کد خبر: 4250741
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۸
جانشین فرمانده سپاه قم:

دایره فرهنگ بسیجی به گستردگی افکار انسان‌هاست

سردار کبیری با بیان اینکه دایره فرهنگ بسیجی به گستردگی افکار انسان‌هاست، گفت: تبیین مفهوم تفکر و فرهنگ بسیجی می‌تواند به اقشار مختلف جامعه کمک کند تا خود را در دایره فرهنگ بسیجی ببینند.

سردار مهدی کبیری‌پور، جانشین فرمانده سپاه علی‌بن ابیطالب(ع) استان قمسردار مهدی کبیری‌پور، جانشین فرمانده سپاه علی‌ بن ابیطالب(ع) استان قم، در گفت‌وگو با ایکنا از قم، ضمن گرامیداشت سالروز تشکیل بسیج مستضعفین به فرمان امام خمینی(ره) بیان کرد: مقام معظم رهبری در طول سالیان گذشته به‌ویژه در سخنرانی امسال در جمع بسیجیان کشور، به این مسئله که بسیج یک فرهنگ و تفکر مستحکم است، تأکید کردند.

وی با اشاره به اینکه سخنرانی مقام معظم رهبری در سال 93 برای شناخت بسیج کافی است، افزود: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(مدظله العالی) با طرح پرسش «بسیج چیست؟» تأکید کردند که بسیج بیش از یک تشکیلات، یک فرهنگ و تفکر است که بر مبنای دو پایه اصلی احساس مسئولیت و تعهد الهی و بصیرت و روشن‌دلی استوار شده است؛ احساس مسئولیت به پشتوانه ایمان به خداوند شکل می‌گیرد و بصیرت برای شناخت دوست و دشمن ضرورت دارد.

کبیری‌پور با اشاره به اینکه هر کسی در هر مقام و جایگاه که دارای دو شرط تعهد و بصیرت است، فرهنگ بسیجی دارد، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در همان سخنرانی به این موضوع تأکید ویژه دارند که اگر هر شخص بدون حضور در بسیج و داشتن کارت فعالیت بسیجی، دارای این دو مؤلفه باشد، بدون شک بسیجی است.

وی با اشاره به اینکه دایره فرهنگ بسیج به گستردگی افکار انسان‌هاست، ادامه داد: مؤمن واقعی، نسبت به خانواده، دوستان، همسایه و جامعه احساس مسئولیت و تعهد دارد که او را به کنشگری و حرکت وا می‌دارد. امیرالمؤمنین علی(ع) در بخشی از نامه 47 نهج‌البلاغه مى‌فرماید: «وَ کُونَا لِلظَّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عَوْناً؛ همواره دشمن سرسخت ظالم و یار و مددکار مظلوم باشید»؛ این کلام حضرت(ع) مصداق فرهنگ بسیج است.

کبیری‌پور با یادآوری اینکه تعهد و بصیرت چارچوب فرهنگ بسیجی است، بیان کرد: بسیجی، نسبت به بی‌عدالتی و ظلم و محرومیت واکنش نشان می‌دهد و در هر شرایط بحرانی مانند سیل، زلزله، جنگ و کرونا با روحیه جهادی و انقلابی، خدمت‌رسان مردم و جامعه است؛ تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر «تفکر بسیجی، شکننده بن‌بست است، یکی از خصوصیات تفکر بسیجی و فرهنگ بسیجی این است: بن‌بست‌شکن است» به این معناست که بسیجی در مسیر جهادی و انقلابی به آسانی به دل خطرها می‌زند زیرا پایان آن شهادت و جانفشانی باشد.

وی با اشاره به اینکه دانشجوی درس‌خوان و نخبه‌های علمی کشور، دارای روحیه بسیجی هستند، تصریح کرد: از یک خانم خانه‌دار تا کارمند و دانشجو همگی می‌توانند در دایره فرهنگ بسیجی قرار بگیرند، اگر دانشجویی به‌خوبی درس بخواند تا باری از دوش جامعه و مردم بردارد، بسیجی است و اگر تنها برای منافع مالی و شخصی‌اش درس می‌خواند از دایره فرهنگ بسیجی خارج می‌شود و بدون خاصیت است.

کبیری‌پور با اشاره به اینکه با حاکم شدن فرهنگ بسیجی، دانشجوی بسیجی پرورش پیدا می‌کند، اظهار کرد: تشکیلات بسیج در دانشگاه‌ها و پایگاه مقاومت بسیج، نماد فرهنگ بسیجی است، اما کسی که عضو این تشکیلات نباشد الزاماً بسیجی نیست و همچنین کسی که در این تشکیلات حضور دارد، الزاماً فرهنگ بسیجی ندارد.

جانشین فرمانده سپاه علی‌ بن ابیطالب(ع) استان قم با بیان اینکه فرهنگ بسیجی بسیط است، افزود: بسیاری از مشارکت‌کنندگان در جریان‌های کمک‌های مؤمنانه و کمک‌های مردمی در ایام کرونا، عضو بسیج نبوده و نشدند، اما همراه تیم بسیج دانشگاه‌ها، خیرخواهانه و انقلابی پای کار آمدند همچنین عده‌ای دیگر شاید فرهنگ بسیجی داشته باشند، اما به‌خاطر یک رفتار ناصحیح از بسیج و اعضای آن، عضو نشوند و در چنین شرایطی نمی‌توان گفت او فرهنگ بسیجی ندارد.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ بسیجی ناظر به سخنان مقام معظم رهبری توسط رسانه‌ها تبیین شود، گفت: مقام معظم رهبری بر این موضوع تأکید دارند که «هر فرد دارای روحیه، خود را به آب و آتش می‌زند تا مؤثر باشد» یعنی کسی که دارای روحیه و فرهنگ بسیجی باشد، منتظر دستور و فرمان اداری نمی‌ماند و خودجوش و انقلابی حرکتی تأثیرگذار انجام می‌دهد.

کبیری‌پور بیان کرد: یکی از راهکارهای ترویج و گسترش فرهنگ بسیجی در بین دانشجویان، تبیین فرهنگ بسیجی با بهره‌مندی از تعابیر مقام معظم رهبری است، زیرا برخی گمان می‌کنند فرهنگ و روحیه بسیجی از آنان به دور است، در حالی که خود بی‌خبر از این روحیه هستند و تبیین مفهوم تفکر و فرهنگ بسیجی می‌تواند به اقشار مختلف جامعه کمک کند تا خود را در دایره فرهنگ بسیجی ببینند و تصور کنند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ بسیجی بسیار پرافتخار است، ادامه داد: از راهکارهای دیگر آن است که فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها یا هر نوع اقدام فرهنگی و مؤثر توسط دانشجویان و اساتید با برچسب بسیج فرهنگی انجام شود و خبرنگار و رسانه با به‌کار بردن کلیدواژه‌های مناسب برای فعالیت‌های فرهنگی می‌تواند باعث ترویج فرهنگ و تفکر بسیجی شود.

گفت‌وگو از محدثه نعیمی‌فرد

انتهای پیام
captcha