۴ توصیه رهبر معظم انقلاب در خصوص اجرای اقتصاد مقاومتی
کد خبر: 3446965
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۹

۴ توصیه رهبر معظم انقلاب در خصوص اجرای اقتصاد مقاومتی

گروه اقتصاد: رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در خصوص چگونگی اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی خبر داد که در قالب نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی روز گذشته به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

جهانگیری در این جلسه از نکات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در خصوص چگونگی اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی خبر داد که در قالب نامه‌ای از سوی دفتر معظم له ارسال شده است که متن آن به شرح ذیل است:

1- رویکردهای اقتصاد مقاومتی (عدالت‌بنیانی، مردمی بودن، دانش‌بنیانی، درون‌زایی و برونگرایی) در همه برنامه‌ها‌ ( از جمله برنامه ششم توسعه و بودجه سنواتی) و فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی حاکم گردیده و اجرای اقتصاد مقاومتی تنها منوط به این برنامه‌ها نگردد. باید اطمینان حاصل شود که کلیه اقدامات دستگاه‌ها منطبق با این سیاست‌ها است.

2- برنامه اقتصاد مقاومتی نباید برنامه‌ای مجزا از برنامه ششم توسعه باشد. برنامه اقتصاد مقاومتی باید در قالب برنامه ششم توسعه تدوین و پیگیری گردد. در ابلاغیه سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه بر این موضوع تاکید شده است.

3- تعیین نقش دستگاه‌های اجرایی و مناطق جغرافیایی، زمان‌بندی اجرایی پروژه‌ها و اهداف کوتاه‌مدت (تاپایان دولت یازدهم)، میان‌مدت (پایان برنامه ششم) و بلند‌مدت (انتهای چشم انداز بیست ساله) صورت پذیرفته و کلیه دستگاه‌های اجرایی نسبت به آن پاسخگو شوند.

4- به حرکت درآوردن و تعیین نقش آحاد جامعه جهت مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی و توانمندسازی آنها و بکارگیری کلیه ظرفیت‌های کشور به ویژه جوانان مورد توجه قرار گرفته و برنامه‌ها تنها ناظر بر بخش‌های دولتی نباشد.

گفتنی است، پیش از این معاون اول رییس جمهور در تاریخ 4/8/94 طی نامه ای برنامه های ملی یازده گانه ی دولت برای اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که شامل برنامه ی ملی ارتقاء بهره وری، برنامه ی ملی پیشبرد برون گرایی اقتصاد، برنامه ی ملی توسعه ی عدالت و رفاه اجتماعی، برنامه ی ملی برقراری انضباط مالی در بخش عمومی و قطع وابستگی بودجه به نفت، برنامه ی ملی شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد، برنامه ی ملی ارتقای توان تولید ملی، برنامه ی ملی توسعه ی اقتصاد دانش بنیان، برنامه ی ملی گفتمان سازی و فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی، برنامه ی ملی توسعه ی ظرفیت تولید نفت و گاز و تکمیل زنجیره ی پایین دستی و توسعه ی بازار، برنامه ی ملی هدفمندی یارانه ها و برنامه ی ملی مردمی کردن اقتصاد می شود را برای اخذ دیدگاه ها و رهنمودهای معظم له ارسال کرده بود.

گفتنی است، پیش از این معاون اول رئیس جمهور در تاریخ 4/8/94 طی نامه‌ای برنامه‌های ملی یازده‌گانه دولت برای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی که شامل برنامه ملی ارتقاء بهره‌وری، برنامه ملی پیشبرد برون‌گرایی اقتصاد، برنامه ملی توسعه ی عدالت و رفاه اجتماعی، برنامه ملی برقراری انضباط مالی در بخش عمومی و قطع وابستگی بودجه به نفت، برنامه ملی شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصاد، برنامه ملی ارتقای توان تولید ملی، برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ملی گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی اقتصاد مقاومتی، برنامه ملی توسعه ظرفیت تولید نفت و گاز و تکمیل زنجیره پایین‌دستی و توسعه بازار، برنامه ملی هدفمندی یارانه‌ها و برنامه ملی مردمی کردن اقتصاد می‌شود را برای اخذ دیدگاه‌ها و رهنمودهای معظم له ارسال کرده بود.

در بخشی از نامه دکتر جهانگیری به عنوان رهبر معظم انقلاب اسلامی آمده است: با عنایت به تاکیدات حضرتعالی و پیگیری مستمر همه ارکان نظام و امیدی که ملت ایران برای نجات‌بخشی اقتصاد ایران از بستر اقتصاد مقاومتی دارند و با عنایت به اینکه دولت مصمم است تا از این سیاست‌ها به طور کامل به عنوان نقشه راه برنامه‌های توسعه خصوصاً برنامه ششم توسعه کشور نیز استفاده نماید، بی‌شک فرمایشات و رهنمودهای حکیمانه حضرت عالی می‌تواند دولت را در پیاده سازی هرچه بهتر اقتصاد مقاومتی در کشور کمک و موجبات ثبات قدم آنها را در این مسیر فراهم آورد.

captcha