به گزارش ایکنا از قم، کمال اکبری رئیس دانشکده دین و رسانه و دبیر همایش ملی «دین، فرهنگ و رسانههای نوین» در نشست خبری این همایش که امروز 15 مهرماه در دانشکده دین و رسانه برگزار شد، بیان کرد: رسانهها بیش از هر زمان دیگری در کمک به زندگی مردم و تسهیل زندگی روزمره آنان نقش ایفا میکنند و توانستهاند در توسعه جهانی و ارتقای رفاه عمومی سهم مهمی داشته باشند. رسانههای نوین، ابزارهای مهمی را در اختیار مخاطبان خود قرار دادهاند که به تسهیل ارتباطات و افزایش آگاهیهای عمومی کمک کرده است.
وی ادامه داد: در این میان، مواجهه با فجایع جهانی از جمله خشونتهای رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان از اهمیت ویژهای برخوردار است. جنایات رژیم صهیونیستی که به شهادت بسیاری از مردم بیگناه منجر شده، باید از طریق رسانهها به درستی به نمایش گذاشته شود، نه اینکه توسط برخی رسانهها عادیسازی شود.
رئیس دانشکده دین و رسانه به نقش رسانهها در مقابله با جنایات جهانی اشاره کرد و افزود: رسانهها وظیفه دارند جنایتها و ظلمهای رژیم صهیونیستی را به افکار عمومی جهانی نشان دهند و برای این رژیم کودککش محکومیت جهانی ایجاد کنند. رسانهها باید به گونهای عمل کنند که فشارهای بینالمللی، رژیم صهیونیستی را وادار به عقبنشینی از خشونتهای خود علیه مردم مظلوم فلسطین و لبنان کند.
وی در ادامه به تشریح برنامهها و اهداف این رویداد مهم علمی پرداخت و گفت: این همایش در نظر دارد مواجهه فرهنگ و دین را در قبال رسانههای جدید اینترنتپایه که مبتنی بر شبکههای تعاملی اجتماعی با استفاده از ابزارهای جدید مانند هوش مصنوعی هستند، بررسی کند. به علاوه امروزه بخشی از رسانههای نشرمحور مانند رادیو و تلویزیون نیز علاوه بر بهرهگیری از آنتنها و کانالهای سنتی، محتوای خود را از طریق رسانههای نوین در اختیار مردم قرار میدهند.
رئیس دانشکده دین و رسانه با بیان اینکه این همایش به منظور گفتمانسازی و نظریهپردازی و تولید ادبیات علمی در حوزههای مرتبط با دین و رسانههای نوین برگزار میشود، گفت: همایش شامل پنج محور کلان و زیرموضوعات مختلف بود و ۴۰ دانشگاه، مرکز، سازمان و نهاد علمی از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه قم، پژوهشگاههای وابسته به حوزه و دانشگاه و نیز مرکز مدیریت حوزههای علمیه در برگزاری آن همکاری دارند.
اکبری با اشاره به استقبال خوب از همایش، اظهار کرد: ۳۳۶ چکیده مقاله و ۱۵۳ مقاله کامل در دبیرخانه همایش دریافت شده است که از این تعداد و پس از داوری، ۹۳ مقاله به عنوان مقالات پذیرفتهشده در همایش انتخاب شدند که ۴۱ مقاله طی دو روز در قم و تهران در قالب ۱۰ نشست تخصصی ارائه خواهد شد و مابقی مقالات نیز از طریق کتاب مقالات همایش در اختیار جامعه علمی کشور قرار میگیرد.
وی افزود: آئین افتتاحیه همایش ملی «دین، فرهنگ و رسانههای نوین» در ۲۴ مهرماه همراه با اجرای شش نشست تخصصی در قم برگزار میشود و روز ۲۵ مهرماه نیز چهار نشست تخصصی این همایش همراه با اختتامیه در دانشگاه صدا و سیمای تهران برگزار خواهد شد.
در ادامه عیسی زارعی دبیر اجرایی همایش نیز با اشاره به برگزاری ۱۰ پنل تخصصی در طول برگزاری این همایش گفت: در هر یک از این پنلها چهار مقاله ارائه خواهد شد که پنلهای تخصصی روز ۲۴ مهر در قم شامل هوش مصنوعی دین و رسانههای نوین، هویت دینی و رسانههای نوین، رسانههای نوین، دین و رسانههای نوین فرصتها و چالشها، سبک زندگی و سواد رسانهای، رسانههای نوین و چالشهای اخلاقی است.
وی ادامه داد: پنلهای تخصصی روز ۲۵ مهر در تهران نیز شامل تنظیمگری رسانههای نوین و حکمرانی فضای مجازی، فرهنگ و رسانههای نوین، دین و رسانههای نوین، مبانی و کارکردها و رسانههای نوین و بازآفرینی انقلاب اسلامی است.
همچنین محسن کرمی دبیر علمی همایش اظهار کرد: در جریان برگزاری همایش از چهار کتاب شامل کتاب مجموعه چکیدههای همایش، کتاب ویژهنامه همایش، کتاب تألیفی سواد رسانهای در رسانههای نوین و کتاب ترجمهای تفکر نقادانه در رسانههای نوین رونمایی میشود.
انتهای پیام