کد خبر: 4228032
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰
سخنران حرم بانوی کرامت:

لقمه حرام سرمنشأ گناهان دیگر می‌شود

استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه یک‌ لقمه حرام می‌تواند سرمنشأ گناهان دیگر شده، انسان را به سمت انحراف و گناه سوق دهد، گفت: گاهی یک عمل صالح می‌تواند ذره‌ذره انسان را به امامش نزدیک و او را به عاقبت‌بخیری برساند.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سید حمید میرباقری، استاد حوزه علمیهبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبری حرم حضرت معصومه(س)، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدحمید میرباقری، استاد حوزه علمیه، شب گذشته، اول مردادماه طی سخنانی در حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن اشاره به اهمیت توجه به عاقبت‌بخیری در زندگی با بیان اینکه نوع مردم همواره به دنبال سعادتمندی در لحظه آخر عمر هستند، اظهار کرد: مسئله ضعف اعتقاد و ایمان، عمده‌ترین دلیلی است که انسان را عاقبت‌به‌شر می‌کند؛ اگر ریشه‌های دین در زندگی انسان عمیق نباشد، سر بزنگاه‌ها با یک شبهه و سؤال از پای در خواهد آمد.

وی ضعف ایمان را بارزترین محرک دوری انسان از عاقبت‌بخیری دانست و گفت: اگر همه وجود کسی را حب دنیا فراگرفته، ولی از دنیا به‌ قدر ذره‌ای چشیده باشد، سر دوراهی‌ها کم می‌آورد؛ مسئله اعتقاد و ایمان غذای روح و جان آدمی است، تا انسان در بزنگاه‌های زندگی از آثار آن بهره‌مند شود.

میرباقری با بیان اینکه اگر انسان در مواجهه با اندیشه‌های گمراه‌کننده به سراغ پاسخ نرود، مبانی دینی‌اش رفته‌رفته ضعیف و سر بزنگاه‌ها ایمانش را از دست خواهد داد، ادامه داد: انسان نباید دینش را از یک اتفاق و حادثه اخذ کند؛ دین را باید از قرآن و اهل‌ بیت(ع) فرابگیریم؛ اگر دین از جای درست اخذ و همه وجود انسان را فرابگیرد، در این صورت اگر همه انسان‌ها هم به گمراهی کشیده شوند، گمراه نخواهد شد، چراکه وصل به کتاب خدا و اهل‌ بیت(ع) است.

وی با بیان اینکه انسان باید ضمن بازشناسی حق و باطل، افراد را با حق و باطل تطبیق دهد، گفت: دین را باید از قرآن و اهل‌ بیت(ع) بگیریم؛ نباید عمامه‌به‌سر را به بتی برای خودمان تبدیل کنیم که اگر او خراب کرد، دین در معرض آسیب و خرابی قرار گیرد؛ اگر این روحانی با شواهد و قرائن و کتاب و اهل‌ بیت(ع) همخوانی داشت با او باشد و از او استفاده و بهره ببر، کما اینکه بسیاری از علمای ربانی مردم را این‌گونه تربیت و هدایت کردند.

میرباقری با بیان اینکه باید مراقب باشیم در شناخت بزرگان صرفاً به شعارها تکیه نکنیم و همواره به طی مراتب بزرگان توجه داشته باشیم، اضافه کرد: امام صادق(ع) در روایتی راجع به قمر منیر بنی‌‌هاشم(ع) نفوذ بصیرت و بینش را مهم‌ترین ویژگی ایشان ذکر می‌کنند و می‌فرمایند: چون ایشان بینش عمیقی داشتند، هیچ‌گاه راه را اشتباه نمی‌رفتند.

وی ضمن اشاره بر اهمیت استحکام ایمان و نافذ البصیره بودن، با تأکید بر اینکه گناه در زندگی ایمان و اعتقاد را از انسان می‌گیرد، بیان کرد: خداوند متعال در آیه شریفه ۱۰ سوره روم می‌فرمایند: «ثُمَّ کَانَ عَاقِبَةَ الَّذِینَ أَسَاءُوا السُّوأَیٰ أَنْ کَذَّبُوا بِآیَاتِ اللَّهِ وَکَانُوا بِهَا یَسْتَهْزِئُونَ»، سرانجام کار آنان که بسیار به اعمال زشت و کردار بد پرداختند، این شد که آیات خدا را تکذیب و تمسخر کردند. زیرا معصیت، دل را تاریک کند و چون بسیار شود به ظلمت کفر انجامد.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت افزود: بسیاری از کسانی که در کربلا مقابل سیدالشهدا(ع) ایستادند، حضرت را می‌شناختند و به‌واسطه غرق‌شدن در گناه با اینکه حق را می‌دیدند، دنبال آن راه نمی‌افتادند.

وی با بیان این که هیچ دردی برای دل‌ها دردآورتر از گناهان نیست، اظهار کرد: گناه دل انسان را به فساد می‌کشاند و ادامه سلسله‌وار گناه، انسان را به ورطه تباهی می‌کشاند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اینکه در زندگی فقط و فقط باید امید و دلبسته خدا باشیم، گفت: انسان در زندگی از هیچ‌ چیزی به‌ اندازه گناهانش نباید خوف داشته باشد، چراکه گناه می‌تواند انسان را از پای درآورده او را بیچاره کند.

وی با بیان اینکه یک عمل صالح و کار زیبا نیز می‌تواند دنیا و آخرت انسان را آباد و زندگی را تغییر دهد، ادامه داد: یک‌ لقمه حرام می‌تواند سرمنشأ گناهان دیگر شده، انسان را به سمت انحراف و گناه سوق دهد، مسئله لقمه حرام و شبهه‌ناک حتی بر جنین در رحم مادر نیز اثر می‌گذارد.

میرباقری در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه گاهی یک عمل صالح می‌تواند ذره‌ذره انسان را به امامش نزدیک و او را به عاقبت‌بخیری برساند، بیان کرد: یک عمل صالح چون عفاف و حجاب به انسان توفیق تجلی اعمال صالح را می‌دهد.

انتهای پیام
captcha