فرصت‌های باقی‌مانده ماه رجب را از دست ندهیم
کد خبر: 4196815
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۳
حجت‌الاسلام حسینی قمی:

فرصت‌های باقی‌مانده ماه رجب را از دست ندهیم

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اهمیت بهره‌مندی از فرصت‌های باقی‌مانده ماه رجب گفت: ماه رجب ماه دعاست و هیچ‌گاه در این ماه، عذاب الهی نازل نشده است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حسینی قمی، سخنران حرم مطهر بانوی کرامتبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه(س)، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حسینی قمی، استاد حوزه علمیه در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت که شامگاه 9 بهمن‌ماه در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به فرازی از نامه ۳۱ نهج‌البلاغه به‌عنوان طولانی‌ترین نامه تربیتی به امام حسن مجتبی(ع) بیان کرد: این نامه در بردارنده اهمیت دعاست و خدایی که خزائن آسمان و زمین در دست اوست اجازه داده است تا او را فرا بخوانیم و خود ضامن اجابت دعا شده است.

وی با بیان اینکه باید از خدا بخواهیم تا رحمتش را شامل حال ما کند، اظهار کرد: خداوند متعال بین خود و بندگانش حجابی قرار نداده است؛ قرآن کریم می‌فرماید: «وابتغو الیه الوسیله» سنگین بودن بار گناهانمان ما را مجبور می‌کند تا اهل بیت(ع) و قرآن کریم را واسطه قرار دهیم. بحث شفاعت و توسل مشترک در میان تمام مسلمانان است و هر کسی قرآن را قبول دارد، شفاعت و توسل را قبول دارد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت ضمن تأکید بر اهمیت توجه به آیه شریفه ۶۴ سوره نساء «إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جَاءُوكَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّابًا رَحِيمًا»، افزود: این آیه شریفه از بارزترین آیات اثبات توسل و شفاعت است؛ قرآن کریم در آیه ۹۷ سوره مبارک یوسف می‌فرمایند: «قَالُوا يَا أَبَانَا اسْتَغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا إِنَّا كُنَّا خَاطِئِينَ»، فرزندان حضرت یعقوب در محضر پیامبر خدا گفتند: پدر! از خدا آمرزش گناهان ما را بخواه، که ما خطاکار بودیم.»

وی در پاسخ به شبهه اختصاص توسل و شفاعت به فرد زنده گفت: هر انسانی وقتی از دنیا می‌رود حیات دنیایی را از دست می‌دهد و به حیات برزخی منتقل می‌شود؛ مراقب وسوسه‌ها، سفسطه‌ها و شبهات باشیم و بدانیم که هر انسانی در حیات برزخی زنده است. ماه رجب، ماه دعاست و در روایات اسلامی ماه رجب به ماه ریزش رحمت الهی یاد شده است و هیچ‌گاه در این ماه، عذاب الهی نازل نشده است.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در تبیین معنای رجب‌المرجب بیان کرد: حتی مردم اهل جاهلیت نیز به این ماه احترام می‌گذاشتند و در این ماه نمی‌جنگیدند، ماه رجب یکی از ماه‌های حرام الهی است و اگر کسی در این ماه منجر به قتل کسی شود، دیه آن دو برابر خواهد بود.

وی افزود: متأسفانه براساس آمارهای ارائه شده، قریب ۱۲ میلیون وسیله نقلیه اعم از موتور و ماشین بیمه ندارند که اگر خدای نکرده در تصادفی منجر به قتل شود، باید دیه آن فرد را به دو برابر و بالغ بر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت کند، متأسفانه برخی از افراد به خاطر نداشتن بیمه و ناتوانی در پرداخت بیمه در زندان به سر می‌برند.

حسینی قمی ضمن اشاره به قضیه فلسطین و قتل عام مردم غزه توسط رژیم غاصب صهیونیستی، تصریح کرد: متأسفانه ۵۲ کشور اسلامی و بیش از ۲۰ کشور عربی که ادعای مسلمانی و تعصب عربی دارند، هیچ کمکی به توقف ماشین جنگی رژیم صهیونیستی نکردند و کشورهای اسلامی مدعی حداقل یک روز روابط خود را با صهیونیست‌ها متوقف نکردند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اینکه برای ۵۲ کشور اسلامی ننگ است که شکایت علیه رژیم صهیونیستی در دادگاه لاحه توسط یک کشور غیر اسلامی دنبال شد، اظهار کرد: ننگ بر کشورهای اسلامی و عربی که در حد یک حمایت حقوقی نیز جرأت نکردند شکایتی را در دادگاه‌های بین‌المللی مطرح کنند.

وی با تأکید بر اهمیت بهره‌مندی از فرصت‌های باقی‌مانده ماه رجب افزود: شیخ صدوق راجع به فضائل ماه‌های رجب و شعبان و رمضان کتاب مستقلی را به رشته تحریر درآورده است، براساس روایات اسلامی روز قیامت منادی از بطن عرش صدا می‌زند: این رجبیّون؟ در این هنگام عده‌ای از میان مردم بر می‌خیزند و این در حالی است که از چهره آن‌ها نور می‌درخشد و خداوند بر سر آنان تاج ملائکه را نهاده است. امام صادق(ع) ثواب زیادی را ذکر کرد تا آنجا که فرمود: این مزد کسانی است که در ماه رجب روزه گرفته است؛ ولو یک روز از اوّل، وسط و یا آخر آن را گرفته باشد.

حسینی قمی با اشاره به اینکه روزه چهار روز در سال ممتاز است، ادامه داد: روزه در ۲۷ رجب روز مبعث خاتم‌النبیین(ص) معادل ثواب ۶۰ سال روزه‌داری است؛ ۱۷ ربیع‌الاول ولادت پیامبر اعظم(ص)، ۲۷ رجب بعثت، غدیر خم و ۲۵ ماه ذی‌القعده و دحوالارض چهار روزی است که روزه‌داری در آن ممتاز شمرده شده است.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت افزود: کسانی که توان روزه‌داری ندارند و از روزه معذورند، می‌توانند صدقه دهند و اگر توان صدقه نداشته باشند، ذکر «سُبحانَ الإلهِ الجَلیل، سُبحانَ مَن لا یَنبَغی التَّسبیحُ إلّا لَهُ، سُبحانَ الأَعّزِ الأکرم، سُبحانَ مَن لَبِسَ العِزَّ وَ هُوَ لَهُ أهلُ» را صد مرتبه تکرار کنند.

وی با تأکید بر اینکه ذات اقدس الهی همنشینی کسی است که بخواهد همنشین خدا باشد، تصریح کرد: مطالبه درک ماه رمضان یکی از دعای ماه رجب است؛ پیامبر اعظم(ص) با آغاز ماه رجب دعا می‌کردند تا خداوند متعال توفیق روزه و شب زنده‌داری و حفظ زبان و چشم را در ماه رجب عنایت فرماید.

حسینی قمی با اشاره به دلایل کم بودن حال مناجات و نماز شب گفت: شب‌های بلند زمستان بهار مؤمن است، گناه دست و پای انسان را برای عروج الی الله می‌بندند؛ گاهی یک دروغ انسان در طول روز او را از نماز شب محروم می‌کند؛ اگر بخواهیم شبمان آباد باشد باید مراقب روزمان باشیم، چراکه اگر در طول روز دروغ بگوییم، غیبت کنیم و چشم و زبانمان آزاد باشد، حال عبادت شبانه را از دست خواهیم داد.

انتهای پیام
captcha