کد خبر: 4237138
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۷
شاه‌میوه در گفت‌وگو با ایکنا:

دوری قاریان از محافل افت قرائت را به‌دنبال دارد

داور بین‌المللی قرآن کریم با بیان اینکه شرکت در مسابقات قرآن نیازمند تلاش مستمر و رفع اشکال در جلسات قرآن است، گفت: بسیاری از شرکت‌کنندگان فقط در ایام منتهی به مسابقات قرآن در جلسات حضور می‌یابند که شاهد افت کیفیت اجرای‌ آنها در صحنه هستیم.

غلامرضا شاه‌میوه اصفهانی، داوران مرحله استانی چهل‌وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم قم،غلامرضا شاه‌میوه اصفهانی، داور مرحله استانی چهل‌وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم قم، در گفت‌وگو با ایکنا از قم، اظهار کرد: از همه دست‌اندرکاران مسابقات قرآن استان بابت برگزاری باشکوه این دوره قدردانی می‌کنم، زیرا امکاناتی مانند اختصاص سالن مناسب، صدابرداری و پوشش رسانه‌ای در سطح مسابقات کشوری بود.

وی با اشاره به اینکه حافظان و قاریان استان قم جزء مدعیان کسب مقام‌های اول تا سوم کشوری است، افزود: در رشته‌های قرائت تحقیق و حفظ نسبت به سال‌های گذشته شاهد افت کیفی متسابقبن بودیم و حدود 20 تا 25 درصد کیفیت اجرای شرکت‌کنندگان کاهش یافته بود. البته افت کیفی شرکت‌کنندگان با حضور چهره‌های جدید، جوان و باانگیزه مرتفع می‌شود. امسال از داوران خوب و صاحب‌سبک این عرصه دعوت شد که کاهش اعتراض‌ شرکت‌کنندگان به رأی و نمرات را به دنبال داشت.

داور مرحله استانی چهل‌وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم قم در خصوص عوامل افت کیفی متسابقان این دوره از مسابقات گفت: یکی از مشکلات جدی آموزش قرآن است، بسیاری از چهره‌های حاضر در مسابقات قرآن را تنها در روز مسابقات قرآن رؤیت می‌کنیم و در جلسات و محافل قرآن کمتر دیده می‌شوند، به‌همین سبب برخی آنان گمان می‌کنند که شرکت در مسابقات قرآن بدون آموزش میسر می‌شود، در حالی که نیازمند مقدماتی از جمله تلاش مستمر و رفع اشکال در جلسات و محافل قرآن است و با وجود این، بسیاری از شرکت‌کنندگان فقط در ایام منتهی به مسابقات قرآن در جلسات حضور پیدا می‌کنند که شاهد افت کیفیت اجرای‌ آنها در صحنه هستیم.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته افرادی که قصد شرکت در مسابقات قرآن را داشتند یک‌ سال یا بیش از آن نزد اساتید مختلف و در جلسات آموزشی و محفل قرآن حضور می‌یابند و خود را آماده شرکت در مسابقه می‌کنند، اظهار کرد: برگزاری جلسات کارگاهی پیش از آغاز مسابقات ممکن است بر اجرای شرکت‌کننده حدود 20 درصد تأثیرگذار باشد، زیرا تثبیت مباحث صوت و لحن و تجوید یک‌ سال به طول می‌انجامد و با یک جلسه کارگاهیِ یک هفته مانده به مسابقات قرآن رقم نمی‌خورد.

شاه‌میوه در خصوص حضور چهره‌های تکراری در صحنه مسابقات سراسری قرآن کریم، بیان کرد: افراد قوی‌تر در عرصه قرآنی همواره حضور پررنگی دارند تا زمانی که یک چهره جدید یا استعداد درخشان از راه برسد و رقیب سرسخت آنان شود. در برخی از استان‌ها شاهد حضور چهره‌های جدید هستیم و امسال نیز در رشته اذان این دوره از مسابقات یک استعداد درخشان داشتیم، اما به‌طورکلی نمی‌توان مانع حضور چهره‌های همیشگی در مسابقات شد، زیرا رونق مسابقات هستند.

گفت‌وگو از محدثه نعیمی فرد

انتهای پیام
captcha