اعتبار سندی صحیفه سجادیه از نهج‌البلاغه بالاتر است
کد خبر: 4037810
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۲
حجت‌الاسلام والمسلمین فرحزاد:

اعتبار سندی صحیفه سجادیه از نهج‌البلاغه بالاتر است

سخنران حرم مطهر کریمه اهل‌بیت(س) با بیان اینکه بعد از قرآن کتابی به عظمت و اعتبار صحیفه سجادیه نداریم، اظهار کرد: عظمت و اعتبار صحیفه سجادیه در برخی جهات از نهج‌البلاغه هم بالاتر است زیرا برخی از خطبه‌های نهج‌البلاغه از نظر سندی ضعیف است ولی سند صحیفه سجادیه متواتر است.

اعتبار سندی صحیفه سجادیه از نهج‌البلاغه بالاتر استبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌الله فرحزاد استاد حوزه علمیه در سخنرانی حرم مطهر بانوی کرامت که شب گذشته اول اسفندماه برگزار شد، با بیان اینکه بعد از قرآن کتابی به عظمت و اعتبار صحیفه سجادیه نداریم، اظهار کرد: عظمت و اعتبار صحیفه سجادیه در برخی جهات از نهج‌البلاغه هم بالاتر است زیرا برخی از خطبه‌های نهج‌البلاغه از نظر سندی ضعیف است ولی سند صحیفه سجادیه متواتر است.

وی با بیان اینکه امام سجاد(ع) صحیفه سجادیه را انشاء کردند، امام باقر (ع) نوشته‌اند و امام صادق(ع) مهر تأیید بر آن زده‌اند، افزود: از اول تا آخر این کتاب دعا و نیایش است ولی در ضمن دعا آداب بندگی و درس اخلاق است و معارف توحیدی را بیان کرده‌اند.

کارشناس مذهبی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه دعا راهی به سوی خدا است، گفت: دعا خدا را به ما می‌شناساند، خودمان را به ما می‌شناساند، ارتباط بین ما و خدا را آسان می‌کند و راه‌های رسیدن به خدا را به ما معرفی می‌کند.

وی با اشاره به مضامین والای دعای ماه رجب که بعد از نماز خوانده می‌شود، ابراز کرد: این دعا با خداشناسی شروع می‌شود و همه خیرها را از خدا طلب می‌کنیم و اقرار می‌کنیم که اگر شری هم به ما می‌رسد خدا مانند پدری مهربان برای تأدیب ما آن را فرستاده است و قصد نابودی و هلاک ما را ندارد.

فرحزاد گفت: در ادامه این دعا می‌گوییم ای خدایی که به هر کسی که از تو سؤال و درخواست کنند عطا می‌کند و حتی به برخی که نه درخواست می‌کنند و نه حتی خدا را می‌شناسند هم نعمت‌های خود را از روی شدت محبت و رحمت می‌دهد.

وی با بیان اینکه در امور معنوی انسان باید حریص و طماع باشد، گفت: در این دعا از خدا می‌خواهیم همه خیرات دنیا و آخرت را به ما عطا کند و هرم شرور دنیا و آخرت را از ما دور کند و به فضل خودش نعمت‌ها را به ما زیاد کند و در پایان هم از خدا می‌خواهیم که محاسن و بدن ما را از آتش جهنم نجات دهد زیرا کسی که از جهنم نجات پیدا کند به همه خوبی‌ها رسیده است.

استاد حوزه علمیه با اشاره به دعای مکارم الاخلاق صحیفه سجادیه گفت: آخر این دعا که دعای بیستم صحیفه سجادیه است سه جمله است که امام چهارم می‌فرمایند: «خدایا در موقع غفلت مرا با یاد خودت بیدار کن»، زیرا غفلت ریشه همه بدی‌ها و یاد خدا ریشه همه خوبی‌ها است.

وی ادامه داد: حضرت فرمودند که «خدایا من را در ایام باقی مانده عمرم به طاعت و عبادت خودت توفیق ده» زیرا انسان نمی‌داند که کی و کجا از دنیا خواهد رفت و باید همیشه از خدا عاقبت به خیری بخواهیم ولی متأسفانه ما از مردن غافل هستیم و گمان می‌کنیم که مرگ مال همسایه است.

فرحزاد گفت: جمله سوم امام سجاد(ع) در پایان دعای بیستم صحیفه سجادیه این است که «خدایا یک راه محبت بین من و خودت ایجاد کن زیرا با این محبت تمام خیر های دنیا و آخرت کامل می‌شود».

انتهای پیام
captcha