فتنه‌ها مؤمنان واقعی را از مدعیان ظاهری جدا می‌کند
کد خبر: 4063173
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۱
سیدمهدی میرباقری:

فتنه‌ها مؤمنان واقعی را از مدعیان ظاهری جدا می‌کند

عضو مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه فتنه‌های نظام هستی، کوره‌ای برای پالایش مؤمن از غیرمؤمن است، گفت: امتحانات سخت، فتنه‌هایی است که خداوند متعال پیش روی امت‌ها قرار می‌دهند تا مؤمنین واقعی از مدعیان ظاهری جدا و بازشناسی شوند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی میرباقری، استاد حوزه علمیهبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدمهدی میرباقری، استاد حوزه علمیه شامگاه، 19 خردادماه در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر، هجرت در راه خدا را در کنار جهاد برای خدا، از تکالیف مسلمانان توصیف کرد و با بیان اینکه این هجرت الی‌الله گاهی به معنای هجرت باطنی است، اظهار کرد: کسی که از خانه نفس و امیال نفسانی بیرون آمده به سمت توحید و خوبی‌ها هجرت کند، از مصادیق آیه شریفه «... وَمَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهَاجِرًا إِلَی اللَّهِ...»( آیه 100 سوره نساء) خواهد بود.

سخنران حرم کریمه اهل‌بیت(س) با اشاره به اینکه موت نفس، مقدمه حیات معنوی است، اظهار داشت: هجرت و حرکت از بدی‌ها به سمت خداوند متعال انسان را به موت نفس می‌رساند، عبور از نفس تولدی دوباره در مسیر زندگی و حیات طیبه است.

وی با بیان اینکه مهاجرت ظاهری و ترک تعلقات زندگی به خاطر خداوند نیز مورد تأکید این آیه شریفه است، بیان کرد: درصورتی‌که لازمه دین‌داری و بندگی خداوند این باشد که انسان کوچ کند؛ اگر وطن خود را رها سازد تا دین‌دار باقی بماند، از موارد هجرت الی‌الله خواهد بود.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین میرباقری افزود: انسان نه‌تنها برای حفظ دین و ایمان، بلکه باید برای اقامه دین الهی هجرت کند تا مشمول مصادیق مهاجر الی‌الله و در کنار جهاد راه خدا و شهادت قرار گیرد.

وی در ادامه ضمن تبیین آیه 169 سوره آل‌عمران «وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ»، با تأکید بر اینکه شهدا و مجاهدان در راه خدا، زنده هستند، ابراز کرد: مهاجر در راه دین نیز همچون شهید زنده است؛ هجرت ثامن‌الحجج علی بن موسی‌الرضا(ع) از مدینه به مرو و یا هجرت فاطمه معصومه(س) از مدینه به قم از مصادیق بارز مهاجران در راه خدا هستند.

سخنران این مراسم، ضمن اشاره به فرازهایی از روایات اسلامی، تصریح کرد: اگر کسی نمی‌داند امامش کیست، باید هجرت کند تا امام خود را بشناسد؛ کسی که برای شناخت امام خود از خانه مهاجرت می‌کند، مهاجر الی‌الله به‌شمار می‌رود؛ اگر در این مسیر بمیرد، اجر مجاهد الی‌الله را خواهد داشت.

میرباقری با اشاره به آیه 97 سوره نساء «قَالُوا کُنَّا مُسْتَضْعَفِینَ فِی الْأَرْضِ قَالُوا أَلَمْ تَکُنْ أَرْضُ اللَّهِ وَاسِعَةً فَتُهَاجِرُوا فِیهَا»، بیان کرد: از نگاه آیات الهی کسانی که علی‌رغم امکان هجرت در سایه نظام استکباری دل‌بسته و دل‌خوش به ظواهر زندگی هستند و در عمل به تکالیف سست‌اند، مستضعف به‌شمار می‌روند.

