معصومه ظهیری، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با ایکنا از قم، با بیان اینکه مبعث روز انتخاب آخرین فرستاده الهی برای هدایت بشر از جنس رسول و نبی است، اظهار کرد: پیامبر خاتم الانبیا المرسلین است و روزی است که فرشتگان به شادی بال میزنند و آسمانیان به اهل زمین تبریک و تهنیت میگویند.
وی گفت: هدف از بعثت انبیا تعلیم و تعلم، هدایت و راهنمایی بشر به سوی کمال و «یُزَکّیهِم وَیُعَلِّمُهُمُ الکِتابَ وَالحِکمَة» و حد اعلای انسانیت، پاکی، طهارت و تزکیه است.
استاد حوزه علمیه خواهران ابراز کرد: پیامبر اکرم(ص) آمدند تا تمام کننده همه خوبیها باشند همانگونه که آمده ایشان رحمه للعالمین و پیام آور صلح و شادمانی، مهربانی و همبستگی است.
وی گفت: پیامبر اکرم(ص) نسبت به هدایت بشر حریص و بالمومنین رئوف رحیم است، و در آیه دیگر آمده که «فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللَّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لَانفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ» یعنی خدا شما را مظهر مهربانی و رحمت قرار دهد و هر آیینه اگر چنین نبود مردم از اطرافت پراکنده میشدند.
ظهیری ابراز کرد: پیامبر اکرم(ص) چراغ راهنمایی برای بشر، حلقه اتصال همه انبیای هدایت گر و وارث همه آنها برای اینکه تمام کننده است همانگونه که آمده «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق.»
وی گفت: پیامبر(ص) نفرمود که من برای شما خوبی ها، نیکیها، حسنخلق و باهم بودن، همدلی و یاری گری را آورده ام بلکه فرمود که من همه آنچه را که در طول تاریخ، انبیا و رسل برای بشر آوردند، تمام کننده آن خوبی ها، کمال و ارمغانهای الهی هستم.
استاد حوزه علمیه خواهران ابراز کرد: آنچه را که میراث انبیای گذشته بود، پیامبر اکرم(ص) به یکباره همه را به بشر هدیه کرد، بنابرین کتاب او منشور جاویدی است که بعد از او دیگر رابطه آسمان و زمین از جهت وحی قطع شد.
وی گفت: کتاب پیامبر اکرم(ص) منشور جاوید و پیام ایشان آخرین پیام است و ایشان مهر ختم بر مقام ولایت و رسالت را زد، مبعث تبریک بر امیرالمومنین (ع) است، یعنی آنچه که تراث همه انبیا و ادامه دهنده سریر نبوت به امامت امیرالمومنین(ع) است به واسطه او ادامه پیدا میکند.
ظهیری ابراز کرد: حضور پیامبر(ص) حلقه اتصال بین همه بشر و اعتصام به حبلالله است و این جمع محوری حول پیامبر گرامی اسلام شکل میگیرد و شمع وجود پیامبر(ص) روشنیبخش جهان است.
وی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) اختصاص به مردم مسلمان ندارد، افزود: ایشان به همه بشریت تعلق دارد و همه آنهایی که به سوی کمال و خوبی ها، حلم، رشد، ساده زیستی، مقابله با بدیها و تبعیضها، نارواییها و آسیبهای اجتماعی در حال حرکت هستند باید از پیامهای پیامبر اکرم(ص) و سیره و روش ایشان تبعیت کنند.
استاد حوزه علمیه خواهران بیان کرد: یکی از اقدامات مهم پیامبر اکرم(ص) دعوت به انسان سازی بود که به عنوان اقدامی فردی انجام گرفت، دومین اقدام «وَأَنْذِرْ عَشِیرَتَکَ الْأَقْرَبِین» بود یعنی هر فردی که راه را پیدا کرد خانواده محور مسیر هدایت را دنبال کند.
وی ادامه داد: اقدام سوم پیامبر اکرم(ص) جامعه سازی بود همانگونه که آمده تشکلها جمیعا شکل بگیرند و مهمترین پیام ایشان رواج مهربانی بود و کسانی که با این روش همراه هستند باید نسبت به دیگران قوی، اما میان خود مهربان و رئوف و رحیم باشند.
ظهیری بیان کرد: محور دعوت پیامبر اکرم(ص) بر این بود که از آنانی که استکباری هستند و نسبت به خداوند گردن کشی دارند و مشرکند، دور باشید و الههها را بشکنید و سپس یکدیگر را دور خود دعوت به حق و صراط مستقیم کنید و جامعهای بسازید که حیات طیبه و مدینه فاضله در آن شکل میگیرد و بر این اساس دژ محکم مهربانی میان خود و افرادی که مسیر ضلالت و گمراهی را رواج میدهند، استوار سازید.
وی گفت: پیامبر اکرم(ص) حرکت انسانهایی را که ایمان به خداوند دارند را به بهترین آمال و غایت خواهد رسانید بنابرین مبعث ایشان موقعیتی را در اختیار ما قرار میدهد که مهربانی، صلح، تلاش برای آبادانی و مشارکت در کلمه خوبی ها، اخلاق نیکو، زندگی به دور از زشتیها را تمرین کنیم و سبک زندگی نبوی راه نجات بشریت است.
گفتوگو از الهام حلاجیان
انتهای پیام