به گزارش ایکنا از قم، کارگاه «معاملهگری در بازار سرمایه» به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی قم و انجمن عملی حسابداری دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران با حضور مسعود علوی، استاد دانشگاه امروز، چهارم اسفندماه در سالن دفاع دکتر الوانی دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران برگزار شد.
مسعود علوی، استاد دانشگاه، در این کارگاه، دو معیار بازدهی و ریسک در معاملات را مورد توجه قرار داد و گفت: بازده یکی از مهمترین اجزای فرآیند سرمایهگذاری است، بدون تحلیل دقیق بازده، سرمایهگذاران نمیتوانند بهدرستی ارزیابی کنند که آیا یک سرمایهگذاری خاص ارزش سرمایهگذاری دارد یا خیر.
وی افزود: علاوه بر اینکه بازدهی یک معیار مهم در معاملات اقتصادی محسوب میشود، سرمایهگذاران باید همیشه ریسک سرمایهگذاریهای خود را در مقابل بازده مورد انتظار آنها نیز ارزیابی کنند، اگر یک سرمایهگذاری دارای ریسک بالا باشد، اما بازده کمی ارائه دهد، ممکن است گزینه مناسبی نباشد؛ در مقابل، اگر بازده یک سرمایهگذاری به اندازه کافی بالا باشد که ریسک آن را توجیه کند، میتواند گزینهای مناسب برای سرمایهگذاری محسوب شود.
علوی اظهار کرد: محققان مالی ـ رفتاری پژوهشهای بسیاری را در مورد سوگیریهای رفتاری انجام دادهاند و براساس یافتههای نتایج خود به یک دستهبندی از سوگیریها رسیدهاند. «سوگیریهای رفتاری سرمایهگذار ثروتمند را قبول و مشتریان ضعیفتر را تعدیل کنید» و «تمایلات رفتاری شناختی را تعدیل کرده و تمایلات احساسی را قبول کنید» از جمله اصول قبول یا تعدیل سوگیری هستند.
وی بیان کرد: در یک تقسیمبندی سوگیریهای رفتاری به دو دسته شناختی و احساسی تقسیمبندی میشوند که سوگیری شناختی ناشی از استدلال نادرست است که با دادن اطلاعات و مشاوره به فرد قابل حل است، اما سوگیری رفتاری ناشی از شهود یا انگیزش فرد است که قابل رفع نیست.
علوی ادامه داد: تاکنون تئوری منسجمی در خصوص چرایی سوگیریهای رفتاری ارائه نشده است و تحقیقات به جای یک تئوری جهان شمول، به مجموعهای از شواهد تکیه میکند که بر بهینه نبودن تصمیمات افراد در شرایط مختلف تصمیم گیریهای اقتصادی صحه میگذارد.
وی گفت: سوگیری شناختی یک نقص سیستماتیک در استدلال است که میتواند منجر به تصمیمگیری اشتباه در حین سرمایهگذاری و یا معامله شود. یک اصل رایج در سرمایهگذاری یا معامله این است که «شما بدترین دشمن خود هستید»، انسانها بهطور طبیعی به دنبال میانبرها و اجتناب از پیچیدگیها هستند، اما گاهی انتخاب راه آسان در بازارهای مالی میتواند بسیار خطرناک باشد.
مدرس کارگاه معاملهگری در بازار سرمایه در پایان سخنان خود بیان کرد: فرااعتمادی، نماگری، معرف بودن، اتکا و تعدیل، ناسازگاری شناختی، در دسترس بودن اطلاعات از جمله سوگیریهای شناختی محسوب میشود که در معاملات اقتصادی باید به آنها توجه کرد.
انتهای پیام