کد خبر: 4196492
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۶

ایران دارای رتبه اول منطقه از نظر شبکه کتابخانه‌ای است

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه حدود ۱۱ میلیون نفر عضو کتابخانه‌های عمومی هستند، گفت: جمهوری اسلامی با ۳ هزار و ۸۰۰ کتابخانه عمومی رتبه اول منطقه را از نظر شبکه کتابخانه‌ای داراست.

مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشوربه گزارش ایکنا از قم، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نشست خبری که امروز ۸ بهمن‌ماه، در کتابخانه مرکزی قم برگزار شد، با بیان اینکه در حوزه کتابخانه‌های عمومی با دو موضوع مواجه هستیم، گفت: اولین موضوع شبکه کتابخانه‌ای است که جمهوری اسلامی با ۳ هزار و ۸۰۰ کتابخانه عمومی جز کشور‌های پیشرو در این حوزه است که از این تعداد ۲ هزار و ۸۰۰ کتابخانه به طور مستقیم زیرنظر نهاد کتابخانه‌های عمومی و مابقی به صورت مشارکتی اداره می‌شوند.

ارائه 60 خدمت فرهنگی و اجتماعی در کتابخانه‌های کشور

وی با بیان اینکه ایران از لحاظ تعداد کتابخانه رتبه اول منطقه را دارد، گفت: دومین مسئله ما توسعه خدمات کتابخانه‌هاست که امروز در نسل جدید کتابخانه‌های عمومی، ۶۰ خدمت اعم از توسعه خدمت‌رسانی به کودک و نوجوان، خدمات هنری از جمله گالری در برخی کتابخانه‌ها، اکران فیلم‌های سینمایی و اتاق علم و کارگاه‌های مهارتی، راه‌اندازی گروه‌های مشاور ارائه می‌شود.

رمضانی با تأکید بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام کتابخانه‌ای در کشور گفت: پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم، ۳۰ کتابخانه سیار در کشور فعالیت می‌کردند که به ۵۰ کتابخانه رسیدیم و تلاش می‌شود در پایان دولت به ۲۰۰ کتابخانه سیار برسیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با تأکید بر توجه به جنبه نرم‌افزاری و افزایش ضریب مطالعه، بیان کرد: در این راستا باید توجه ویژه‌ای به کودک و نوجوان و با محوریت مدارس داشته باشیم که به همین منظور جلساتی با آموزش و پرورش برای انعقاد تفاهم نامه برگزار شده و این تفاهم نامه به زودی نهایی می‌شود.

وی با اشاره به اهتمام جدی دولت به کتاب و کتابخوانی، گفت: سندی در این راستا در حال تدوین است که در آن به موضوع خواندن توجه ویژه و تکالیف متعددی نیز برای دستگاه‌های مختلف دیده شده است، هم‌چنین دستور رئیس جمهور مبنی بر دسترسی آسان به کتاب نیز در حال پیگیری است.

رتبه دوم قم از نظر تولید کتاب و فعالیت ناشرین 

رمضانی درخصوص وضعیت کتابخانه‌های استان قم ابراز کرد: استان قم از حیث ظرفیت، دارای ظرفیت‌های زیادی است، هم‌چنین از نظر تولید کتاب و فعالیت ناشرین و کتابخانه بعد از تهران دارای رتبه دوم کشوری است، در این استان ۲۵ کتابخانه به طور مستقیم توسط نهاد کتابخانه‌ها و ۱۶ کتابخانه به صورت مشارکتی اداره می‌شوند که البته با احتساب کتابخانه‌های خصوصی قم، این تعداد بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه ۸۰۰ کتابخانه روستایی در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: ۷۰۰ کتابخانه در روستا‌های کشور زیر نظر نهاد کتابخانه‌ها فعالیت می‌کنند و تلاش می‌شود برای مناطق روستایی زیر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کتابخانه سیار ایجاد شود.

رمضانی با بیان اینکه حدود ۱۱ میلیون نفر عضو کتابخانه‌های عمومی هستند، تصریح کرد: یکی از اقدامات اساسی کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور تمرکز بر حوزه عشایری است و برای عشایر نیز برنامه‌های فرهنگی مناسبی برگزار و طرح کوله کتاب برای آن‌ها اجرا شده است.

انتهای پیام
captcha