آیت‌الله سعید حکیم؛ مبارز و فقیهی همیشه در صحنه
کد خبر: 3995049
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۸

آیت‌الله سعید حکیم؛ مبارز و فقیهی همیشه در صحنه

سرپرست حوزه علمیه چهارمحال‌وبختیاری در پی ارتحال آیت‌الله سیدمحمدسعید طباطبایی حکیم، پیام تسلیت صادر کرد.

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، به‌ نقل از روابط عمومی  حوزه علمیه استان، حجت‌الاسلام اسحاق سعیدی، سرپرست حوزه علمیه چهارمحال‌وبختیاری در پیامی، ارتحال حضرت آیت‌الله محمدسعید حکیم را تسلیت گفت.

در این پیام آمده است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

انالله و انا الیه راجعون
إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْءٌ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ

فقدان فقیه مجاهد، مجتهد مبارز، مرجع عالی شیعیان عراق حضرت آیت‌الله‌العظمی محمدسعید طباطبایی حکیم رضوان‌الله تعالی علیه، ثلمه‌ای جبران‌ناپذیر برای حوزه‌های علمیه به‌ویژه برای حوزه علمیه نجف و دیگر مراکز علمی حوزوی است. ایشان از خاندانی برجسته و از قدیمی‌ترین سادات طباطبایی نجف و نسل اندر نسل خدمتگزار آستان مقدس علوی بودند.

حضرت آیت‌الله حکیم از محضر حضرات آیات سیدمحمدعلی حکیم (پدر)، سیدمحسن حکیم (پدر بزرگ)، سیدابوالقاسم خوئی و شیخ حسین حلی بهره‌مند شد و همواره در کنار تحصیل‌، به تدریس همت گماشت و در این میان به مسائل سیاسی جهان اسلام توجه نشان می‌داد، از محکوم کردن قانون سوسیالیستی عبدالسلام عارف در سال ۱۳۴۱ شمسی تا شرکت در انتفاضه صفر در سال ۱۳۵۵ شمسی در برابر حکومت حسن البکر تا مقابله با کنفرانس فتوای جهاد علیه ایران اسلامی که توسط صدام ترتیب داده شده بود و تا اسارت در زندان‌های مخوف حزب بعث به مدت ۹ سال از ایشان شخصیت مبارز و فقیهی همیشه در صحنه ساخته شد تا بعد از رحلت آیت‌الله‌العظمی خویی، مرجع بسیاری از پیروان اهل‌البیت(ع) در داخل و خارج عراق شود و یکی از مراجع چهارگانه معروف عراق در آن دوران بدل گردید.

این مرجع بزرگ بارها به قتل تهدید شد، چندین بار مورد هدف عملیات تروریستی قرار گرفت و حتی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۲ در این خصوص پیامی را صادر فرمود و در آن پیام تأثر و نگرانی خود را ابراز کردند.

حضرت آیت‌الله حکیم با اهل‌البیت(ع) ارتباط ویژه‌ای داشت و همواره بر احیای شعائر اسلامی تأکید می‌کرد. سخنرانی سالانه ایشان در ماه محرم و قرائت مقتل سیدالشهدا(ع) گویای ارادت و اخلاص وی به خاندان رسالت و امامت است.

در کنار این خصوصیات ویژه، فعالیت فرهنگی و اجتماعی این عالم مجاهد، در عرصه تأسیس مساجد، حسینیه‌ها، درمانگاه‌ها و مؤسسات فرهنگی در کشورهای پاکستان و افغانستان و هندوستان و کشمیر و اعزام مبلغ به نقاط مختلف نیز از ایشان یک چهره بین‌المللی متجلی ساخته است.

اینجانب رحلت فقیه پارسا و مجاهد خستگی‌ناپذیر نجف را به امام زمان(عج)، مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید، حوزه‌های علمیه و مردم شریف عراق و بیت معظم حکیم که بیت جهاد و علم و حکمت و بصیرت است تسلیت عرض می‌کنم و غفران واسعه الهی را برای آن فقیه مجاهد مسئلت می‌کنم.

اسحاق سعیدی ابواسحقی
سرپرست مدیریت حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری»

انتهای پیام
captcha