عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشور در گفتوگو با ایکنا از قم، درخصوص آسیبشناسی مسابقات و جشنوارههای قرآنی در کشورمان، اظهار کرد: آسیب و آفت جدی توقف در لفظ(الفاظ)، جامعه قرآنی را تهدید میکند، همانطور که پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمودند: «مَن قَرأَ القرآنَ و لَم يَعمَل بهِ حَشَرَهُ اللّه ُ يَومَ القِيامَةِ أعمى؛ هر كس قرآن را بخواند و به آن عمل نكند، خداوند در روز قيامت او را كور محشور فرمايد.»؛ این کنایه از آن دارد که اگر در دنیا کسی فقط در مرز الفاظ قرآن بماند، بصیرت لازم را بهدست نمیآورد.
وی با بیان اینکه نهجالبلاغه، کتاب مدیریت عالی اداره حکومتها، کشورها و جهان است اما مظلوم و غریب میماند، افزود: نهجالبلاغه آنقدر عظمت دارد که بزرگان دین از آن با عنوان «أخوالقرآن» یعنی برادر قرآن یاد میکنند.
سلیمی با اشاره به اینکه صحیفه سجادیه منتسب به کهفالعارفین، امام سجاد(ع) نیز تنها یک کتاب دعا نیست بلکه منشور بلند عرفان و بندگی است، اظهار کرد: متولیان امور قرآنی باید محتوای این سه اثر گران سنگ را در محافل و مسابقات قرآنی پیادهسازی کنند و این مسئله منشأ خیر و برکات فراوانی است که یکی از مهمترین آثار آن مسدودکردن زمینه ارتکاب به جرم و نابسامانیهای جامعه است که امروزه انقلاب را تهدید میکند.
وی ضمن اشاره به ضرورت تکریم جامعه قرآنی، تصریح کرد: متولیان امور قرآنی نسبت به تقدیر از حافظان، قاریان و نخبگان قرآنی کملطفی کردند، در حالیکه میتوان در این زمینه از چگونگی بزرگداشت چهرههای ورزشی الگوبرداری کرد.
سلیمی با اشاره به لزوم بهرهمندی از سرمایههای کشورمان در راستای تشویق و ترغیب مردم نسبت به قرآن و آموزههای دینی، بیان کرد: مسابقات قرآن را باید برای عموم مردم جذابتر برگزار کنیم، برای نمونه میتوان جوایز و هدایایی نفیس و قابل توجه برای علاقهمندان در این محافل در نظر گرفت.
وی گفت: یکی دیگر از راهکارهای افزایش مشارکت مردم در مسابقات و محافل قرآنی تبلیغات رسانهای است، برای نمونه شبکههای استانی میتوانند قرائت هر یک از متسابقین جشنوارهها و مسابقات قرآنی را که نماینده آن استان است جایگزین تبلیغات و آگهیهای بازرگانی کنند.
سلیمی با اشاره به اینکه مسئولان امور قرآنی از ظرفیت شرکتکنندگان مسابقات محافل قرآنی در حوزههای تربیت مربی و معلم در مدارس و دانشگاهها بهره لازم را ببرند، تصریح کرد: یکی از نقاط ضعف جدی مسابقات و جشنوارههای قرآنی به فراموشی سپردن شرکتکنندگان آن در طول سال و پس از اتمام مسابقات است که میتوان با اجرای طرحهای مشورتی و مشارکتی این ضعف را برطرف کرد.
این داور بینالمللی قرآن کریم در پایان اظهار کرد: مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه میتواند یک سامانه مجازی برای عضویت همه شرکتکنندگان مسابقات قرآن کریم راهاندازی کند و در طول سال مجمع و گردهماییهای مشورتی درباره موضوعات و مسائل مبتلا به جامعه با حضور اعضای این سامانه در قم، مشهد یا تهران برپا کند.
گفتوگو از محدثه نعیمیفرد
انتهای پیام