کد خبر: 4291480
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۶:۲۸
در مکتب امام حسین(ع)/ ۴

آنچه باید از مقاومت سیدالشهدا(ع) بیاموزیم

استاد حوزه علمیه قم گفت: آنچه از مقاومت حضرت سیدالشهدا(ع) باید بیاموزیم این است که وقتی صحبت از اصل یک نظام و حکومت اسلامی پیش می‌آید که بدعتی بزرگ درون آن می‌خواهد به‌وجود بیاید باید مقاومت کرد و حتی برای آن هزینه داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن صمدزاده استاد حوزه علمیهحجت‌الاسلام والمسلمین حسن صمدزاده، استاد حوزه علمیه در گفت‌وگو با ایکنا از قم با تبیین جلوه‌های مقاومت در مکتب امام حسین(ع) اظهار کرد: امام حسین(ع) از زمانی که به سمت کوفه حرکت کردند، همه خطبه‌ها و سخنان ایشان از زمان حرکت و آنچه در مدینه و مکه خواندند تا زمانی که به صحرای کربلا رسیدند، در کتاب فرهنگ امام حسین(ع) ثبت شده است.

وی بیان کرد: بیانات حضرت، اعلام عدم بیعت و جنگ با یزید بود، زیرا امام حسین(ع)، یزید را برای امت اسلام غیرقابل تحمل می‌دانست و او را قابل خلافت برای امت اسلام نمی‌دانست، بنابراین حضرت فرمود: «علی الاسلام السلام» یعنی اگر یزید بخواهد به همین شکل ادامه دهد، اسلامی باقی نخواهد ماند.

استاد حوزه گفت: خلفای قبل از یزید ظاهری از اسلام را حفظ می‌کردند، اما یزید در حال ایجاد دین جدیدی بود حتی به صراحت اعلام می‌کرد که من پیامبر(ص) را نیز قبول ندارم که این امر باعث شد امام حسین(ع) به این تصمیم برسد که عَلَم مبارزه با یزید را بلند کند، هر چند به شهادت ایشان ختم شد، اما امت اسلام متوجه شدند که این راه و خلافت اشتباه است و یزید مسلمان نیست.


بیشتر بخوانید:


جلوه‌های مقاومت در قیام امام حسین(ع)

وی در پاسخ به اینکه مقاومت امام حسین(ع) چگونه بود، اظهار کرد: امام حسین(ع) فرمودند: اگر دین محمد(ص) با قتل من استوار خواهد ماند، ای شمشیرها مرا دربرگیرید. در طول سفر به حضرت می‌گفتند که این کار را نکنید، زمانی که خبر شهادت مسلم به حضرت رسید، ایشان هنوز به کربلا نرسیده بود، اما با وجود اینکه می‌دانست کوفیان خیانت کردند، باز مسیر را ادامه داد که این جلوه مقاومت حضرت است.

صمدزاده گفت: برخی می‌گویند که با شهادت امام حسین(ع) در همان زمان اتفاق خاصی نیفتاد، اما به‌تدریج باعث شد که این روح اسلام‌خواهی و روح مقاومت به‌طور واقعی میان قشرهای مختلف مسلمانان زنده شود و مسلمانان به این نتیجه برسند که باید در برابر خلافت جعلی یزید بایستند.

وی افزود: آنچه از مقاومت حضرت سیدالشهدا(ع) باید بیاموزیم این است که وقتی صحبت از اصل یک نظام و حکومت اسلامی پیش می‌آید که بدعتی بزرگ درون آن می‌خواهد به‌وجود بیاید و زیر بار ظلم و نامسلمانان برود و تسلط مسلمانان و غیرمسلمانان را بر مسلمانان قبول کند، باید مقاومت کرد و حتی برای مقاومت هزینه داد.

استکبار جهانی می‌خواهد موجودیت حقیقت را از بین ببرد

استاد حوزه بیان کرد: همان‌گونه که خداوند وعده داده اگر دین خدا را یاری کنیم خدا نیز ما را یاری می‌کند، درمی‌یابیم که با مقاومت می‌توان به نتیجه رسید، اکنون نیز در بحث موجودیت حق و حقیقت و در مقابلش موجودیت شیطان، می‌توان گفت استکبار جهانی یعنی شیطان و باطل می‌خواهد در برابر تمام حقیقت بایستد و موجودیت حقیقت را از بین ببرد.

وی اظهار کرد: امروز که تمام جبهه شیطان و باطل جمع شده و دست به دست هم داده‌اند تا حقیقت را از بین ببرند باید از تصمیم بزرگی که حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) گرفتند و با مقاومت و شهادت‌طلبی خود دین اسلام را حفظ کردند، درس بگیریم زیرا این دینی که اکنون به ما رسیده به برکت خون حضرت سیدالشهدا(ع) است.

صمدزاده در پاسخ به اینکه چگونه می‌توان سنت پیامبر اکرم(ص) را که از اهداف قیام امام حسین(ع) بود در جامعه پیاده کرد، افزود: امروز با مقاومت ملت ایران، ملت حزب‌الله و حمایت از مردم مظلوم و ستمدیده فلسطین فرصتی به‌وجود آمده است که یک آبروی خوبی برای اسلام و شیعیان در جهان پدیدار شود، در کشور ایران تبیین، اطلاع‌رسانی و بیان زیبای دین بسیار تأثیرگذار است، اینکه واقعیات دین را طبق تشخیصی که مقام معظم رهبری دادند با جهاد تبیین و عجین کردن آن با مسائل روز و تأثیرگذاری در مسائل روز بتوانیم احیا کنیم، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

در مورد استقلال ملت ایران نباید کوتاه آمد

وی بیان کرد: مردم باید از محتوایی که به آن‌ها داده می‌شود، تأثیر ببینند، زیرا با این تأثیرپذیری، امنیت کشور تأمین شده است، در مورد استقلال ملت ایران نباید کوتاه آمد بلکه باید از لحاظ علمی پیشرفت‌های بزرگی داشته باشیم و در مقابل دشمن محکم بایستیم و اجازه دخالت بی‌جا و به‌منظور دست‌اندازی به منافع ملی مردم را ندهیم که همه این‌ها آموزه‌های دین است.