وی در تبیین مصادیقی برای آیه 97 سوره نساء، گفت: بادیه‌نشین‌های اطراف مدینه که حاضر نشدند، برای فراگیری دین خداوند، هجرت نمایند، مورد مذمت آیات الهی قرار گرفتند؛ مسلمانانی که تحت سلطه قدرت‌ها در شرایط استضعاف و دل‌بسته زندگی غربی هستند و تکالیف دینی خود را عمل نمی‌کند، چون امکان هجرت برای حفظ دین رادارند و هجرت نمی‌کنند، همواره مشمول مذمت آیات الهی هستند.

سخنران حرم کریمه اهل‌بیت(س) افزود: اگر فردی در عین میل باطنی برای حفظ دین و هجرت، امکان هجرت نداشته باشد؛ هرچند دستش از معارف دور باشد، مستضعف معذور بوده، در نزد خداوند متعال عذرش پذیرفته است.

وی زیارت را نوعی سفر الی‌الله و کوچ کردن به سمت ذات اقدس الهی توصیف کرد و ادامه داد: اگر شرایط زندگی مؤمنانه برای فهم دین در مکانی وجود نداشته باشد و موانع مکانی اجازه انجام تکالیف را به انسان ندهد؛ باید خود را رها کرده، مسیر هجرت الی‌الله را در پیش گرفت.

میرباقری به توصیفات و مدح‌های قرآنی در رابطه با مهاجران الی‌الله اشاره کرد و گفت: هجرت، جابجا شدن و کوچ جمعیت‌ها از نقطه‌ای به مکان دیگر برای اقامه دین، از ارکان امت‌سازی و اقامه دین و برای عبور از طرح‌ها و نقشه‌های شیطانی برای شکست مؤمنین است.

وی در ادامه ضمن اشاره به فرازهایی از آیات الهی، بابیان این‌که فتنه‌های نظام هستی، کوره‌ای برای پالایش مؤمن از غیرمؤمن است، اظهار کرد: امتحانات سخت، فتنه‌هایی است که خداوند متعال پیش‌روی امت‌ها قرار می‌دهند تا مؤمنین واقعی از مدعیان ظاهری جدا و بازشناسی شوند.

این استاد حوزه، ضمن اشاره به آیه شریفه «أَمْ حَسِبَ الَّذِینَ یَعْمَلُونَ السَّیِّئَاتِ أَنْ یَسْبِقُونَا سَاءَ مَا یَحْکُمُونَ... وَمَنْ جَاهَدَ فَإِنَّمَا یُجَاهِدُ لِنَفْسِهِ»(آیه 4 و 6 سوره عنکبوت)، افزود: در دوران فتنه هرکسی مجاهده نکند، از غافله مؤمنین بازخواهد ماند.

میرباقری در ادامه ضمن اشاره به فتنه‌های دوران انبیا و نحوه مواجهه آیات الهی در بیان فتنه‌ها، تصریح کرد: حضرت ابراهیم(ع) برای اقامه صلاة و فراهم‌سازی بستر ظهور انبیای الهی در وادی هجرت الی‌الله و مسیر امت سازی قرار گرفتند.

وی با تأکید بر این‌که امام رضا(ع) با هجرت خویش جغرافیای ایمانی را تغییر داده، در مقابل فتنه بنی‌عباس برای تضعیف شیعیان ایستادند، بیان کرد: در گستره تاریخ زیارت اهل‌بیت(ع) و هجرت به‌سوی ائمه اطهار(ع) از ارکان تقویت فرهنگ اهل‌بیتی و ساخت امت اسلامی بود؛ حضرت معصومه(س) برای در هم شکستن محاسبات دشمنان معارف ناب الهی، مأمور به هجرت بزرگ بودند.

میرباقری در پایان سخنان خود گفت: شور و شوق و حجم وسیعی از زائران برای زیارت حرم مطهر امام رضا(ع) و فاطمه معصومه(س) و نیز ایستادگی زائدالوصف و عاشقانه شیعیان در اوج مشکلات زندگی زمانه، نشان‌دهنده گستره تأثیرگذاری هجرت عظیم فاطمه معصومه(س) و امام رضا(ع) است.

انتهای پیام
captcha