کد خبر: 4285329
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۵
حجت‌الاسلام موسوی‌واعظ تبیین کرد

پیام اصلی ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س)

استاد حوزه علمیه قم گفت: نخستین درس از ازدواج این دو گوهر آسمانی است که اصل هم‌کفو بودن را در امر ازدواج اسلامی برجسته می‌کند، اصلی که از زاویه تربیتی، اخلاقی و اجتماعی حائز اهمیت است و معیار اصلی برای همسریابی نه تجملات ظاهری و موقعیت اجتماعی، بلکه ایمان، تقوا، اخلاق و رشد معنوی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا موسوی واعظ، استاد حوزه علمیه قمبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا موسوی‌واعظ، استاد حوزه علمیه قم در جشن «هلهله فرشته‌ها» که به‌مناسبت فرارسیدن سالگرد ازدواج امیرالمؤمنین علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س)، شامگاه 7 خردادماه در مجتمع بزرگ امام خمینی(ره) آستان مقدس حضرت علی بن جعفر(ع) قم برگزار شد، ضمن تبیین ابعاد معنوی و اجتماعی ازدواج امیرالمؤمنین علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) اظهار کرد: پیامبر اسلام درباره جایگاه بی‌نظیر حضرت علی(ع) در روایت معروفی فرمود: «اگر علی (ع) خلق نمی‌شد، هیچ‌کس هم‌کفو حضرت زهرا(س) نبود» و این سخن، نخستین درس از ازدواج این دو گوهر آسمانی است که اصل هم‌کفو بودن را در امر ازدواج اسلامی برجسته می‌کند، اصلی که از زاویه تربیتی، اخلاقی و اجتماعی حائز اهمیت است.

این خطیب برجسته کشور با اشاره به جایگاه الگوساز ازدواج اهل‌بیت(ع) در فرهنگ اسلامی یادآور شد: ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) تنها یک پیوند خانوادگی نبود بلکه نقطه آغاز یک سبک زندگی الهی است که با توکل، معنویت، سادگی و بصیرت آغاز شد و تا امروز منبع الهام برای مسلمانان بوده است.

موسوی‌واعظ با تأکید بر نقش تسهیل‌گری در امر ازدواج اظهار کرد: از جلوه‌های مهم این ازدواج تاریخی، پا درمیانی پیامبر اعظم(ص) در فرآیند خواستگاری و زمینه‌سازی برای شکل‌گیری آن بود و آن حضرت با درایت، عطوفت و نگاه تربیتی، موانع احتمالی را برطرف کرده و مسیر را برای تحقق این ازدواج هموار ساختند.

وی تصریح کرد: این نکته، درسی بنیادین برای جامعه امروز است که نهاد‌های فرهنگی، خانواده‌ها و متولیان اجتماعی باید نقش فعال و تسهیل‌گر در ازدواج جوانان ایفا کنند.

موسوی‌واعظ افزود: پیام این ازدواج آن است که معیار اصلی برای همسریابی نه تجملات ظاهری و موقعیت اجتماعی، بلکه ایمان، تقوا، اخلاق و رشد معنوی است و در جامعه امروز نیز باید با بازخوانی چنین آموزه‌هایی، الگوی صحیحی برای ازدواج جوانان طراحی و معرفی شود.

وی بر لزوم الگوگیری از ازدواج اهل‌بیت(ع) تأکید کرد و ادامه داد: در نگاه‌های سخت‌گیرانه و غیرضروری در امر ازدواج باید بازنگری شود، امروز بیش از هر زمان، جامعه نیازمند ترویج فرهنگ ازدواج آسان، پایدار و معنوی است، ازدواجی که نه بر پایه ظواهر و تجملات، بلکه بر مبنای صداقت، دیانت و همراهی مشترک شکل گیرد.

انتهای پیام
captcha