استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس با جدیت بیشتر پیگیری می‌شود
کد خبر: 4185925
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۹

استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس با جدیت بیشتر پیگیری می‌شود

رئیس کل دادگستری استان مرکزی بیان کرد: بکارگیری مجازات‌های جایگزین حبس با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گیرد و لازمه آن انجام یک کار پژوهشی در زندان‌ها است.

حجت الاسلام عبدالمهدی موسوی، رئیس کل دادگستری استان مرکزی

به گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری استان مرکزی، حجت‌الاسلام سیدعبدالمهدی موسوی، رئیس کل دادگستری استان مرکزی، در ششمین جلسه شورای قضایی استان مرکزی در سال جاری که در محل زندان مرکزی شهر اراک برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته بسیج، اظهار کرد: برنامه‌های گرامیداشت این هفته به صورت ویژه در دستگاه قضایی استان مرکزی برگزار شد؛ چراکه بسیج و اعتلای آن همواره مورد تاکید امامین انقلاب بوده و هست.

رئیس شورای قضایی استان مرکزی افزود: امروز اگر جبهه مقاومت در دنیا سربلند است و می‌بینید که یک گروه کوچک به نام حماس، عظمتی برای اسلام و مسلمین رقم زده است و یک ارتشی که ادعای رده چهارمین ارتش قدرتمند دنیا را دارد، اینگونه به ذلت و خواری می‌کشاند، محصول همین تفکر بسیج و صدور انقلاب اسلامی به منطقه است که حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار آن بوده و خردمندانه توسط رهبری معظم و حکیم انقلاب اسلامی مدیریت شده؛ لذا شایسته است این فرهنگ را درون مجموعه قضایی پاس بداریم و کسانی که متصف به این صفت عالی و ارزشمند هستند را تجلیل و تقدیر کنیم.

 وی با اشاره به سخنان اخیر رییس قوه قضائیه در خصوص زندانیان و بازداشت‌شدگان، تصریح کرد: بکارگیری مجازات‌های جایگزین حبس با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گیرد و لازمه آن انجام یک کار پژوهشی در زندان‌ها است، به نحوی که مشخص شود ۱۰ الی ۱۵ جرم پر تکرار و پر تعداد در میان زندانیان چیست و آنجایی که امکان اجرای مجازات جایگزین حبس وجود دارد از مصادیقی استفاده شود که به اصلاح و تنبه مجرمین کمک کند.

موسوی با تأکید بر این که در بعضی از جرائم واقعا صدور حکم حبس، کمکی به مجرم نخواهد کرد، بیان کرد: در جرایم ناشی از اختلافات خانوادگی، آیا با زندانی کردن زوج با طرح دعوا توسط زوجه، به خاطر مطالبه مهریه و نفقه، این عداوت و اختلاف بین زوجین بیشتر نمی‌شود؟ آیا فلسفه حبس که اصلاح، تنبه، باز اجتماعی شدن و برگشت فرد محبوس به جامعه و خانواده است در این جا محقق می‌شود؟ آیا اینگونه مهر و محبت زن در دل شوهرش بیشتر می‌شود یا کینه و دشمنی بین آن‌ها افزایش می‌یابد؟ به نظر می‌رسد صدور حکم حبس در این موارد به هیچ وجه کمکی به تحکیم و گرم شدن کانون خانواده نخواهد کرد.

موسوی ادامه داد: در خصوص بعضی از جرائم مثل جرائم ناشی از تخلفات رانندگی و برخی از صنوف خاص و در مواردی که مرتکبان، دست به تخلفات و جرایم خاص مربوط به همان صنف و حوزه تخصصی خود می‌زنند نه جرایم عمومی، می‌توان از مجازات‌های جایگزین حبسی استفاده کرد که اثر و بازدارندگی بیشتری نسبت به مجازات حبس دارند، بهره برد. 

رئیس شورای قضایی استان مرکزی همچنین در زمینه استفاده از پابندهای الکترونیک، تأکید کرد: صدور حکم استفاده از پابند الکترونیک برای محکومین، باید به گونه‌ای باشد که در سطح استان به یک وحدت رویه قضایی دست یابیم و از ابتدای محکومیت و قبل از محبوس شدن طولانی، پابند الکترونیک استفاده شود و به طور کلی از تمامی نهادهای ارفاقی که قانون مقرر کرده، تا جایی که امکانش هست هم در دادسرا، هم در دادگاه وهم در اجرای احکام، بهره‌گیری شود.

 وی  با یادآوری صدور قرارهای بازداشت موقت، بیان کرد: صدور قرار های بازداشت موقت بسیار حساس و دقیق بود و فقط در مواقع ضروری و مهم نسبت به صدور این قرار اقدام کرد. وثیقه‌ای تعیین نکنید که می‌دانید منجر به بازداشت خواهد شد و در ایام پایانی هفته به خاطر صدور قرارهای بازداشت موقت اینگونه نباشد که آمار بالای ورودی به زندان داشته باشیم؛ لذا می‌طلبد که در این زمینه قضات دادسرا ملاحظات بیشتری داشته باشند.

موسوی با اشاره به کسب رتبه‌های برتر کشوری در ارزیابی‌های سالانه شاخص‌های مختلف توسط دستگاه قضایی استان (اداره کل ثبت اسناد و املاک استان مرکزی و اداره کل پزشکی قانونی استان مرکزی) بیان کرد: تلاش‌ها و اقدامات ارزشمندی که در مجموعه قضایی استان در حال انجام است جای تقدیر و تشکر دارد و ان شاءالله این روند رو به جلو ادامه داشته باشد.

انتهای پیام
captcha