حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد زارعان، رئیس مؤسسه آموزش عالی اخلاق و تربیت و رئیس هیئت مدیره انجمن تعلیم و تربیت طی یادداشتی که بهمناسبت روز تربیت اسلامی در اختیار ایکنای قم قرارداده، نوشت: درج هفته تربیت در تقویم ایرانی و نامگذاری روز هشتم اسفندماه بهعنوان روز امور تربیتی و تربیت اسلامی، این یادگار معلمان بزرگوار، شهیدان رجایی و باهنر در تأسیس نهاد امور تربیتی در سال ۱۳۵۹، حکایت از ارج نهادن به جایگاه مهم و اساسی تعلیم و تربیت و نهاد تأثیرگذار آموزش و پرورش در آینده کشور و آحاد ملت دارد، اقدام شایستهای که حقاً و انصافاً شایسته تقدیر و توجه است و البته همگان توجه دارند که صِرف این نامگذاری تقویمی و احیاناً اقداماتی، چون برگزاری مراسمات، همایشها، جشنوارهها، بزرگداشتها، اعطای جوایز و امثال آن برای تحقق هدف والای تربیت قطعاً کفایت نمیکند و ره به جایی نمیبرد جز اینکه نکات بنیادین دیگری را نیز مدنظر قرار دهیم و مالاً به مراحل عملیاتی آن نزدیک سازیم. ذیلاً به برخی از اهم آن موارد اشارهای مختصر میشود:
۱- شایسته است این مفهوم که تربیت، و نه صرفاً آموزش و انتقال اطلاعات، در پله اول دستور کار رسمی حاکمیت نظام جمهوری اسلامی قرار دارد، به باوری سراسری و فراگیر تبدیل گردد. همگان از سیاستگذاران و برنامهریزان و مدیران و معلمان و والدین و آحاد ملت باید به این باور قطعی برسند که تربیت اسلامی نیاز فوری نسل امروز ما و ضرورت اول کشور است.
۲- و در همین مسیر، قاطعانه بر این باوریم که آنچه مایه نجات این کشور و ملت و تضمین کننده آینده آن است، آموزههای اسلامی و تربیت نسل جوان امروز براساس معارف دین مبین اسلام و آموزههای مکتب اهل بیت(ع) است. دلبستن به اندیشهها و نظریهها و برنامهریزیهای وارداتی که اساساً یا مبنای مادیگرایانه و اومانیستی دارد و یا دست کم در چارچوب ارزشهای غیر بومی ما تنظیم شده است، ما را به نتیجه مطلوب نمیرساند.
۳- و اضافه کنیم که دشمنی دشمنان قسم خورده اسلام و طمع طمعورزان به ایران عزیز و عناد معاندان نظام اسلامی صِرفاً توهم بیمقدار نیست، واقعیتی است شفاف و ملموس. روشن به روشنی روز. این دشمنی در قالب برنامهریزیهای گسترده و متنوعی در حال پیگیری است که بسیطترین آن تحریم اقتصادی و تهدید نظامی است.
توجه داریم و دارید که برنامهریزیهای نرم و پیچیده ظرف و قالب ویژه خود را میطلبد. آموزش و پرورش هم ظرفی قابل برای دشمنان است و هم میتواند سدی محکم و ابزاری قوی برای مقابله با توطئه دشمن باشد.
۴- ایجاد بصیرت در بین آحاد ملت بهویژه نوجوانان و جوانان که بیش از همه مورد طمع دشمنان قرار میگیرند، وظیفهای سنگین بر دوش نهادهای تربیتی کشور است. آموزش و پرورش در این میدان بیشترین مسئولیت را دارد و لازم است این مهم را از طرق در اختیار، معلمان متدین و انقلابی، کتب درسی و فضای آموزشی دنبال کند.
۵- هماهنگی و همافزایی تمامی نهادهای علمی، مراکز اجتماعی و افراد مؤثر در امر تربیت در این نهضت بزرگ از ضروریات است. نهاد پر ارج آموزش و پرورش هر چند در قله این مسئولیت قرار دارد، اما این سازمانها و شوراها و مراکز دیگری همچون صدا و سیما و شورای عالی فضای مجازی و امثال آن هستند که باید به یاری جدی و همه جانبه برآیند و فرایند تربیت نسل جوان را در برنامهای منسجم و مستمر بر عهده گیرند.
۶- البته در این میان نقش حوزههای علمیه بسیار قابل توجه است. هم حوزه خود باید بیش از پیش در این میدان بزرگ مسئولیت، اندیشمندانه و عملگرایانه، حضوری فعال داشته باشد و هم مخاطبان حوزه بویژه برنامهریزان و دانشگاهیان حاضر در این عرصه باید زمینههای هماهنگی و هم افزایی در این جریان را فراهم آورند. یکی از بارزترین میدانهای تجلی وحدت حوزه و دانشگاه همین امر تربیت اسلامی است، اگر دغدغهمند آن هستیم.
در پایان یاد و خاطره همه اندیشمندان و دلسوزانی را که با قلم و قدم خود در مسیر تربیت اسلامی گام برداشتند و یاد شهیدانی را که با نثار خون خود تابلوی پر افتخار تربیت اسلامی را رنگین ساختند، بهویژه یاد شهیدان محور مقاومت، و بهطور خاص یاد معلم و مربی بزرگ مقاومت شهید سید حسن نصرالله و یاران ایشان را گرامی میداریم و هفته تربیت و روز تربیت اسلامی را به همه مربیان و متربیان و معلمان و خدمتگزاران عرصه تربیت تبریک میگوییم و برای همگان در رشد کمی و تعالی کیفی این جریان بزرگ آرزوی توفیق داریم.
انتهای پیام