چگونه حضرت علی اکبر(ع) را زیارت کنیم
کد خبر: 4201114
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۸

چگونه حضرت علی اکبر(ع) را زیارت کنیم

محل دفن جوان شجاع و دلاور امام حسین(ع) در پايين پاى آن حضرت است و با ورود به حرم مطهر آن حضرت شایسته است که به حضرت علی‌اکبر(ع) نیز سلام بفرستیم.

قبر مطهر حضرت علی اکبر(ع) کجاست و چگونه ایشان را زیارت کنیمبه گزارش ایکنا، شاید خیلی‌ها ندانند که شش گوشه بودن قبر مطهر امام حسین(ع) فقط به دلیل وجود مطهر حضرت علی اصغر(ع) نیست بلکه وجود مطهر فرزند بزرگ‌تر ایشان نیز در داخل ضریح قرار دارد و هرآن کس که وارد حرم امام حسین(ع) می‌شود و ضریح مطهر ایشان را می‌بیند علاوه بر سلام بر امام حسین(ع) شایسته است که بر حضرت علی‌اکبر(ع) و شهدای بنی‌هاشم کربلا سلام بفرستد.

ضريح امام حسين عليه‌السلام، به صورت شش ضلعى است كه دو ضلع پايين آن به وجود مطهر حضرت على اكبر(ع) و شهيدان بنى‌هاشم تعلق دارد و زائران امام حسین(ع) با ورود به اتاق ضریح آن حضرت می‌توانند حضرت علی‌اکبر و حضرت علی‌اصغر(ع) را نیز زیارت کنند. البته با توجه به اینکه برای بسیاری از مشتاقان آن حضرت امکان زیارت از نزدیک فراهم نیست، زیارتنامه ایشان را از راه دور نیز می‌توان قرائت و به ایشان متوسل شد.

مـتن و ترجمه زیارتنامه حضرت علی اکبر (ع)

شیخ ابن قولویه در کتاب کامل الزیاره، ص 329 به سند صحیح از ابی حمزه ثمالی نقل کرده که امام صادق(ع) چگونگی زیارت امام حسین(ع) را به او آموخت و گفت: پس به جانب علی بن الحسین که نزد پای امام حسین(ع) است رو کن و بگو: السَّلام عَلیکَ یا ابنَ رَسُولِ اللهِ وَ رَحمةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ وَ ابنُ خَلیفَةِ رَسُولِ اللهِ و ابن بِنتَ رَسُولِ اللهِ وَ رَحمَةُاللهِ وَ بَرَکاتُهُ مُضاعَفَةً کُلَّما طَلَعَتِ الشَّمسُ أَو غَرَبَت السَّلامُ عَلیکَ وَ رَحمةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ.

بِأَبی أَنتَ وَ أُمّی مِن مَذبُوح وَ مَقتُولٍ مِن غَیرِ جُرمٍ بِأَبی وَ أُمّی دَمُکَ المُرتَقی بِهِ إلی حَبیبِ اللهِ بِأَبی أَنتَ وَ أُمّی مِن مُقَدَّمٍ بَینَ یدَی أَبیکَ یحتَسِبُکَ وَ یبکی عَلَیکَ مُحترقاً عَلیکَ قَلبُهُ یرفَعُ دَمَکَ ألی عِنانِ السَّماءِ لا یرجَعُ مِنهُ قَطرَةٌ وَ لا تَسکُنُ عَلیکَ مَن أَبیکَ زَفرَةٌ حینَ وَ دَّعَکَ لِلفِراقِ فَمَکانُکُما عِندَاللهِ مَعَ آبائِکَ الماضینَ وَ مَعَ أُمَّهاتِکَ فی الجِنانِ مُنَعَّمینَ أَبرَأُ إلی اللهِ مِمُن قَتَلَکَ وَ ذَبَحَکَ.

ای فرزند رسول خدا و ای فرزند جانشین رسول خدا و ای فرزند دختر رسول خدا، سلام بر تو و رحمت و برکات خدا بر تو باد، هر دم که خورشید طلوع و غروب کند. سلام بر تو و رحمت و برکات خدا بر تو باد.

