تکذیب خبر «چاپ قرآن نابینایان برای نخستین‌بار»/ قرآن بریل از 1358چاپ می‌شود
کد خبر: 1344983
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۴

تکذیب خبر «چاپ قرآن نابینایان برای نخستین‌بار»/ قرآن بریل از 1358چاپ می‌شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیر مسئول موسسه بنیاد روشن‌دلان اصفهان ضمن رد خبر انتشار قرآن برای نخستین‌بار در هفته‌های اخیر، بیان کرد: جمهوری اسلامی از سال 1358 مبادرت به چاپ قرآن‌ ویژه نابینایان کرده است.


سید مرتضی نیکزاد، مدیر مسئول موسسه بنیاد روشندلان اصفهان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، ضمن تکذیب خبر چاپ نخستین قرآن کریم با خط بریل در کشور اظهار کرد: 12 آذرماه هم‌زمان با روز جهانی معلولان در رسانه‌ها خبری مبنی بر رونمایی از اولین قرآن به خط بریل با ترجمه فارسی و با رسم‌الخط عثمان طه منتشر شد.



وی ادامه داد: چاپ قرآن کریم ویژه نابینایان در کشور منحصر در این مورد اخیر نیست، بلکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1358 تلاش‌هایی برای چاپ قرآن کریم به خط بریل برای نابینایان آغاز شد.



مدیر مسئول موسسه بنیاد روشندلان اصفهان تصریح کرد: حاصل این تلاش‌ها این شد که بارها در طی این مدت قرآن کریم به همراه ترجمه و یا بدون ترجمه در کشور ویژه نابینایان منتشر شد تا حافظان و قاریان روشن‌دل که تعداد آنها کم نیست، بتوانند راحت‌تر از این کتاب آسمانی بهره ببرند.



این فعال قرآنی گفت: اینکه جامعه روشن‌دلان قرآنی که بعد از سه دهه پیروزی انقلاب اسلامی به‌تازگی صاحب قرآن‌های بریل شدند و تمام این مدت از شیوه شنیداری استفاده می‌کردند، جای شگفتی دارد. این موسسه شش سال است که قرآن‌های بریل را با بهترین کیفیت در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.



پیشگامی ایران در چاپ قرآن بریل در عرصه بین‌المللی



وی بیان کرد: پیشگامی ایران در انتشار قرآن کریم به خط بریل، منحصر در داخل کشور نبود، بلکه برای کشورهایی مانند عراق، ترکیه، اندونزی، مالزی، پاکستان و برخی از کشورهای آفریقایی ارسال می‌شود.



نیکزاد عنوان کرد: پیش از سال 86 قرآن‌های بریل موجود از لحاظ رسم‌الخط، ضبط و علائم وقف دارای ایراداتی بودند که به همت کارشناسان و پژوهشگران بنیاد روشندلان اصفهان و با همکاری سایر متخصصان این نواقص مرتفع شد و در سال 1386 قرآن‌های بدون غلط منتشر شد.



وی اظهار کرد: تاکنون ده‌ها هزار جلد از این مجلدات قرآن کریم منتشر در کشور و برای جلسات مختلف ارسال شده است و بنیاد روشندلان اصفهان افتخار دارد در این عرصه از پیشگامان است.



 نیکزاد ضمن اشاره به ویژگی‌های این مصحف شریف توضیح داد: برای ارتقای کیفیت قرآن‌های منتشر شده کنگره‌ای در اصفهان در سال 86 با حضور کارشناسانی از سراسر ایران برگزا شد و بعد از تبادل نظر علمی، رسم‌الخط عثمان طه برای این قرآن انتخاب شد.



ارائه مصحف شریف به همایش‌های خارجی



مدیر مسئول موسسه بنیاد روشندلان اصفهان یادآوری کرد: همچنین ما در همایشی که برای قرآن‌های بریل در استانبول ترکیه برگزار شد، ویژگی‌های مصحف منتشر شده توسط این بنیاد را ارائه دادیم و تمامی مستندات و مدارک و حتی مشخصات استفاده‌کنندگان از این مصحف شریف نیز موجود است.



این فعال قرآنی در خصوص سایر ویژگی‌های این مصحف شریف ابراز کرد: هر جلد قرآن بریل بدون ترجمه شامل سه جزء از قرآن کریم است و در کل قرآن به خط بریل 10 جلد است و قیمت هر جلد آن شش هزار تومان تمام می‌شود که ما با دریافت یک سوم از این مبلغ قرآن را در اختیار نابینایان قرار می‌دهیم.



وی در پایان با معرفی سایر محصولات این موسسه گفت: چاپ کتاب مفاتیح‌الجنان نیز در انتشارات بنیاد روشندلان آغاز شده و به‌زودی در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت، همچنین ادعیه و زیارت نامه‌های به خط بریل نیز دو سال است که در بین نابینایان توزیع می‌شود.

captcha