمند راهنمایی می‌باشد و این از حیث ناشناخته بودن آن می‌باشد.

ملکی بیان کرد: ناشناختگی تا بی‌نهایت در شناخت وجودی انسان در ابعادمختلف وجود دارد، لذا انسان محدود برای بی نهایت خود نمی‌تواند برنامه داشته باشد پس خدای حکیم که بر اساس حکمت خلق می‌کند برای انسانی که نمی تواند خودش را بشناسد برای او انسان را به انسان می‌شناساند و هم برنامه سعادت برای او ترسیم می‌کند.

قائم مقام مدیر حوزه‌های علمیه ادامه داد: انسان متفکر اسلامی کسی است که در بیان احکام شرعی اعتقاد راسخ داشته باشد و بداند قرآن برنامه سعادت بشر است و بدونه آن نمی تواند به سعادت برسد در این صورت با تمام وجود تسلیم دستورات الهی و باید ها و نبایدهای اخلاقی و احکامی که خداوند متعال برا ما ترسیم کرده است خواهد شد.

ملکی وجود فطرت پاک را از مبانی زیست الهی دانست و گفت: کسی می‌تواند از قرآن و تعالیم اسلامی بهره ببرد که فطرت اولیه ان سالم باشد و سالم بماند و این نکته مهمی است چرا که انسان‌های منصف حرف قرآن را می‌فهمند و در این مورد فرقی بین مشرکان و معتقدان نخواهد بود چه بسا با شنیدن حقایق قبول خواهند کردند و اما کسانی که فطرت اولیه خود را کور کرده و دفن کرده باشند حقایق قرآن را نخواهند فهمید و در گمراهی و ذلت خواهند ماند.

وی گفت: کسانی که از مبانی اولیه تعالیم اسلامی دوری می‌کنند و به دستورات الهی توجه نمی‌کنند و اصرار بر گناه دارند، فطرت اولیه خود را می‌کشند و در این صورت در درک حقایق هستی و قرآن ناتوان خواهند بود، چرا که اینان ظرفیت وجودی خود که پذیرش معارف الهی است را از بین برده‌اند. لذا انسان‌ها در مقابل وحی که حق است یا پذیرا هستند یا پس دهنده و حالت سومی در این مورد وجود ندارد.

رئیس شورای سیاست‌گذاری موسسه شبکه جهانی ولایت تصریح کرد: منافقان در مواجهه با مبانی دین مبین اسلام لباس دین بر تن خود می‌پوشانند و چنین القاء می‌کنند که حق هستند و این از فهم و شعور پایین اینها می‌باشد و به خودشان خدعه می‌زنند و در گفتار و کردار خود فاقد صداقت هستند و با دست خودشان فطرت اولیه را کشته‌اند بخاطر ایفای نقش در جامعه مطیع هوای نفس خود می‌شوند.

انتهای پیام
captcha