آغاز رقابت 149 متسابق در مسابقات بین‌المللی قرآن به میزبانی مشهد
کد خبر: 4113980
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰

آغاز رقابت 149 متسابق در مسابقات بین‌المللی قرآن به میزبانی مشهد

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: رقابت 149 متسابق از 80 کشور در مرحله مقدماتی سی‌ونهمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم از فردا در مشهد آغازمی‌شود.

حمید مجیدی مهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریهبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حمید مجیدی مهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، امروز 21 دی‌ماه در نشست خبری اعلام جزئیات مرحله مقدماتی سی‌ونهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن که در محل این اداره کل برگزار شد اظهار کرد: امسال پس از حدود هشت سال توانستیم به رکورد 80  کشوردست پیدا کنیم و در این دوره ۸۰ کشور، نمایندگان خود را برای حضور در این دوره از مسابقات معرفی کرده‌اند. مرحله غربالگری (مقدماتی) در مشهد مقدس و مرحله نهایی نیز در سالن اجلاس سران کشور‌های اسلامی تهران برپا خواهد شد.

مجیدی ‌مهر با اشاره به اینکه دوره گذشته نمایندگان ۶۸ کشور در این رویداد بین‌المللی حضور داشتند، گفت: افرایش تعداد کشور‌های حاضر در مسابقات به ۸۰ کشور نشان‌دهنده اهتمام به دیپلماسی قرآن‌محور است.

وی اضافه کرد: همچنین شعار این دوره از مسابقات همانند دوره‌های قبل، «یک کتاب، یک امت» است و این امر نشان‌دهنده آن است که جمهوری اسلامی اتحاد و برادری خود را با کشور‌های مسلمان حفظ کرده است.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: فایل تصویری شرکت‌کنندگان با هماهنگی سفارت‌ها و رایزنی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، جامعةالمصطفی (ص) العالمیه و مؤسسات قرآنی ضبط و دریافت شده و مراحل نهایی تدوین آن توسط تدوینگران حرفه‌ای صداسیمای کشور صورت گرفته است.

مجیدی‌مهر افزود: میزبانی این دوره در مشهد مقدس خواهد بود و در این مرحله فایل تصویری ضبط شده شرکت‌کنندگان برای گروه داوری پخش خواهد شد تا به صورت زنده از سوی آنها مورد ارزیابی قرار گیرد.

وی با اشاره به حضور داورانی از کشورهای عراق و افغانستان برای داوری این دوره از مسابقات بیان کرد: در مجموع 24 داور به تفکیک 12 داور در بخش بانوان و 12 داور در بخش آقایان این دوره از مسابقات را داوری خواهند کرد و ناظر فنی این دوره از مسابقات در بخش آقایان هاشم روغنی از داوران بین‌المللی و در بخش بانوان الماسی از تهران خواهند بود.

 رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به تغییرات در حوزه فنی این دوره مسابقات تصریح کرد: یکی از رویکردها در این دوره از مسابقات این است که شرکت کنندگان برای رسیدن به مرحله نهایی باید از سه یا چهار مرحله فنی عبور کنند که این موضوع موجب ارتقای فنی افراد شرکت‌کننده می‌شود.

مجیدی مهر افزود: یکی دیگر از رویکردها در این دوره از مسابقات بهره‌مندی از داوران خارجی و جوان است که تاکنون به ایران نیامده‌اند، زیرا که گردش نسلی در انتخاب داوران در کشورهای مختلف همواره مورد توجه بوده است.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در مورد میزبانی استان‌ها از مسابقات و رویداد‌های قرآنی ملی و بین‌المللی بیان کرد: فضایی که در استان‌ها به واسطه برگزاری مسابقات قرآن ایجاد می‌شود غیر قابل مقایسه است، این کار باعث می‌شود وزن فعالیت‌های قرآنی در استان میزبان به شدت افزایش یابد، همچنین می‌تواند در اقبال مردم به رویداد‌های قرآنی نیز اثرگذار باشد.

مسابقات ترتیل بانوان در این دوره از مسابقات اضافه شده است

وی گفت: مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران امسال در دو گروه بانوان و آقایان برگزار می‌شود که گروه آقایان در رشته‌های قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن و گروه بانوان نیز در رشته‌های قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن کریم است.

مجیدی مهر اظهار کرد: رشته ترتیل برای اولین‌بار در بخش بانوان اضافه شده که نشان‌دهنده اهتمام مجموعه حاکمیت به امور قرآنی بانوان است و خواسته‌ای که سالیان سال مطالبه می‌شد در این دوره محقق شد، ضمن اینکه سطح فعالیت‌های قرآنی بانوان در کشور رشد چشمگیری داشته و این موضوع این فرصت را به ما داد تا برنامه‌ریزی در این خصوص داشته باشیم.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد: علاوه بر این نیز امسال در مسابقات نغمات دینی شاهد بازگشت رشته هم‌خوانی و مدیحه‌سرایی بانوان بودیم که این موضوع می‌تواند آغازی برای توسعه فعالیت‌های قرآنی در بین بانوان باشد که تقریباً بیش از 70 درصد استقبال‌کنندگان از فعالیت‌های قرآنی را بانوان تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به حضور 149 متسابقین در این دوره از مسابقات افزود: از  این تعداد سه نماینده از جمهوری اسلامی ایران به تفکیک در هر رشته یک نفر نماینده حضور دارند.

حذف ارز در مسابقات بین‌المللی قرآن در راستای تقویت پول ملی

مجیدی مهر گفت: جوایز رتبه اول در رشته قرائت و حفظ یک میلیارد و پانصد میلیون ریال، رتبه دوم یک میلیارد ریال و رتبه سوم 900 میلیون ریال و در رشته ترتیل به ترتیب برای نفر اول نهصد، نفر دوم هفتصد و نفر سوم پانصد میلیون ریال مبلغ تعیین شده که در راستای فرمایشات رهبری مبنی بر حذف ارزهای خارجی و توجه به پول ملی و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ارز در مسابقات بین‌المللی حذف شده است و دوستانی که به ایران خواهند آمد باید ریال را دریافت کنند، لذا پول جمهوری اسلامی را به برگزیدگان هدیه خواهیم کرد که در راستای تقویت پول ملی ایران اتفاق خواهد افتاد.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: مرحله نهایی سی‌ونهمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم همزمان با سالروز مبعث رسول اکرم (ص) طی مراسمی آغاز می‌شود این رویداد مهم فرهنگی تا چهارشنبه، سوم اسفندماه در جریان خواهد بود و امیدواریم دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز پنجشنبه، چهارم اسفندماه برگزار شود.

انتهای پیام
captcha