کد خبر: 4301417
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۲
حجت‌الاسلام میرباقری:

زیارت امام رضا(ع) محور اقامه تشیع است

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه زیارت امام رضا(ع) محور اقامه تشیع است، گفت: زیارت از اعمالی است که با آن دین اقامه می‌شود، بنابراین ثواب آن ثواب اقامه دین است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری، استاد حوزه علمیهبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبریآستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری، استاد حوزه علمیه، اول شهریورماه در محفل معارفی شب شهادت امام رضا(ع) در حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه یکی از بزرگترین عباداتی که ائمه(ع) ما را به آن دعوت کرده‌اند امر زیارت است، اظهار کرد: ائمه ما را دعوت به زیارت کرده‌اند، از زیارت معصومین(ع) گرفته تا زیارت امامزادگان بزرگوار مانند حضرت معصومه(س).

وی با اشاره به اینکه فضایلی که برای زیارت ذکر شده برای کمتر عباداتی ذکر شده است، گفت: زیارت سیدالشهدا(ع) و امام رضا(ع) با حج، آزادکردن عبد، جهاد در راه خدا و شهادت مقایسه شده است و در روایات نقل شده است کسی که شب عاشورا به زیارت امام حسین(ع) برود مانند کسی است که همراه اباعبدالله(ع) در خون خود غلتیده و به شهادت رسیده و در روایت دیگری فرمودند اگر کسی امام حسین(ع) را در عرفه زیارت کند مانند کسی است که خدا را در عرش زیارت کرده است.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت بیان کرد: حضرت موسی بن جعفر(ع) در روایتی فرمودند: «اگر کسی زیارت فرزندم علی‌ بن موسی در آن سرزمین دور برود ثواب ۷۰ حج مقبول برای اوست» سپس فرمودند: «بلکه ۷۰۰ حج» و مجدد فرمودند: «بلکه ۷۰ هزار حج مقبوله دارد» و سپس فرمودند: «اگر کسی یک شب بیتوته کند در نزد امام رضا(ع) مانند کسی است که خدا را در عرش زیارت کرده است.»

وی با بیان اینکه حرم ائمه(ع) مُلک و ملکوت دارد، گفت: روح و ملکوت حرم امام است و اگر کسی ملکوت حرم را ببیند ثواب زیارتش بالا می‌رود و به جایی می‌رسد که خدا را در آیینه امام زیارت می‌کند.

میرباقری اظهار کرد: در عالم آخرت وقتی صحنه قیامت برپا می‌شود از امت اسلام پیامبر اکرم(ص) امیرالمؤمنین علی(ع) و ائمه(ع) بر عرش نشسته‌اند و سپس زائران ائمه هم به آن‌ها در مقام عرش ملحق می‌شوند. امام کاظم(ع) فرمودند: «در بین زائران بالاترین مقام برای زائران امام هشتم است» و در روایت دیگری هم از امام جواد(ع) سؤال شد: زیارت جدتان سیدالشهدا(ع) ثواب بیشتری دارد یا زیارت پدرتان علی بن موسی‌الرضا(ع)؟ حضرت فرمودند: زیارت پدرم.

وی با بیان اینکه از بعد از امام رضا(ع) هیچ انشعابی در شیعیان ایجاد نشده است، افزود: از برکت هجرت امام رضا(ع) و معارفی که توسط ایشان منتشر شد دیگر انشعابی در شیعه ایجاد نشد؛ با اینکه علمای بزرگی در زمان امام رضا(ع) بودند و خداوند از شیعه امتحان بسیار سختی گرفت و چهار امام به ظاهر خردسال را امام قرار داد ولی این باعث نشد که انشعاب جدیدی در شیعه ایجاد شود.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه زیارت امام رضا(ع) محور اقامه تشیع است، گفت: زیارت از اعمالی است که با آن دین اقامه می‌شود و لذا ثواب آن ثواب اقامه دین است؛ زیارت یعنی ملاقات با خدا و ممکن است انسان به‌گونه‌ای امام را زیارت کند که مقام عرشی امام را زیارت کند و آن‌وقت خدا را در آیینه امام زیارت کرده است.

وی با بیان اینکه انسان که وارد حرم می‌شود گویی از دری از در‌های خانه پیامبر(ص) وارد بهشت شده است، اظهار کرد: زیارت تجدید عهد با امام است، بنابراین باید تابع امام باشیم و خوب به حرف امام گوش دهیم و با امام در عالم راه برویم.

میرباقری افزود: در زیارتی که برای امام رضا(ع) از امام هادی(ع) نقل شده است باید درب خانه خود بایستیم و بگوییم «بسم الله و بالله و الی الله والی بن رسول الله، حسبی الله، توکلتُ الی الله، اللهم الیک قَصَدتُ و ما عندک اَرَدتُ» یعنی در زیارت اولا با استعانت از خدا به سمت خدا و از وادی فرزند رسول خدا هجرت می‌کنیم و خدا کفایت می‌کند و توکل ما فقط به خداوند است، بنابراین در حرکت به سمت امام در حقیقت مقصد خداست و اراده ما چیزی است که در محضر خداست.

انتهای پیام
captcha