اعلام جزئیات طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در فارس
کد خبر: 3934118
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۹

اعلام جزئیات طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در فارس

مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی فارس به تشریح جزئیات این طرح پرداخت و گفت: این طرح در ۳۱ استان کشور توسط وزارت کار به‌عنوان کارفرما و ناظر و جهاددانشگاهی به‌عنوان مجری طرح در حال اجراست.

به گزارش ایكنا از فارس، اكبر زاهدیان‌نژاد، مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی فارس در جلسه‌ای که امروز، 19 آبان‌ماه با حضور رؤسای ادارات اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیران شعب جهاددانشگاهی شهرستان‌های فارس به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، به تشریح جزئیات این طرح پرداخت.

وی با بیان اینکه این طرح در ۳۱ استان کشور توسط وزارت کار به‌عنوان کارفرما و ناظر و جهاددانشگاهی به‌عنوان مجری طرح در حال اجراست، گفت: این طرح برای گروه هدف به تعداد ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر اجرایی شده است.

زاهدیان‌نژاد یادآور شد: این طرح ابتدا به‌صورت آزمایشی در ۹ استان کشور برگزار شد و پس بازبینی و رفع نواقص، اجرای آن به شکل سراسری در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی فارس با یادآوری اینکه فارس ۳۶ شهرستان و ۳۰ اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارد، گفت: اکنون ۱۰ شهرستان که شعب جهاددانشگاهی در آن‌ها استقرار دارد، به‌عنوان معین در نظر گرفته شده و سایر شهرستان‌ها را پوشش می‌دهند.

وی، بررسی، شناسایی اولویت‌بندی مزیت‌ها و هماهنگی‌های اولیه را فاز نخست این طرح معرفی و اضافه کرد: در این فاز، امکانات موجود شهرستان‌ها، نقاط ضعف قوت، فرصت و تهدید شهرستان‌ها شناسایی شده است.

زاهدیان‌نژاد با اشاره به وجود ۲۲ رشته مشخص در این طرح بیان كرد: در این فاز باید هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی شکل بگیرد و افراد برای ثبت نام در سامانه INHB.ir هدایت شوند.

به گفته وی، رشته‌های مدنظر برای ایجاد اشتغال در قالب مشاغل خانگی در این سامانه قابل مشاهده است که البته امکان اضافه کردن دیگر رشته‌ها وجود دارد و در این باره محدودیتی وجود ندارد اما منطقی آن است که رشته‌ها براساس مولفه امکان اتصال به بازار انتخاب شود.

مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی فارس، سهمیه استان را ۳ هزار نفر اعلام كرد و گفت: ثبت‌نام از متقاضیان تا 2 برابر سهمیه انجام خواهد شد و تاکنون بیش از 3 هزار نفر در فارس برای این طرح ثبت‌نام کرده‌اند.

زاهدیان‌نژاد، فاز دوم این طرح را توانمندسازی اعلام و اضافه کرد: با وجودی که هنوز فاز اول به پایان نرسیده، وارد فاز دوم طرح شده‌ایم و کار را از شهر شیراز و با انجام ارزیابی‌های اولیه آغاز کرده‌ایم.

مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی فارس با تأکید بر اینکه تمام مراحل اجرای این طرح رایگان است و کسی حق دریافت وجه از متقاضیان ندارد، ادامه داد: در کنار افراد گروه هدف، پیشران‌هایی باید معرفی شوند که این پیشران‌ها نیاز به شناسایی و ثبت نام در سامانه و هدایت دارند.

وی با تأکید بر اینکه به دلیل اتصال پیشران‌ها به بازار، شناسایی آن‌ها در شهرستان‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: مشاوره‌ها به‌صورت عمومی در مرحله اول و تخصصی در بخش‌های مختلف فاز دوم و همچنین آموزش‌های عمومی و تخصصی متناسب با علایق و توانمندی‌ها طراحی شده که کاملاً رایگان است.

زاهدایان‌نژاد، خواستار شناسایی و معرفی پشتیبان‌ها در شهرستان‌ها برای تحقق اهداف این طرح شد و فاز سوم را اتصال به بازار اعلام و اضافه کرد: افراد آموزش دیده از طریق پیشران‌ها یا مستقل به بازار وصل می‌شوند.

وی یادآور شد: ممکن است افرادی در این زمینه آموزش و مهارت‌های کافی داشته باشند که پس از دسته‌بندی، میزان آموزش به آن‌ها مشخص می‌شود.

مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی استان فارس همچنین با بیان اینکه ایجاد زنجیره ارزش نیز در فاز سوم اجرای این پیش بینی شده است، گفت: تمام تلاش ما این است که تولیدات بر مبنای تولیدات استاندارد باشد، برند سازی‌های لازم اتفاق بیفتد و محصولات را با بسته بندی‌ها مناسب و کیفیت عالی به بازار عرضه کنیم.

تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی و جهش تولید

سعادت، رئیس اداره اشتغال و نظارت بر کاریابی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس نیز در این جلسه گفت: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از برنامه‌های اشتغال فراگیر است که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، جهش تولید، کمک و حمایت از کسب و کارهای خرد با همکاری وزارت تعاون و جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعه‌ای در حال اجراست.

وی با اشاره به اینکه در این طرح تمرکز بر مشاوره و توانمندسازی‌است، نه اعطای وام‌های کم بهره، خواستار تلاش جدی شهرستان‌ها برای عرضه فروش محصولات مشاغل خانگی با راه‌اندازی بازارچه‌ها شد.

نظری، مسئول طرح کارورزی اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز بیان کرد: متاسفانه با گذشت هشت از ماه از سال بعضی از شهرستان‌ها هیچگونه عملکرد قابل دفاعی در این باره نداشته‌اند و از سهمیه پیش بینی شده عقب هستند یا کاری انجام نداده‌اند که امید است تا پایان سال نواقص رفع شود.

وی همچنین به دستورالعمل اجرایی طرح مشوق بیمه کارفرمایی هم اشاره و بیان کرد: ١٠ آبان‌ماه این طرح ابلاغ شده است. سامانه طراحی شده در این طرح همانند سامانه کارورزی است و بنگاه‌های اقتصادی باید در سامانه ثبت‌نام کنند و کارورز و فارغ التحصیل دانشگاهی نیز در سامانه ثبت نام کند و مراحل انعقاد قرارداد انجام شود.

نظری به تشریح جزییات دستورالعمل این طرح پرداخت و گفت: در این طرح ما سهم بیمه کارفرما را دیگر به تأمین اجتماعی پرداخت نمی‌کنیم و به محض پرداخت بیمه کارگر توسط کارفرما به تامین اجتماعی، کمک هزینه سهم بیمه ماهانه برای خود کارفرما پرداخت می‌شود. از طرفی با اجرای این مهم دیگر مشکل بروکراسی نخواهیم داشت.

مسئول طرح کارورزی اداره‌کل تعاون فارس به شرایط کارورز هم اشاره كرد و گفت: کارورز برای ورود به این طرح باید دارای مدرک لیسانس یا بالاتر، حداکثر سن ٣٨ سال و حداکثر سابقه بیمه تامین اجتماعی آنها کمتر از ٣٦ ماه باشد. 

نظری همچنین گفت: کافرمایان نیز باید دارای مجوز فعالیت رسمی، کد بیمه کارگاهی و ثبت نام در سامانه باشند. همچنین کارگاه‌ها در این طرح محدودیتی ندارند.

انتهای پیام
captcha