کد خبر: 4262863
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۷
حجت‌الاسلام عباس پسندیده:

معارف دینی از زاویه‌های نیازهای روزمره ارائه شود

رویکردها باید زندگی‌محور باشد و آموزه‌های دینی از زاویه موضوعات روزمره و مسائل زندگی طراحی و ارائه شوند و در این‌ صورت اثربخشی بیشتری دارند.

به گزارش ایکنا از قم به نقل از روابط عمومی حوزه و دانشگاه، حجت‌الاسلام عباس پسندیده  در دومین دورهمی مشاوران مسجد محور که امروز ۱۱ بهمن‌ماه در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد، با تأکید بر اینکه مسجد مرکز تحولات در جامعه و منطقه است، اظهار کرد: مسجد تنها محلی برای عبادت نیست و نباید به انجام مناسک محدود شود، بلکه لازم است برنامه‌ریزی و آموزش مباحث معنوی و تقویت ارتباط با خداوند نیز در آن مدنظر قرار گیرد.

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ضرورت گسترش نگاه به مشاوره مسجدمحور بیان کرد: رویکردها باید زندگی‌محور باشد و آموزه‌های دینی از زاویه موضوعات روزمره و مسائل زندگی طراحی و ارائه شوند.

وی تصریح کرد: بحث طبقه‌بندی علمی به تنهایی نمی‌تواند موضوع مشاوره را به خوبی تبیین کند، بلکه تمرکز بر زندگی‌محور بودن و ارائه مطالب عملی و کاربردی ضروری است.

پسندیده افزود: اگر معارف دینی از زاویه نیازهای واقعی زندگی ارائه شوند، اثربخشی بیشتری خواهند داشت.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: مسجد باید به‌عنوان محور زندگی الهی معرفی شود، جایی که پاسخگویی به سوالات از طریق آموزه‌های قرآنی و روایات امکان‌پذیر باشد.

وی همچنین بر لزوم توجه ویژه به موضوع خانواده در فضای مسجد تأکید و عنوان کرد: این موضوع نیازمند رویکردی مسئله‌محور و موقعیت‌محور است.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به مشکلات فضای روانی جامعه امروز یادآور شد: مساجد می‌توانند پایگاهی برای حل این مشکلات باشند ضمن اینکه علی‌رغم پایبندی مردم به دین، رفتارهای افراطی باعث ایجاد حس منفی شده است.

پسندیده آموزش مسائل اجتماعی و خانواده را یکی از نیازهای اساسی دانست و گفت: افرادی که آموزش مناسب ببینند، به دیدگاه جامع‌تری دست پیدا خواهند کرد و این نگاه باید در حوزه مشاوره لحاظ شود.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: با نگاه مسأله‌محور برگرفته از آموزه‌های پنهان دینی، می‌توان بسیاری از آسیب‌ها و چالش‌های اجتماعی را به‌صورت بنیادین حل کرد.

وی یادآور شد: ارتقا جایگاه مشاوره، محوریت اصلی فعالیت‌ها باشد و این رویکرد در مساجد گسترش یابد ضمن اینکه طبقه‌بندی مناسب مسائل در مساجد و بهره‌گیری از متخصصان می‌تواند گام‌های مؤثری در این مسیر ایجاد کند.

انتهای پیام
captcha