نجات از گناهان گذشته و حال با روزه ماه شعبان
کد خبر: 3960108
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۲
رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه خواهران:

نجات از گناهان گذشته و حال با روزه ماه شعبان

رئیس موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه خواهران با تأکید بر اهمیت روزه در ماه شعبان و با اشاره به دعای روزانه ماه شعبان که هر روز بعد از نمازها قرائت می‌شود، گفت: در این دعا، بر کمک و یاری به دیگران به عنوان یک هدف بلند دینی تأکید شده است.

کمک به محرومان از اهدف بلند دینی است/ نجات از گناهان گذشته و حال با روزه ماه شعبانبه گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین عباس عشرتی، رئيس موسسه آموزش عالی حوزوی معصوميه خواهران، 26 اسفندماه، در نشست فصلی کارمندان این مؤسسه ضمن تبریک فرارسیدن ماه شعبان، گفت: در روایت بیان شده است که پیامبر فرمودند: شعبان ماه من و رمضان ماه خداست و هرکس یک روز از ماه مرا روزه بدارد، من در قیامت شفیع او خواهم بود و هر کسی دو روز را روزه بگیرد، خدا گناهان گذشته‌اش را می‌آمرزد و اگر کسی سه روز روزه بگیرد، گفته می‌شود اعمالت را از نو شروع کن، کنایه از اینکه همه گناهانت بخشیده شده است.

وی افزود: روایت دیگری از صفوان بن جمال از امام صادق(ع) نقل شده است که ایشان فرمودند اطرافیانت را به روزه ماه شعبان وادار کن، عرض کردم در فضیلت آن چیز مهمی وجود دارد؟ فرمودند: آری؛ رسول خدا هنگامی که هلال ماه شعبان را می‌دید، فرمان می‌داد منادی در مدینه ندا دهد ای اهل یثرب، من فرستاده خدا به سوی شما هستم و آگاه باشید شعبان ماه من است؛  پس خدا رحمت کند کسی که مرا در این ماه یاری بدارد، یعنی روزه بگیرد؛ امام صادق(ع) وقتی روایت به اینجا رسید، فرمودند: امام علی(ع) فرمود‌ند: وقتی این ندا را از منادی شنیدم، هرگز روزه ماه شعبان از من فوت نشد و تا زمانی که زنده باشم، باز هم از من فوت نخواهد شد.

عشرتی با اشاره به مناجات شعبانیه و ادعیه وارده و تأکید بر لزوم مغتنم شمردن فرصت‌ها، اضافه کرد: مقام معظم رهبری می‌فرمودند که از امام خمینی سؤال کردم شما با کدام دعاها مانوس هستید، امام فرمودند مناجات شعبانیه و دعای کمیل؛ دعای مشترکی هم از ماه شعبان در بین نمازها خوانده می‌شود که بنده از باب تبرک فقراتی از آن را معنا می‌کنم؛ این دعا از امام سجاد(ع) وارد و سفارش شده در وقت ظهر و نیمه شب خوانده شود. دعا از ابتدا با صلوات بر محمد و آل محمد شروع می‌شود؛ «اللهم صل علی محمد و آل محمد شجره النبوه». این دعا، محمد و آل او را شجره نبوت می‌خواند. فرموده است: جایگاه رسالت مربوط به پیامبر و پیامبر موضع رفت و آمد ملائکه است و ملائکه از ایشان تعلیم و آموزش می‌گیرند؛ پیامبر معدن علم و دانش است و ریشه همه معارف به ایشان ختم می‌شود.

پیشبرد اسلام با دعا

رئیس مؤسسه آموزش عالی معصومیه خواهران اضافه کرد: این دعا بعد از شهادت امام حسین(ع) از سوی امام سجاد قرائت شده، در شرایطی که خلیفه وقت امام و شیعه را در انزوا قرار داده بود؛ اینجا و در این مدل دعاها معلوم می‌شود که امام چگونه با دعا، اسلام را به پیش برد و اهل بیت را معرفی کرد.  

عشرتی اضافه کرد: در ادامه دعا بیان شده که پیامبر و اهل بیت مانند کشتی در حال حرکت هستند، آن هم حرکت در دریاهای خروشان و مواج. هر کسی سوار این کشتی شد، نجات می‌یابد و هر کسی آن را ترک کند، غرق می‌شود. اگر کسی بخواهد از ایشان پیشی بگیرد، از دین خارج شده و کسانی که عقب بمانند، به هلاکت می‌رسند و کسانی که ملازمه با ایشان  دارند، به آنها لاحق می‌شوند. لذا هرقدر ما خودمان را به خاندان عصمت و طهارت نزدیک کنیم، اهل نجات هستیم.

عشرتی تصریح کرد: در ادامه دعا هم بیان شده که ایشان کهف حصین یا غار(پناهگاه) محکم هستند و این خاندان فریادرس انسان‌های بینوا و درمانده هستند، ائمه ملجا هاربین یعنی پناهگاه افرادی هستند که فراری از خود هستند؛ آنها عصمت المعتصمین یعنی نگهدارنده پیروانشان در برابر شیطان هستند؛ زیرا شیطان گاهی جلوی حس و حال انسان برای عبادت را می‌گیرد و گاهی هم که حس دارد، نیت او را منحرف می‌کند.

عشرتی ادامه داد: در ادامه دعا هم فرموده که بر پیامبر صلوات کثیره بفرستید تا ائمه راضی باشند و حقوق اهل بیت ادا شود، آن هم با مددگرفتن از حول و قوه الهی؛ باز در ادامه دعا تأکید دارد ائمه ابرار اخیار یعنی نیکوکاران برگزیده هستند که رعایت حقوق ایشان و ولایتشان بر ما واجب شده است. در ادامه می‌فرماید: خدایا قلبم را با بندگیت و دور کردن از معصیتت آباد کن؛ زیرا قلبی که گناه کند و صاحب آن احساس خسران و ناراحتی ندارد، قلب ندارد و مرده هست.

کمک به محرومان از اهدف بلند دینی است

وی ادامه داد: در ادامه هم اشاره دارد که خدایا رزق و روزیم را زیاد کن تا بتوانم به انسان‌های تنگدست کمک کنم. یعنی کمک به دیگران جزء اهداف بزرگ دین است. البته برخی رزق و روزی زیادی هم دارند، اما خساست آنها بیشتر می‌شود و حاضر نیستند کمک کنند.

رئیس مؤسسه آموزش عالی خواهران معصومیه همچنین از برگزاری مراسم برای خانم فریده داودی، معاون سابق آموزش حوزه خواهران قدردانی کرد و افزود: خدمت به مردم عبادت است و ارزش دارد، اما فعالیت در عرصه فرهنگ دینی و علوم اسلامی ارزش بیشتری دارد؛ لذا ما هم باید سعی کنیم در انجام فعالیت‌ها با خلوص بیشتری پیش برویم تا در ثواب کارهای تبلیغی طلاب شریک باشیم.

انتهای پیام
captcha