کد خبر: 4284614
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۳

استاد نجابتی هنر را در عرصه عمل و حکمت به نمایش گذاشته است

مدیر کل ارشاد و فرهنگ اسلامی استان قم گفت: استاد نجابتی یک شخصیت هنری، علمی و انقلابی است که هنر را نه تنها در پرتو عنصر هنری بلکه در عرصه عمل و حکمت به نمایش گذاشته است.

به گزارش ایکنا از قم، محمدرضا سوقندی، مدیر کل ارشاد و فرهنگ اسلامی استان قم در آیین نکوداشت استاد مسعود نجابتی که عصر امروز چهارم خردادماه در تالار فرهنگ و هنر شهر قم در حال برگزاری است، اظهار کرد: این مراسم نکوداشت استاد نجابتی یک شخصیت هنری، علمی و انقلابی است که هنر را نه تنها در پرتو عنصر هنری بلکه در عرصه عمل و حکمت به نمایش گذاشته است؛ هنرمندان به عنوان صاحبان تاریخ و تمدن همواره نقش خودشان را آنجا که با دین و آیین ارزش‌ها آمیخته‌اند ماندگار شدند.

وی ادامه داد: صدها میلیون انسان هنرمند تاکنون در کره خاکی زیسته‌اند اما افرادی برای همیشه تاریخ زنده ماندند که هنر خویش را در خدمت دین و آیین و ارزش‌ها نهادند و استاد مسعود نجابتی الگویی برای همه جوانان این مرز و بوم است.

مدیر کل ارشاد استان قم بیان کرد: باید تصویری نو، واقعی و حقیقی از قم ارائه بدهیم و این تصویر نمی‌تواند اثر هنری خالی از حکمت و حکیمان باشد و این مراسم تجلیل از هنرمند به تنهایی نیست بلکه تجلیل از جایگاه هنر است.

وی در پایان یادآور شد: امیدواریم این مراسم‌ها با توجه به ظرفیت استان قم از مرجعیت و فقاهت تا علم و دانش و هنر با همت نخبگان همیشه در شهر جاری و ساری باشد و این شخصیت‌ها را معرفی کنیم.

همچنین، سید سعیدرضا منتظری، رئیس بنیاد نخبگان استان قم در این مراسم، اظهار کرد: بنیاد نخبگان همه ساله افراد مختلف سرآمد و مفاخر را مورد تجلیل قرار می‌دهد، چرا که هویت کشور ما هستند و معتقدیم برگزاری این مراسم تجلیل سبب ادامه راه این مفاخر می‌شود.

وی ادامه داد: جنبه‌های علمی، هنری و فرهنگی برای تجلیل از نخبگان مورد تأکید است، یکی از مفاخر هنری قم استاد مسعود نجابتی هستند و مزیت جنبه هنری ایشان این است که با مبانی اسلامی و فرهنگ شیعه عجین شده است و آثار فاخر و ماندگاری در عرصه طراحی رقم زدند و باید اسم استاد را در کنار دیگر سرآمدان و مفاخر ایران بگذاریم و به این انتخاب و حضور استاد نجابتی در قم ببالیم.

رئیس بنیاد نخبگان استان قم گفت: شاگردپروری و شبکه‌سازی، جریان‌سازی در حوزه تخصصی، تولید آثار تأثیرگذار از مهمترین معیار‌های انتخاب سرآمدان و نخبگان در حوزه‌های مختلف است و امیدواریم بتوانیم در این آیین نکوداشت گوشه‌ای از زحمات ماندگار استاد را تکریم کنیم.

نرگس حسین‌مردی، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان نیز در این مراسم اظهار کرد: امروز روز پاسداشت و تکریم استاد نجابتی است که نامش با هنر، فرهنگ، اخلاق و تعهد گره خورده است؛ مردی که نه‌تنها با دست و دل و نگاه هنرمندانه‌اش اثری از زیبایی و معنا خلق کرده، بلکه با روح بزرگ و خلوص نیت خود نسل‌هایی از هنرجویان و علاقه‌مندان را تربیت کرده و به آنان راه و رسم هنر متعهد را آموخته است.

وی بیان کرد: مسعود نجابتی، نامی آشنا در عرصه هنر، گرافیک و طراحی نه‌تنها در قامت یک هنرمند، بلکه به‌مثابه یک معلم، یک راهبر فرهنگی و یک انسان وارسته در ذهن و دل افراد نقش بسته است. او از نخستین گام‌هایش در دنیای هنر همواره دغدغه معنا هویت ایرانی- اسلامی و اصالت فرهنگی را در آثارش متجلی کرده است.

حسین‌مردی ابراز کرد: آثار استاد نجابتی تنها ترکیبی از رنگ و فرم نیست. آنچه از دل او بر بوم جاری شده جلوه‌ای است، از عمق اندیشه، باور و اعتقادی که هنر را نه برای تزیین بلکه برای تبیین حقیقت می‌طلبد. 

وی افزود: آثار او آیینه‌ای است از تاریخ، فرهنگ و معنویت این سرزمین، از پوسترهای فرهنگی تا طراحی‌های هویت ساز؛ از حضورش در جبهه‌های هنری انقلاب گرفته تا نقش آفرینی‌اش در آموزش و پرورش، پرورش استعدادهای جوان همه و همه گواهی بر تعهد و مجاهدت بی ادعای این استاد گران قدر است.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: استاد نجابتی با تأسیس و هدایت نهادهای فرهنگی هنری، با پرورش هنرمندان متعهد و با دفاع از ارزش‌های هنری بومی در برابر موج‌های بی ریشه و تقلیدی،‌ بی وقفه در جبهه‌ای که سلاحش قلم و مرکب و فکر بوده است سنگربانی کرده است.

وی گفت: نیکوست که امروز ما در این جمع گرد آمده‌ایم تا از او تقدیر کنیم، اما بی تردید هیچ لوح و تندیسی نمی‌تواند آن گونه که شایسته است حق مطلب را ادا کند. تکریم استاد نجابتی تنها ادای دین به یک فرد نیست، بلکه پاسداشت راه و مسیری است که او به سوی تعالی هنر صداقت در خلاقیت و اصالت در بیان پیموده است.

حسین‌مردی بیان کرد: استاد نجابتی حضور شما موهبت است و نام شما بر تارک هنر انقلاب اسلامی خواهد درخشید، ما امیدواریم نسل امروز و فردای این سرزمین راه روشن شما را با همان اخلاص با همان مفقه و یا همان درک عمیق از معنا ادامه دهند.

وی در پایان گفت: امیدوارم این مراسم نه تنها در راستای تکریم بلکه در راستای الگوسازی برای نسل جوان گام موثری برداشته باشد، چرا که بر اساس شعار بنیاد ملی نخبگان که دانایی، توانایی و مانایی است شما به عنوان الگویی که با کسب دانش و مهارت بعد از گذر از مراحل دانایی و توانایی، ‌متعهد با اخلاق اثرگذار در جامعه ما باشد.

 
انتهای پیام
captcha