به گزارش ایکنا از قم، کتاب «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیبشناسانه»، اثر پژوهشی فاطمه قربانی از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد. این کتاب از مجموعه ۲۵ جلدی مسجد و نظم اجتماعی در ایران است که در پی شناسایی عوامل اختلال در کارکرد تبلیغی مساجد و در نهایت ارائه راهکارهایی برای برطرفشدن آسیبهای ناشی از این اختلال است. بدین منظور ابتدا به بیان مسئله، ضرورت موضوع، اهداف کتاب، نوع پژوهش و روش بهکاررفته در پژوهش پرداخته است.
در این پژوهش به آسیبشناسی تبلیغات دینی در چهار مسجد شهر تهران پرداخته شده است. این چهار مسجد شامل مسجد صاحب الزمان (عج) واقع در سعادت آباد، مسجد حجتابنالحسن (ع) واقع در خیابان سهروردی، مسجد موسی بن جعفر (ع) واقع در بلوار کشاورز و مسجد جامع لویزان واقع در لویزان است.
برای این پژوهش جامعه آماری با توجه به روش گردآوری اطلاعات به دو دسته تقسیم شده است؛ جامعه آماری برای مصاحبه، شامل ائمه جماعت و اعضای هیئت امنا و افرادی که در چهار مسجد مورد بررسی فعالیت میکنند و جامعه آماری برای پخش پرسشنامه، شامل تمام نمازگزاران که در چهار مسجد مورد بررسی نماز میخوانند.
کتاب «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیبشناسانه» در چهار فصل تدوین شده است. در فصل اول کلیات، و در فصل دوم مبانی نظری موضوع بررسی شده است. فصل سوم به بیان و تجزیه و تحلیل یافتههای پژوهش اختصاص دارد. در این فصل از طریق مطالعه منابع مکتوب و مصاحبه با ائمه جماعت و دستاندرکاران و فعالان مساجد و نظرسنجی از نمازگزاران چهار مسجد انتخابی، وضعیت مطلوب و موجود مساجد مشخص شده و از مقایسه این دو آسیبهای تبلیغات دینی در مساجد شناسایی شده است. در فصل چهارم کتاب نیز نتایج پژوهش در قالب پاسخ به سؤالهای پژوهش و جمعبندی و راهکارها و پیشنهادهایی برای برطرفشدن آسیبهای تبلیغات دینی در مساجد ارائه شده است.
مجموعه ۲۵ جلدی کتابهای مسجد و نظم اجتماعی در ایران، دستاورد پژوهشی کرسی مسجدپژوهی است که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تأسیس شده است.
انتهای پیام