استاد حوزه گفت: اگر دین برای مردم این‌گونه تعریف شود که در زندگی آن‌ها تأثیرگذار است، در نوع مواجهه با مشکلات، برخورد با دشمنان و دوستان و... تأثیر خود را می‌گذارد، در قرآن آمده است: «أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ» که اکنون در کشور ما به‌خوبی دیده می‌شود و همه به این نتیجه رسیده‌اند که بنای روحانیون، اسلام و نظام بر این است که با مردم خود خوب رفتار کنند و سلایق مختلف را دربر بگیرد و مواقعی که به جامعه ضرر می‌رسد، تذکر دهند و هر جایی که تذکر راه‌گشا نبود، به قانون عمل کنند.

وی اظهار کرد: دین اسلام یک دین کاربردی برای اداره جامعه، ایجاد انس و الفت بین مردم، همدل و یکدل شدن مردم و پیشرفت و استقلال و آزادی‌خواهی کشور است و این‌گونه می‌توانیم سنت‌های الهی، احکام الهی و شرعی و اخلاق اسلامی و سبک زندگی اسلامی را در جامعه خود نشر دهیم.

قیام امام حسین(ع) برای تمام آزادی‌خواهان درس‌آموز است

صمدزاده در خصوص درس‌های قیام امام حسین(ع) برای شرایط امروز کشور افزود: قیام امام حسین(ع) برای تمام تاریخ و همه ملت‌ها و آزادی‌خواهان، همچنین کسانی که می‌خواهند زیر سلطه اجانب و ظالمان نباشند، درس‌آموز است و ملت ایران پرچمدار این مبارزه و استقلال‌خواهی هستند و از ابتدا نیز الگوی ملت ایران و حضرت امام خمینی(ره)، نهضت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بوده است.

وی بیان کرد: در جنگ تحمیلی، رزمندگان با الگوگیری از اباعبدالله(ع) و یاران با وفای او می‌جنگیدند و امروز نیز ما در مقابل دشمنان اسلام ایستادیم، در مقابل دشمنی که تمام ملت و استقلال و یکپارچگی ملت و کشور را هدف گرفت، حضرت اباعبدالله(ع) تمام تلاش خود را کرد که اطرافیانش را آگاه کند و افراد بیشتری در راه مبارزه با ظلم و استبداد بایستند و عاقبت‌بخیر شوند، حتی هنگام جنگ نیز برای لشکریان یزید صحبت می‌کرد تا شاید عده‌ای از آن‌ها نیز تأثیر بپذیرند و در جبهه حق قدم بردارند، اما دشمنان اجازه نمی‌دادند صدای امام(ع) به مردم برسد.

استاد حوزه گفت: امروز نیز اگر بتوانیم صدای حق را به گوش جهانیان و مردم خود به‌خوبی برسانیم و عدالت‌طلبی خود را نشان دهیم و اینکه ما طرف مردم هستیم و حتی اگر اختلاف سلیقه وجود داشته باشد یک دست و متحد هستیم و در مقابل ظالمی که نه دین و نه عزت می‌داند و نه جان مردم عادی و جان دانشمندان برای او اهمیت دارد، می‌ایستیم و این اتحاد یک فرصت طلایی است.

وی اظهار کرد: یکدست شدن در مقابل اسرائیل و ارتباطات خوب میان مردم و مسئولان باید تبدیل به صمیمیت‌ها، مباحث و گفت‌وگوهای مبنایی شود تا در مبنای ولایت‌پذیری،‌ تلاش برای فرج امام زمان(عج) و اطاعت از ایشان از فرصت‌ها بهره‌مند شویم.

صمدزاده در پاسخ به اینکه دشمن در زمان امام حسین(ع) چه تفاوتی با دشمن امروز انقلاب اسلامی دارد، افزود: دشمن کنونی دیگر آن برد و ابزارآلات و تعداد زیاد دشمنان که در گذشته وجود داشت را ندارد زیرا به برکت نهضت اباعبدالله(ع) در طول حدود 1400 سال، اتحادی میان شیعیان و بینشی بین شیعیان و ملت‌های مسلمان اتفاق افتاده که به‌راحتی هر دشمنی نمی‌تواند با آن‌ها مقابله کند.

وی بیان کرد: چنانچه جامعه شیعی دست در دست یکدیگر بدهند و با یکدیگر وارد عملیات علیه دشمن شوند، می‌توانند آن را از بین ببرند، اما در دوران امام حسین(ع) چنین یاران و ظرفیتی وجود نداشت که حضرت را از آسیب و مکر دشمنان حفظ کند.

استاد حوزه علمیه گفت: اکنون باطل نمی‌تواند جبهه حق را به راحتی فریب دهد و باطل تمام حربه‌های خود را به کار برده و موفق نشده است، بنابراین توان خود را به جنگ فیزیکی آورده، ان‌شاءالله دیگر کربلایی رخ نخواهد داد و امام با پیروزی در مقابل دشمن زمان خوار و له شده خواهد ایستاد.

گفت‌وگو از الهام حلاجیان

انتهای پیام
captcha