پدر و مادرم فدای تو ای سربریده و ای کشته بی‌گناه، پدر و مادرم فدای خون تو که به سوی حبیب خدا( پیامبر) اوج گرفت. پدر و مادرم فدای تو که پدرت تو را (مانند هدیه‌ای گران‌بها) با دستان خود (برای خدا) تقدیم کرد در حالیکه بر تو می‌گریست و دل می‌سوزاند و خون تو را به سوی آسمان می‌پاشید و قطره‌ای از آن باز نمی‌گشت و پدرت از گریه آرام نگرفت هنگامی که تو را وداع می‌گفت. پس جایگاه شما نزد خدا، با پدران و مادرانتان، در بهشت و برخوردار از نعمت‌های بهشتی است. از آنکه تو را کشت و تو را سر برید، به سوی خدا دوری می جویم.

سپس خود را بر قبر بیانداز و دست خود را بر آن قرار ده و بگو: سَلامُ اللهِ وَ سَلامُ مَلائِکَتِهِ المُقَرَّبینَ وَ أنبِیائِهِ المُرسَلینَ وَعِبادِهِ الصالِحینَ عَلیکَ یا مَولای وَ ابنَ مَولای وَ رَحمَةُ اللهِ وَ بَرکاتُهُ .صَلی اللهُ عَلیکَ وَ عَلی عِترَتَکَ وَ أَهل بَیتِکَ وَ آبائِکَ وَ أَبنائِکَ وَ أُمَّتهاتِکَ الأَخیارِ الأَبرارِ الَّذینَ أَذهَبَ اللهُ عَنهُمُ الرِّجسَ وَ طَهَّرَهُم تَطهیراً. السَّلامُ عَلیکَ یا ابنَ رَسُولِ اللهِ وَ ابنَ أَمیرِالمُؤمِنینَ وَ ابنَ الحُسینِ ابنِ عَلِی وَ رَحمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ. لَعَنَ اللهُ قاتِلَکَ وَ لَعنَ الله ُمَنِ استَخَفَّ بِحَقِّکُم وَ قَتَلَکُم وَ لَعَنَ مَن بَقِی مِنهُم وَ مَن مَضی نَفسی فِداؤُکُم وَ لِمَضجَعِکُم صَلَّی اللهُ عَلیکُم وَ سَلَّمَ تَسلیماً کَثیراً.

سلام خدا و رحمت و برکات او و سلام فرشتگان مقرب و پیامبران و بندگان شایسته خدا بر تو ای مولا و فرزند مولای من. درود خدا بر تو بر عترت و خاندان و پدران و فرزندان و مادران تو که شایسته و نیک بودند و خداوند هر گونه پلیدی را از آنان دور ساخت و آنان را پاکیزه وطاهر گردانید. سلام بر تو ای فرزند رسول خدا و ای فرزند امیرالمؤمنین و ای فرزند حسین بن علی و رحمت و برکات خدا بر تو. خداوند لعنت کند کسی که با تو جنگید و کسی که حق شما را نادیده گرفت و شما را کشت و تمام رفتگان و زندگان آنان را خدا لعنت کند. جانم به فدای شما و مرقد شما. درود و سلام فراوان خدا بر شما باد.

سپس گونه خود را بر قبر بگذار و بگو: صَلَّی اللهُ عَلیکَ یا أَبا الحَسَنِ. (سه بار) بِأَبی أَنتَ وَ أُمی أَتیتُکَ زائِراً وافِداً عائِذاً مِمّا جَنَیتُ عَلی نَفسی وَ احتَطَبتُ عَلی ظَهری أَسأَل اللهَ وَ وَلیی أَن یجعَلَ حَظّی مِن زِیارَتِکَ عِتقَ رَقبَتی مِنَ النّارِ؛ درود خدا بر تو ای ابالحسن، پدر و مادرم به فدایت، به سوی تو آمدم و تو را زیارت می‌کنم و از جنایت‌هایی که بر نفس خود روا داشته‌ام و گناهانی که بر دوش خود حمل کرده‌ام به تو پناه می‌آورم. از خداوند که ولی تو و ولی من است می‌خواهم تا بهره مرا از زیارتت نجات از آتش دوزخ قراردهد.

انتهای پیام
captcha