ظرفیت بسیاری برای پژوهش در حوزه حج و زیارت ایجاد شده است
کد خبر: 4021298
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰
حجت‌‌الاسلام قاضی عسکر:

ظرفیت بسیاری برای پژوهش در حوزه حج و زیارت ایجاد شده است

رئیس شورای مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه مراجع معظم تقلید از جمله آیت‌الله العظمی سبحانی نقش مهمی در توسعه آثار پژوهشی در زمینه حج داشتند، گفت: امروزه بیش از ۴۰ هزار جلد کتاب در پژوهشکده حج و زیارت وجود دارد که این نسخ علمی، ظرفیت عظیم پژوهشگری در حوزه حج و زیارت ایجاد کرده است تا آگاهی‌های مختلف در زمینه حج و زیارت به مردم بدهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر، رئیس شورای مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامیبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر، رئیس شورای مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، امروز در آیین رونمایی از مجموعه آثار فاجعه منا که در سالن جلسات حوزه نمایندگی در امور حج و زیارت استان قم برگزار شد، با اشاره به اینکه امروزه مجموعه آثار گسترده‌ای در حوزه حج و زیارت منتشر شده است، اظهار کرد: آموخته‌های قبلی در حوزه حج و زیارت اطلاعات درستی نبود، مثلا برخی در جامعه فکر می‌کردند که زمزم به واسطه حرکت حضرت اسماعیل بوده است ولی پس از تحقیق مشخص شد که وقتی حضرت هاجر در صفا و مروه به دنبال آب می‌گشت، صدای جبرئیل را شنید که ایشان را به سمت حضرت اسماعیل سوق داد و پس از آن این چشمه جوشید.

وی ادامه داد: وقتی آثار پژوهشی با آن همه نقص و اطلاع اشتباه به زائران ما می‌رسید، سبب می‌شد که زائران ایرانی سال‌ها در خصوص ویژگی‌های اماکن اطلاعات درستی نداشته باشند؛ طبق تحقیقات دقیق میدانی انجام شده، مشخص شد که اماکن زیارتی و تاریخی مکه چه تطبیقاتی دارند.

رئیس شورای مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، با اشاره به هجمه علیه شیعیان، ابراز کرد: به عنوان مثال تهمت ناروایی سال‌ها پیش در خصوص یکی از حاجیان ایرانی برای ایجاد نجاست در مکه مطرح شد که با اسناد رسمی بین‌المللی مشخص شد که این مسئله کاملا یک مسئله برنامه‌ریزی شده علیه شیعیان بود.

وی گفت: مراجع معظم تقلید از جمله آیت‌الله العظمی سبحانی نقش مهمی در توسعه آثار پژوهشی در زمینه حج داشتند؛ امروزه بیش از ۴۰ هزار جلد کتاب در پژوهشکده حج و زیارت وجود دارد که این نسخ علمی، ظرفیت عظیم پژوهشگری در حوزه حج و زیارت ایجاد کرده است.

قاضی عسکر با اشاره به اینکه در این سالها فعالیت‌های تطبیقی اعتقادی از جمله جمع‌آوری قرآن کریم را انجام دادیم تا مشخص شود که قرآن شیعه هیچ تفاوتی با قرآن‌های جهان اسلام ندارد، افزود: این مسئله یک تهمت بزرگ بود که متاسفانه بسیاری از مردم و حتی برخی از علمای کشورهای مختلف نیز چنین گمانی داشتند.

وی عنوان کرد: ۸۰۰ نفر از زائران منا در مصاحبه این مجموعه اثر، شرکت کردند و تمام این مصاحبه‌ها ضبط شد؛ به ما گفته شد که کمیته حقیقت‌یاب تشکیل می‌دهیم که متاسفانه هنوز هم کمیته‌ای شکل نگرفته است.

قاضی عسکر یادآور شد: سازمان حج و وزارت خارجه و بخش‌های دیگر نظام تلاش کردند و دیه شهدای مکه گرفته شد و امیدواریم بتوانیم دیه شهدای منا را نیز بگیریم.

انتهای پیام
captcha